Europos “Supermenai” (1 dalis)



Crazysport.lt pristato naują rubriką - „Europos supermenai“.



Kasdien Europoje sužaidžiama daugybė rungtynių – Austrijoje, Belgijoje, Lietuvoje, tarptautiniuose turnyruose. Ir kasdien atsiranda ne vienas krepšininkas, sužaidžiantis tiesiog įspūdingai.

Tokie atletai jums ir bus padėti „ant lėkštutės“. Štai šiandien išvysite spalio 12 dieną labiausiai žibėjusius krepšininkus. Statistika peržvelgta iš visų Europos lygų, nekreipiant dėmesio į pajėgumą.



Ryanas Coltas (Briuselio „Basketball“, Belgija)

25 taškai, 10 atkovotų kamuolių, 6 rezultatyvūs perdavimai ir net 37 naudingumo balai.

Pirmą savo profesionalų sezoną žaidžiantis 22 metų 196 cm ūgio amerikietis labai lengvai pritapo Belgijos lygos vidutiniokų komandoje ir iškarto surengė asmeninį solo pasirodymą.

Praėjusį sezoną atletas žaidė kartu su Roku Česnulevičiumi Evansvilio universitete ir rinkdavo po 20 taškų. Panašu, kad puolimo intstinktai niekur nedingo.

Tu Holloway (Leuveno „Bears“, Belgija)

31 taškas, 6 rezultatyvūs  perdavimai, 9 išprovokuotos pražangos ir 39 naudingumo balai.

24 metų 183 cm ūgio mažylis žaidžia savo antrąjį sezoną Europoje. Pernai  jis vilkėjo Aliagos „Petkim“ marškinėlius, tačiau Turkijos komandoje kalnų nenuvertė.


Belgijoje padėtis visai kitokia – amerikietis yra tikras komandos lyderis, kuriam patikima didžiausia atsakomybė puolime. Beje – 2012 metais įžaidėjas buvo atsidūręs per žingsnį nuo NBA. Gynėjas pasirašė negarantuotą kontraktą su Dalaso „Mavericks“ , tačiau ekipoje neįsitvirtino.

Jaraunas Burrowsas (Hongano „Tapiolan“, Suomija)

20 taškų, 13 atkovotų kamuolių, 4 blokai, 7  išprovokuotos pražangos, 39 naudingumo balai.


28 metų 203 cm ūgio puolėjas baigęs universitetą visą laiką trynėsi žemo lygio komandose, kuriose išsiskirdavo rezultatyviu ir naudingu žaidimu.

Štai praėjusį sezoną jis Šveicarijos lygoje metė beveik po 18 taškų, panašų vidurkį turi ir šiais metais Suomijos lygoje. Bahamų pilietis išsiskiria ir darbu gynyboje – šiose rungtynėse nupūtė net 4 varžovų metimus, o čempionate turi 2 blokų vidurkį.

Vis tik Burrowsui jau 28 metai, tad tikriausiai jis ir baigs karjerą žaisdamas panašaus pajėgumo komandose. Na, kiekvienas smėlio dėžę išsirenka pats.


Quincy Hankinsas-Cole‘as (Kauhajoeno „Karhu“, Suomija)

28 taškai (12/16 dvit., 0/1 trit., 4/4 baud.), 12 atkovotų kamuolių, 2 blokai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 40 naudingumo balų.

„Karhu“ 106:76 Lapuano „Korikobrat“


23 metų 203 cm ūgio puolėjas praėjusį sezoną tik vidutiniškai atrodė trečioje Prancūzijos lygoje, tačiau persikėlęs į Suomiją tiesiog pražydo ir  per mačą renka net po 21 tašką.

Toks rezultatyvumas šiek tiek stebina, nes amerikietis visuomet buvo labiau gynybinio stiliaus aukštaūgis. Štai paskutiniais metais Nebraskos universitete jis krapštė tik po 4 taškus – dauguma tokių krepšininkų apskritai baigia karjerą.

Paskutinis pasirodymas – apskritai fenomenalus. Beveik visi sumesti dvitaškiai ir net 40 naudingumo balų! Tai dar jaunas žaidėjas, į kurį verta atkreipti dėmesį.


Charlesas Thomasas (Roanės „Cholare“, Prancūzija)

21 taškas (1/2 dvit., 5/5 trit., 4/4 baud.), 5 atkovoti ir 2 perimti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 29 naudingumo balai.

„Cholare“ 82:74 Paryžiaus „Levallois“


27 metų 201 cm ūgio amerikietis – bene žinomiausias krepšininkas šiame sąraše. Puolėjas pastaraisiais metais puikiai užsirekomendavo Ukrainoje, o debiutas Prancūzijoje taip pat neapkarto.

21 taškas – tikrai nėra stebuklas. Vis tik atletas šiame  sąraše būti vertas. Snaiperis pakilęs nuo atsarginių suolo įskraidino visus penkis savo tritaškius ir svariausiai prisidėjo prie komandos pergalės.

Ahmadas Nivinsas (Pau Ortezo  „Pau Orthez“, Prancūzija)


24 taškai (11/12 dvit., 2/2 baud.), 9 atkovoti ir 1 perimtas kamuolys, 3 blokai ir 33 naudingumo balai.

„Pau Orthez“ 89:77 Vilerbano „Asvel“

26 metų 206 cm ūgio vidurio puolėjas, į kurį teisės priklauso Niujorko „Knicks“ klubui, antrą sezoną puikiai žaidžia Prancūzijos lygoje.


Mače su galinga „Asvel“ komanda amerikietis tapo tikru varžovų siaubu, pataikydamas praktiškai visus metimus, be to apdovanodamas priešininkus net 3 blokais.

Prancūzijos pirmenybių starte A.Nivinsas renka net po 23 taškus, pataikydamas 83 procentus visų metimų. Štai koks produktyvumas.

Christopheris Jonesas („AB Contern“, Liuksenburgas)


32 taškai (4/7 dvit., 6/8 trit., 6/7 baud.),  2 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai, 30 naudingumo balų.

„AB Contern“ 78:86 Steinselio „Amicale“

Šis „supermenas“ pateko į topą iš egzotiškiausios šalies – Liuksenburgo. 22 metų 185  cm ūgio įžaidėjas yra nacionalinės rinktinės lyderis ir bandė laimę NBA naujokų biržoje, tačiau sėkmė nenusišypsojo.


Jaunuolis jau praėjusį sezoną savo komandoje žaisdavo po 30 minučių, tačiau rinkdavo tik po 10 taškų. Dabar situacija pasikeitė ir gynėjas dažniausiai pats atsiduria atakų smaigalyje.

Janis Kaufmanis (Valmieros „BK Valmiera“, BBL)

34 taškai (9/11 dvit., 2/7 trit., 10/11 baud.), 1 atkovotas ir 1 perimtas kamuolys, 2 rezultatyvūs perdavimai.


„Valmiera“ 94:90 Rakverės „Tarvas“

Šios dienos sąraše sutinkame ir gana neblogai   pažystamą „braliuką“ – Kaufmanį, surengusį solo pasirodymą Baltijos krepšinio lygoje ir fantastiškai metusį dvitaškius.

24 metų 185 cm ūgio gynėjas sezono pradžioje rungtyniauja tiesiog nesulaikomai ir per rungtynes meta 26 taškus! Atletas sužaidė dar tik 3 mačus, bet tokie skaičiai daro įspūdį.


Buvęs LKL legionierius – nesustabdomas

Chase‘as Simonas (Tranobrzego „Siarka“, Lenkija)

24 taškai (6/10 dvit., 2/6 trit., 6/12 baud.), 8 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai, 4 perimti kamuoliai ir 31 naudingumo balas.


„Siarka“ 76:82 Rosasporto „Radom“

24 metų 201 cm ūgio  amerikietis praėjusį sezoną „Šiaulių“ komandoje kalnų nenuvertė ir buvo tik stiprus vidutiniokas, per susitikimą renkantis po 9  taškus.

 Vis tik snaiperis netikėtai sublizgėjo jau debiutinėse rungtynėse Lenkijoje. Atletas ne tik rinko taškus, bet demonstravo įvairiapusį žaidimą, tiek puolant, tiek ginantis. Panašu, jog kojas Europoje apšilęs snaiperis jau pasiruošęs sukelti triukšmo.


 
 

 

 

Crazysport.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: