[Interviu] M.Katelynas: "Rinktinė parodė, ko yra vertas Lietuvos krepšinis"

Šią vasarą su Lietuvos rinktine treniruočių stovykloje plušėjęs, o vėliau iš jos dėl traumos pasitraukęs puolėjas Mindaugas Katelynas didžiuojasi krepšininkų žaidimu Pasaulio čempionate Turkijoje.

Ateinantį sezoną Sevilijos "Cajasol" komandoje rungtyniausiantis lietuvis sutiko su "BasketZone.lt" portalo skaitytojais pasidalinti mintimis apie artėjantį sezoną bei rinktinės pasirodymą planetos pirmenybėse.

- Šį sezoną rungtyniausite „Cajasol“ klube. Kodėl pasirinkote būtent šią ekipą?

- Pasirinkau Seviliją, nes tai laiptelis mano karjeroje į viršų. Puikus klubas, gerai pasirodė praėjusį sezoną Ispanijos krepšinio pirmenybėse (ACB). Turį gerą trenerį bei žaidėjus, puiki organizacija. Tai yra atkrintamųjų varžybų komanda, su gana stipria sudėtimi. Be to, dalyvaus ir Europos taurėje.

- Gal jau žinote ateinančio sezono komandos tikslus? 

- Praščiau pasirodyti už praėjusius metus ACB pirmenybėse negalime, o Europoje norėtusi eiti iki galo.

- Kokia atmosfera komandoje ?

- Darbo tikrai daug, tačiau tai yra normalu, jei nori kažka pasiekti. Tiek trenerių štabas, tiek krepšininkai tarpusavyje sutaria puikiai. Mišri, patirties turinti ekipa, todėl, manau, kiekvienas žino, ko reikia pergalėms pasiekti.

- Kokį ispūdį palieka Sevilijos miestas?

- Tai labai gražus miestas su gilia istorine praeitimi. Daug senovinių pastatų. Sunku pamatyti kažką modernaus ir jaučiasi, kad vietiniai tuom labai didžiuojasi. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti mažas miestelis, tačiau Sevilija ketvirtas pagal dydį Ispanijos miestas.

- Sužaidėte kelius draugiškus mačus. Kaip vertinate savo pasirodymą?

- Vertinu neblogai, tačiau visada yra vietos tobulėjimui ir klaidų taisymui. Neveltui ir žaidžiamos priešsezoninės varžybos, kad žaidėjai susižaistų, pajustų vienas kitą.

- Ko pats asmeniškai tikites iš ateinančio sezono?

- Tikiuos, kad jis bus geresnis negu praėjęs. Norėčiau padėti komandai pasiekti kuo daugiau pergalių. Taip pat, kaip ir kiekvienais metais, tikiuos patobulėsiu kaip žaidėjas, sustiprinsiu silpnąsias savo vietas.

- Kaip vertinate Lietuvos rinktinės pasirodymą Pasaulio čempionate?

- Tikrai didžiuojuosi vyrais už jų kovingumą ir norą nepasiduoti. Jie parodė, ko Lietuvos krepšinis yra vertas ir nušluostė nosį visiems "ekspertams", kurie reiškė dvejones dėl sėkmingo rinktinės pasirodymo Pasaulio čempionate. Visa tai buvo komandinio žaidimo ir darbo iš visos širdies rezultatas. Tiek trenerių, tiek krepšininkų vieningumas ir atsidavimas leido užlipti ant pakylos prieš visą pasaulį.

- Treniruočių stovykloje patyrėte traumą ir palikote rinktinę. Ar nebuvo apmaudu stebėti rinktinės žaidimą prie televizoriaus?

- Beabejo buvo apmaudu, tačiau sveikata toks dalykas su kuriuo nepajuokausi. Dar esu jaunas, veržlus, tad viskas prieš akis.

- Kuris Lietuvos rinktinės krepšininkas ir rungtynės paliko geriausią įspūdį?

- Visa komanda verta pagyrimo, todėl nenorėčiau išskirti vieno ar kito žaidėjo. Visi prisidėjo prie pergalės vienaip ar kitaip. O smagiausios kaip ir visiems turbūt buvo paskutinės rungtynės.

 

 

Nerijus Meškauskas | BasketZone.lt

Video rekomendacijos: