[Interviu] Ch.Eidsonas: "Grįžti į Lietuva būtų nuostabu"

 Praėjusiais metais Vilniaus "Lietuvos ryto" marškinėlius vilkėjęs 29 metų 201 cm ūgio amerikietis Chuckas Eidsonas yra laimingas rungtyniaudamas Tel Avive.

Krepšininkas patenkintas savo žaidimu, nors "Macabbi" klubas ir nepateko į Eurolygos finalo ketvertą.

Šį sezoną krepšininkas iš JAV per vienerias Eurolygos rungtynes pelnydavo po 12 taškų, atkovodavo po 4,5 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 2,6 rezultatyvaus perdavimo.

BasketZone.lt portalui pavyko pakalbinti krepšininką.

Laimingas būdamas Tel Avive.

- Kaip vertini savo žaidimą šiame sezone “Maccabi” ekipoje?

- Žinoma, manau, kad buvau naudingas. Aš žinau, kad komandos treneriai bei komandos draugai gerbia mane bei mano įdedamą darbą aikštelėje. Nors šis sezonas buvo kupinas pakilimų ir nuopolių, negaliu sakyti, kad esu nepatenkintas šiuo sezonu. Atsižvlegiant į situaciją, kuri buvo susidariusi, aš manau, kad turėjau naudingą sezoną ir tuo ,suprantama, didžiuojuosi.

Ar nebuvo sunku apsiprasti Tel Avive ?

- Visai ne. Aš manau, kad Lietuvos žmonės, kurie mane žino, jau susidarė nuomonę, kad esu privatumą mėgstantis asmuo, todėl persikraustymo procesai mano šeimai nebūna sudėtingi. Visose šalyse aš elgiuosi vienodai.

- Kaip vertinate “Maccabi” komandos pasirodymą Eurolygoje ?

- Visų pirma, mūsų ekipos žaidėjai kartu rungyniavo tik pirmą sezoną, todė mums tai buvo nauja patirtis. Bet aš velniškai norėjau patekti į finalo ketverto turnyrą, todėl sezono uždarymas Belgrade man buvo skaudus smūgis. Aš žinau, kad “Maccabi” vadovybė teigiamai vertina sezono rezultatus, bet visų Izraelio krepšinio fanų lūkeščiai buvo gerokai didesni.

- Ar nesigailite vasarą pasirinkęs Tel Avivo "Maccabi" ekipą?

- Žinoma ne. Šie metai buvo nuostabūs man ir mano šeimai. Aš laimingas būdamas Tel Avive.

- Kurios rungtynes, vilkint “Maccabi” komandos marškinėlius, buvo sunkiausios ir įsimintiniausios?

- Vienareikšmiai sugrįžimas nuo didelio deficito prieš Madrido “Real” grupės varžybose, Eurolygos turnyre. Atmosfera tribūnose varžybų metu bei rūbinėje po jų buvo fantastiška.

- Kita sezona liksi Tel Avive ?

- Aš turiu kontraktą su šiuo klubu, todėl manau, kad liksiu. Nors, žinoma, krepšinis yra verslas, kuriame niekada negali būti tikras dėl savo ateities.

- Kokia jūsų nuomonė apie komandos trenerį Pinį Gershoną? Ar treneris pasitiki tavimi ?

- Jis nuostabus treneris, sukaupęs daug patirties bei išmanantis savo darba. Mūsų santykiai su treneriu yra tiesiog darbiniai. Kalbant apie trenerio pasitikėjimą vienu ar kitu žaidėju, P.Gershonas nemėgsta laikytis kažkokio šablono. Jis kamuolį skiria tam žaidėjui, kuris tą dieną žaidžia geriausiai. Logika paprasta.

- „Maccabi“ fanai garsėja savo aršumu. Koki įspūdi jums palieka fanai ?

- Fanai nuostabūs. Žinoma, kartais varžybų metu incidentų išvengti nepavyksta, bet manau tai normalu. Aš esu laimingas, nes nesvarbu kur žaiščiau, fanai būna nuostabūs.


Gerbia "Lietuvos ryto" sirgalius

Gerbia "Lietuvos ryto" sirgalius"

- Ar nepasiilgstate "Lietuvos ryto" ekipos?

- Žinoma aš ilgiuosi komandos draugų bei trenerių štabo. Vilniuje praleidau du nuostabius sezonus, kurių metu susipažinau su puikiais žmonėmis.

Kokie prisiminimai išliko apie Lietuvą ?

- Iš pradžių aš nemėgau šalto oro. Bet vėliau pamėgau jūsų krašto žiemą bei sniegą. Manau mano vaikams sniegas būtų patikęs. Taip pat pasiilgstu Vilniaus senamiesčio. Tai nuostabi vieta ne tik gyventi, bet ir apsilankyti kaip turistui.

- Kaip vertintum galimybę vėl žaisti Lietuvoje?

- Grįžti į Lietuva būtų nuostabu, bet šiuo metu aš atstovauju “Maccabi” ekipai ir jaučiuosi laimingas.

- Galbūt vis dar bendraujate su buvusiais komandos draugais?

- Aš nesu didelis ekspertas bendravimui internete, bet mano žmona man padeda palaikyti santykius su buvusiais komandos draugais: Marijonu Petravičiumi, Milko Bjelica, Martynu Gecevičiumi bei Artūru Jomantu. Net su Kenanu Bajramovičiumi palaikau ryšį.

- Ar prisimenate “Lietuvos ryto” fanus?

- Žinoma. Ne kartą grižęs namo savo žmonai sakiau: “Aš niekad neužmiršiu ką jie dėl mūsų padarė”. Aš gerbiu vilniečių sirgalius už tai, kaip jie myli savo komandą bei jos žaidėjus.

- Kaip manai, ar du sezonai "Lietuvos ryto" komandoje pakėlė tavo, kaip krepšininko vertę?

- Taip, supranti kas esi, tik įvertinęs praeities darbus. Du sezonai praleisti atstovaujant “Lietuvos Rytui” suteikė galimybę įgyti patirties, vienodai išgyventi pergales ir pralaimėjimus.


Nerijus Meškauskas | BasketZone.lt

Video rekomendacijos: