K. Natiažka „Lietuvos ryto“ sirgaliams: mes jūsų nenuvilsime



Kitą sezoną Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas bus atsinaujinęs iš pagrindų. Prie komandos vairo stojo ambicingas Prienų „TonyBet“ ekipos gretose subrendęs treneris Virginijus Šeškus, ekipą paliko ilgametis jos kapitonas Steponas Babrauskas, o šansą vilniečiai suteikė perspektyviam „Žalgirio“ mokyklos auklėtiniui Adui Juškevičiui, NCAA žvaigždei Billy Baronui ir Ukrainos rinktinės vidurio puolėjui Kyrylui Natiažkai.



Būtent pastarąjį krepšininką nusprendė pakalbinti portalas BasketZone.lt. Su 23 metų 207 cm ūgio ukrainiečiu kalbėjomės apie pirmuosius jo žingsnius krepšinyje, studijas už Atlanto, situaciją Ukrainoje ir, žinoma, apie ateitį „Lietuvos ryto“ komandoje.

- Papasakokite apie savo karjeros pradžią.



- Kai man buvo šešeri, mano sesuo nusivedė mane kartu su savimi į treniruotę ir taip viskas prasidėjo. Nors tuo metu aš taip pat žaidžiau futbolą ir ši sporto šaka man patiko žymiai labiau nei krepšinis, tačiau 7-oje klasėje susikoncentravau ties krepšiniu ir nuo jo nebenutolau.

Kas paskatino pradėti lankyti būtent krepšinio treniruotes?

- Visada buvau aukštesnis už daugumą kitų žmonių. Taip pat krepšinį universiteto laikais žaidė ir mano tėvai, taigi aš taipogi nusprendžiau pabandyti.

- Gimėte didžiajame Dniepropetrovsko mieste. Ar krepšinis čia populiarus?

- Žinoma, tikrai ne taip, kaip Lietuvoje. Vis dėlto krepšinis čia populiarėja, ypač dėl mūsų šalyje turėjusio vykti 2015-ųjų metų Europos čempionato.

- Koks krepšinio elementas jums labiausiai patinka?

- Man patinka pats žaidimas. Jis yra labai inteligentiškas ir man patinka, jog krepšinyje viskas gali pasikeisti labai greitai.


- Kokios jūsų, kaip krepšininko, silpnosios ir stipriosios pusės?

- Labiau priimtina būtų, jei kas nors kitas vertintų mano sugebėjimus, tačiau galiu pripažinti, jog mano didžiausios stiprybės yra kietas žaidimas ir noras laimėti.

- Ar turite savo krepšininko idealą?


- Man patinka gausybė žaidėjų. Labiausiai mėgstu LeBroną Jamesą, tačiau man taip pat patinka stebėti, kaip žaidžia Nikola Pekovičius, Marcas Gasolis ar Kevinas Love‘as. Visi šie vaikinai yra tiesiog nuostabūs.

- Ar turite kokių ritualų prieš rungtynes?

- Man užtenka būti bent valandėlę numigus.


- Ar turite pravardę?

- Rinktinėje treneriai mane vadina „Didžiuoju K“ („Big K“).

- Kokia didžiausia jūsų, kaip krepšininko, svajonė?


- Visada svajojau žaisti olimpinėse žaidynėse ir iškovoti medalius. Taip pat norėčiau vieną dieną praverti ir NBA lygos duris.

- Kaip mėgstate leisti laisvalaikį?

- Mėgstu žaisti video žaidimus, susitikti su draugais ir tiesiog ilsėtis.


- Domitės kokiu nors sportu be krepšinio?

- Man patinka futbolas. Palaikau Donecko „Shakhtar“ bei Dnipropetrovsko „Dnipro“ komandas.

alt


- Baigęs mokyklą persikėlėte už Atlanto, ar nesigailite nusprendęs studijuoti JAV?

- Tikrai nesigailiu. Ten (NCAA lygoje, - aut. past.) krepšinis visai kitoks. Džiaugiuosi galėjęs visa tai išbandyti.

- Kodėl pasirinkote būtent Arizonos universitetą?


- Arizonos universitetas visada kovėsi dėl aukščiausių pasiekimų, o aš mėgstu nugalėti.

- NCAA rungtyniavote tris sezonus ir kasmet jūsų minučių kiekis aikštelėje mažėjo, kartu prastėjo ir statistiniai rodikliai. Trūko trenerio pasitikėjimo?

- Reikėtų paklausti trenerio. NCAA labai skiriasi nuo europietiško krepšinio. Čia svarbiausia yra pasirinkti tinkamą programą, tinkamą trenerį, kadangi jei nuspręsi persikelti kitur – pagal lygos taisykles pirmuosius metus turėsi praleisti be krepšinio...


- Kaip vertinate pačią NCAA lygą?

- Tai puiki lyga. Man ypač patiko jos rengiamas „March Madness“ renginys. Jis, be abejonės, yra vienas geriausių pasaulyje.

- Praeitą sezoną rungtyniavote Mariupolio „Azovmash“ komandoje ir tapote jos lyderiu. Kaip vertinate savo dabartinį žaidimą?


- Dėl sudėtingos situacijos Ukrainoje, o ypač Mariupolyje, praeitas sezonas mums buvo labai sunkus. Vis dėlto, mes sunkiai kovėmės kaip komanda ir sugebėjome Ukrainos čempionate iškovoti bronzos medalius. Noriu padėkoti šiai komandai už tai, kiek per šiuos metus patobulėjau.

- 2013-2014 metų sezonas nebuvo eilinis. Kaip jį paveikė šalyje kilę neramumai?

- Nėra lengva žaisti, kai nežinai, kas gali nutikti rytoj. Tačiau esame profesionalai ir turime būti viskam pasiruošę bei išlikti susikoncentravę.


- VTB vieningoje lygos buvote išrinktas geriausiu ukrainiečių krepšininku. Ar jums šis pripažinimas ką nors reiškia?

- Tai parodo, jog sunkus darbas atsiperka. Noriu padėkoti savo buvusiems komandos draugams ir treneriams, kad šie padėjo man tai pasiekti.

- Koks jūsų požiūris į šią rusų valdomą lygą, žinant susidariusią situaciją tarp Rusijos ir Ukrainos?


- Aš nesikišu į politiką. Man patinka krepšinis ir džiaugiuosi, jog galėjau kautis su stipriausiais Europos klubais.

- Ar po sezono sulaukėte ir kitų komandų pasiūlymų? Kodėl būtent pasirinkote „Lietuvos ryto“ komandos pasiūlymą?

- Turėjau porą skirtingų pasiūlymų, tačiau pasirinkau „Lietuvos rytą“, nes tai yra puiki vieta jaunesniesiems žaidėjams, kadangi ši ekipa suteikia šansą rungtyniauti vienose stipriausių senojo žemyno lygų. Taip pat šis klubas visada užima aukščiausias vietas Lietuvos krepšinio lygoje. Noriu padėti jiems iškovoti naujus titulus.


- Ar teko bendrauti su komandos vyriausiuoju treneriu Virginijumi Šeškumi?

- Kolkas neturėjau tokios galimybės, tačiau esu įsitikinęs, jog mums pavyks susitikti jau artimiausiu laiku.

- Kokią žinutę norėtumėte nusiųsti „Lietuvos ryto“ sirgaliams?


- Būkite kantrūs, palaikykite mus visuose pakilimuose bei duobėse ir galiausiai mes jūsų nenuvilsime!

- Galima sakyti, jog šiuo metu Ukrainos rinktinė išgyvena geriausius savo laikus. Kas turėjo įtakos tokiam šalies nacionalinės ekipos sustiprėjimui?

- Sunkus darbas ir puikūs treneriai.


- Ką atvykęs pakeitė vyriausiasis rinktinės treneris Mike‘as Fratelo? Kokia šio trenerio filosofija, treniravimosi metodai?

- Jis pasitiki ir mus palaiko tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Jo dėka mes gauname geresnį transportą, aukštesnio lygos viešbučius, skanesnį maistą. Esame jam dėkingi už rūpinimąsi mumis kiekvieną dieną. M. Fratelo yra puikus žmogus ir treneris. Man patinka žaisti jo komandoje.

- Šiemet jūsų šalies rinktinė pirmąkart istorijoje dalyvaus pasaulio taurėje. Kokie komandos tikslai?


- Pagrindinis tikslas yra kautis iš visų jėgų kiekvienose rungtynėse, stengtis dėl kiekvienos pergalės.

- Savo laikais žibėjo ir Lietuvoje rungtyniavęs Grigorijus Khyzhniakas. Ar teko vaikystėje stebėti šio aukštaūgio žaidimą?

- Grigorijus buvo labai geras žaidėjas ir labai žinomas Ukrainoje. Jis buvo labai aukštas ir įspūdingai blokuodavo savo varžovus. Atsimenu, kartą rungtynėse Kaune po jo dėjimo net subyrėjo krepšinio lentos stiklas. Šiuo metu jis dirba Kijevo „Budivelnik“ klube.








Paulius Andzelis ir Nerijus Meškauskas | BasketZone.lt


{fcomment}

Video rekomendacijos: