„Maccabi“ iškilo grėsmė? Turkijos komandos norėtų, kad jį būtų pašalinta iš Eurolygos

„Maccabi“ iškilo grėsmė? Turkijos komandos norėtų, kad jį būtų pašalinta iš Eurolygos

Tel Avivo „Maccabi“ ekipa praėjusį sezoną dėl karo buvo priversta namų rungtynes žaisti Belgrade.



Didelė tikimybė, kad tai daryti teks ir kitą sezoną, nes mažai tikėtina, jog karas tarp Izraelio ir Hamas bus baigtas iki spalio mėnesio.

Tuo metu dvi Stambulo komandos „Anadolu Efes“ ir „Bešiktaš“ teigė, kad Eurolyga turėtų apsvarstyti galimybę suspenduoti Izraelio ekipas iš Eurolygos ir Europos taurės turnyro, rašo turkų spauda.

„Izraelyje karas tęsiasi ir jis nebus baigtas šiais kalendoriais metais. „Maccabi“ ir kitos Izraelio komandos vėl turės žaisti kitoje šalyje. Kodėl Eurolyga ir FIBA tai toleruoja?

Tada kyla klausimas, kodėl neutralioje arenoje žaisti negali CSKA, ar kitas Rusijos klubas? Kuom skiriasi šios situacijos? Jie teigia, kad Rusija yra agresorė, o Izraelis - ne. Bet ar tikrai taip yra?“, - teigė Stambulo ekipų atstovai.



Primename, kad anksčiau dėl „Maccabi“ pasisakė ir Maskvos CSKA vadovas Andrejus Vatutinas.

„Mes esame įsitikinę, kad prieš dvejus metus mus pašalino dėl politinių priežasčių, nors oficialus paaiškinimas buvo vizų, kelionių ir saugumo problema. Norėčiau priminti, kad tada mums net nebuvo suteikta galimybė aptarti galimybę žaisti neutralioje arenoje.

Pagal šią logiką iš Eurolygos turėjo būti pašalinta ir „Maccabi“, - kalbėjo A. Vatutinas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: