[Interviu] S.Kulvietis: "Sezoną įvertinčiau septynetu"

19 metų 203 cm ūgio Saulius Kulvietis dar tik pradeda profesionalaus krepšininko karjerą. Šie metai jam yra debiutiniai stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje - LKL.

Krepšininkas džiaugėsi rungtyniaudamas Vilniuje bei tikisi vieną dieną užsivilkti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės marškinėlius.

BasketZone.lt portalui S.Kulvietis papasakojo apie savo karjeros pradžią, svajonės bei ateities planus

Krepšinis traukė nuo mažens

- Papasakok apie profesionalios karjeros pradžią. Kas paskatino pasirinkti krepšinį?

- Pradėjus lankyti mokyklą, pirmoje klasėje, tėtis pasiūlė lankyti krepšinį ir ilgai nesvarsčius sutikau, nes šis žaidimas traukė mane nuo mažens. Mano profesionali karjera prasidėjo Kaune, kai buvau pakviestas atstovauti “Aisčių” mokyklos komandai, kuri rungtyniavo NKL lygoje. Šiuo metu karjerą tęsiu Vilniuje, “Perlo” ekipoje.

- Kada pirmą kartą pagalvojai, kad gali tapti profesionaliu krepšininku ?

- Treniruodamasis Kauno krepšinio mokykloje dažnai pagalvodavau apie galimybę kilti aukščiau ir tapti profesionalu. Kai susidomėjimą manimi ėmė reikšti Vilniaus “Lietuvos Rytas” supratau, kad šie norai gali išsipildyti ir galiu bandyti kažko siekti profesionalioje komandoje.

- Visi vaikai yra kultivavę vieną ar kitą sporto šaką, tačiau laikui bėgant treniruotės jiems pabosta ir jie jas meta. Ar pačiam nebuvo noro visko atsisakyti ?

- Minčiu atsisakyti krepšinio nebuvo, tačiau kartais rutina išvargina. Mėstu pagalvoji kaip būtų gera pailsėti. Pavyzdžiui ir dabar, kai su “Perlo” komanda sezonas yra baigtas ir varžybų nebeliko, atrodo galėtume visi išsiskirstyti ir susirinkti tik kitą sezoną, tačiau mes esame jauni mums reikia daug dirbti ir tobulėti, todėl ir pasibaigus sezonui intensyviai treniruojamės ir ruošiamės kitam sezonui .

- Dauguma krepšininkų teigia, kad visų profesionalų tikslas - žaidimas NBA. Ar sutinki su šiuo teiginiu?

- Taip, visi sako , kad NBA, stipriausia pasaulio lyga, ir ją laimėjusi komanda skelbiasi geriausia ekipa pasaulyje, todėl žaisdamas ten, gali sakyti, kad žaidi stipriausioje lygoje ir esi pasiekęs beveik viską. Tačiau aš nesutikčiau su šiuo teiginiu, nes mes matome, kiek gerų žaidėjų žaidžia Europoje ir jų visiškai netraukia NBA. Pavyzdžiui, Ramūnas Šiškauskas, jau daug metų įrodinėja, kad Europoje jis yra vienas geriausių žaidėjų ir jis nebando prasimušti į NBA nors Europoje yra pasiekęs beveik viską.

- Kur svajoji žaisti ateityje? NBA ar Eurolygoje? Koks krepšinis tau atrodo priimtinesnis?

- Priimtinesnis man yra Europos krepšinis ir NBA manes visiškai netraukia. Ten žaidžiamas kitoks krepšinis, kuris grindžiamas fizine jėga ir šoklumu.  Jeigu man reikėtų rinktis, ar nebūti pastumdėliu Eurolygoje, ar trinti suola NBA, aš rinkčiausi pirmąjį variantą. Norėčiau būti geru Eurolygos lygio žaidėju, bet dar reikia daug dirbti.

Įdealas - Saulius Štombergas

- Kokios tavo kaip krepšininko silpnosios pusės?

- Silpniausia mano kaip krepšininko pusė yra gynyba. Kadangi esu pakankamai aukštas ir žaidžiu lengvuoju kraštu, dažnai būna sunku sugaudyti mažesnius ir greitesnius varžovus. Taip pat reikėtu tobulinti kamuolio varymo technika ir stiprinti prasiveržima.

- Kokio žymaus krepšininko pavyzdžiu seki?

- Kai buvau mažesnis, sekiau Sauliaus Štombergo žaidimą. Jį laikiau savo idealu. Iš dabar žaidžiančių lietuvių, žaidimo stiliumi, manau esu panašus į Simą Jasaitį. Jeigu pavyktų tapti tokio lygio žaidėju, kokiu savo laiku buvo Saulius Štombergas, jausčiausi tikrai laimingas.

- Ar turi kokių ritualų prieš rungtynes?

- Specialių ritualų neturiu , tačiau visada stengiuosi palaikyti tą pačia dienotvarkę, kuri prasideda rytine treniruote, sočiais pietumis, po to seka pietų miegas, lengva užkanda ir varžybos. Sezono pabaigoje buvau pradėjęs varžybas žaisti su tomis pačiomis kojinėmis (Juokiasi).

Kokia didžiausia tavo kaip krepšininko svajonė?

- Didžiausia kaip krepšininko svajonė yra atstovauti Lietuvos vyrų nacionalinę komandą. Taip pat norėčiau  žaisti stiprioje Eurolygos komandoje ir joje negadinti vaizdo. Žinoma sedėdamas ir svajodamas šių dalykų tikrai neįgyvendinsiu, todėl su kiekviena diena stengiuosi tobulėti ir, galbūt,  šios svajonės išsipildys.

- Domiesi kokiu nors sportu be krepšinio?

- Taip domiuosi futbolu, mėgstu žiūrėti UEFA lygą, žiauriai laukiu pasaulio čempionato Afrikoje. Patinka stebėti lengvosios atletikos čempionatus, tenisą. Domiuosi kaip sekasi lietuviams kitose sporto šakose, ne tik krepšinyje .

- Ar dažnai sulauki gerbėjų dėmesio?

- Po gerų varžybų ir pergalių, sulaukiu sveikinimų ar pagyrimų iš nepažįstamų žmonių. Taip pat kartais parašo ir panelės norėdamos susipažinti. Žinoma, kai žaidi krepšinį esi aukštas, tai prideda panelių dėmesio, tačiau aš tuo pernelyg nesinaudoju (Šypsosi).

Sezoną vertina septynetu

- 2008/09 metais rungtyniavai Kaune. Kodėl pasirinkai "Lietuvos ryto" komandos pasiūlymą ir nepasilikai žaisti Kaune ?

- “Lietuvos Rytas” pateikė gerą pasiūlymą ir aš sutikau. “Lietuvos ryto” ekipoje rungtyniauti man dar yra per anksti, todėl buvau paskolintas “Perlo” komandai ir čia bandau tobulėti ir stengiuosi prasimušti į “Lietuvos ryto” komandą.

- Kokį įspūdį palieka LKL?

- Tiesa pasakius, prieš sezoną maniau, kad bus sunkiau įsivažiuoti. Tačiau pradėjus rungtyniauti tokiu lygiu, viskas savaime vystėsi ir įsibėgėjus sezonui jau net negalvodavau, kad čia LKL, kad čia aukščiausia Lietuvos lyga, tiesiog eidavai ir darydavai savo darbą..

- Kaip vertini šį savo sezoną?

- Pradžioje sezono žaidimas bangavo, vienose varžybose būdavau visiškai nepastebimas, kitose sužaisdavau pakankamai neblogai. Tačiau netekus poros lyderių žaidimas pagerėjo, atsirado pasitikėjimas savo jėgomis ir sezono pabaiga buvo gana stabili, ir nebloga. Sezoną įvertinčiau septynetu.

- Ar „Perlas“ įvykdė visus vadovų keliamus tikslus ?

- Kažkokių specialių tikslų, kaip ir nebuvo. Tik buvo akcentuota, jog reikia kuo geriau pasirodyti visuose turnyruose. Manau, kad vadovų tikrai nenuvylėme .

- Ar komandoje vyrauja draugiška atmosfera ?

- Taip, komandoje yra gana draugiška atmosfera, visi yra jauni, sutampa požiūriai, pomėgiai, kiekvieną dieną pietaujame ir vakarieniaujame su komandos draugais.

- Juokingiausias momentas nutikęs rungtyniaujant “Perlo” komandoje ?

- Dabar sunku yra prisiminti kažkokį, labai įsiminusį juokingą momentą, nes būdami jauni visi juokaujame , krečiame vieni kitiems pokštus ir kažkokio momento, net negalėčiau išskirti. Kiekvieną dieną nutinka kas nors juokingo, tačiau nenorėčiau atskleisti komandos rūbinės paslapčių (Šypsosi).

 

Nerijus Meškauskas | BasketZone.lt

Video rekomendacijos: