[Komentaras] Apie J.Blūmo išvykimą, taškų darymo mašiną, žaisiančią VTB bei slovėnų gynybą



Eksperto Deivio mintis apie naujausius krepšinio įvykius – Janio Blūmo išvykimą, antrosios Rusijos lygos komandos pirkinį ir Slovėnijos pirmąsias rungtynes.



***

Kai praėjusią vasarą “Lietuvos rytas” sudarė kontraktą su Blūmu – džiaugiausi. Taip, latvis Bilbao komandoje buvo tik atsarginis, tačiau Eurolygos komandos atsarginis jau yra šis tas.



Man labiau patiko skaičiai Latvijos rinktinėje, kurioje gynėjas demonstravo fantastišką formą ir buvo tikras lyderis. Mąsčiau, kad “Lietuvos ryte” gavęs ne mažesnę laisvę nei rinktinėje, “braliukas” džiugins geru žaidimu.

Sunku pasakyti, kodėl taip neatsitiko. Nemažai minučių, bent jau sezono pradžioje, jis tikrai gavo. Tačiau metimai skrido ir skrido pro šalį… Blūmas nebeatsigavo iki pat sezono pabaigos. Tiek jis pats, tiek sirgaliai, tikėjosi visai kitokio sezono. Klausimas, kokios reikia komandos, kad Blūmas žaistų gerai? “Lietuvos rytas” jam suteikė visas įmanomas sąlygas sužibėti, juk ir Nedovičius buvo imamas su mintimi, jog leis atsipūsti latviui.

Ką gi, “braliukas” kitą sezoną bandys pataisyti pasvirusią karjerą Kazachstane, kur žais kartu su kitu buvusiu “Lietuvos ryto” atakų dirigentu Jerry Johnsonu. “Astana” varžysis VTB lygoje, tad J.Blūmo pasirodymai turėtų būti neblogai matomi. Kažkokių stebuklų iš latvio tikėtis nebereikia – bus labai gerai, jei naujoje komandoje peržengs bent jau 10 taškų vidurkį.

Po šios naujienos paaiškėjo, kad “Lietuvos rytas” ateinantį sezoną turės visiškai naują įžaidėjų liniją. Išvyko Nedovičius, išvyko Blūmas, komandoje tikrai neliks ir Palacio. Tikėtina, jog abi atakų dirigentų vietas užims užsieniečiai, nes su lietuviais įžaidėjais situacija aiški.

Po Tepičiaus įsigijimo pasigirdo kalbų, kad pastarasis gali būti naudojamas kaip įžaidėjas. Vis tik po vadovybės kalbų buvo galima įsitikinti, jog serbas paimtas kaip SG-SF, kas yra sveikintina. Jis gali laisvai įžaidinėti kamuolį, bet labai jau norėtųsi turėti tikrą, kuriantį įžaidėją. Jau seniai vilniečiai tokio neturėjo.

***

Mano dėmesį šiandien patraukė ir kitas sandoris. Volgogrado „Krasny Oktyabr“ pasirašė sutartį su taškų darymo mašina Randy Culpepperiu. Žaisdamas Zaporožėje amerikietis Ukrainos lygoje metė po 21,6 taško.


Šiais laikais tai yra neįtikėtini skaičiai. Pavartykite rezultatyviausių krepšininkų lenteles Europos lygose. Pirmose vietose žaidėjai, metantys vos 16-17 taškų.R.Culpepperis mums, europiečiams, priminė, jog praeityje komandos turėdavo tikrų lyderių, tokių, kokių nesustabdys jokia gynyba ir jie vis tiek įmes savo 20 taškų. Labai pasiilgau tokių krepšininkų.

Tiesą sakant Randy įsidėmėjau dar prieš pora matų. Jau tuomet Ukrainoje jis siautė rezultatyviu žaidimu, o šiemet dar labiau driokstelėjo. 40 taškų į “Azovmaš” krepšį, 50 taškų atkrentamosiose. Neįtikėtina!

VTB debiutantų komandoje R.Culpepperis žengs žingsnelį į priekį. Klubas bus matomas, žais prieš garsias ekipas. Jei gynėjas ir toliau žais taip nesustabdomai, po sezono tikrai gaus geresnį kontraktą ir geresnę komandą. Galbūt pagaliau ir Eurolygoje pamatysime taškų mašiną. Tačiau kol kas tai tik teoriniai pasvarstymai.




***

Pro mano akis neprasprūdo ir Slovėnijos pirmosios kontrolinės rungtynės. Taip, iš jų negalima daryti didesnių išvadų, tačiau šeimininkai žiauriai nustebino. Draugiškose rungtynėse per kėlinį praleisti vieną tašką?? Kažkas nematyto.


Tiesą sakant, slovėnų sudėtis pirmenybėse namie bus kaip niekada silpna. Jei netikite, atsiverskite kandidatų sąrašą. Neblogi, bet ne puikūs gynėjai ir tragiška priekinė linija. Vienintelė trenerio Božidaro Maljkovičiaus viltis – gynyba. Ir jau pirmose rungtynėse buvo parodyta, kad būtent ties ja dirbama labiausiai.

Neatsitiktinai rezultatyviausiu žaidėju tapo Zoranas Dragičius, o Gašperas Vidmaras įmetė 10 taškų. Tai gynybinio stiliaus krepšininkai ir jiems numatoma daug žaidimo minučių. Iš tiesų šiek tiek nesmagu matyti tokią Slovėniją. Su menku puolimo arsenalu ir aklina gynyba. Man daug labiau patiko Zdovco vadovaujama komanda, kai buvo demonstruojamas akiai gražus krepšinis ir užimta aukščiausia vieta – ketvirtoji.

 


 

Crazysport.lt

 {fcomment}

Video rekomendacijos: