[Interviu] P.Šakinis: "Naujoje komandoje rungtyniauti sekasi neblogai"

 Praėjūsį sezoną Prienų "Rūdupio" marškinėlius vilkėjas 199 cm ūgio puolėjas Povilas Šakinis šiuo metu rungtyniauja Švedijos Norčiopingo "Dolphins" ekipoje. Krepšininkas mielai sutiko su BasketZone.lt skaitytojais pasidalinti mintimis apie naujają komandą ir gyvenimą Švedijoje.

- Vasara persikėlėte į Švediją, kaip sekasi rungtyniauti naujoje komandoje? , - BasketZone.lt portalas paklausė P.Šakinio

- Naujoje komandoje rungtyniauti sekasi neblogai, prieš atvykdamas čia jau buvau kalbėjas su treneriu ko jis iš manęs tikisi ir koks bus mano vaidmuo komandoje.



-Kodėl būtent pasirinkote „Dolphins“ ekipą ?

- Didžiausia dėmesį renkantis komanda skyriau kokioje lygoje ji žais. „Dolphins“ klubas rungtyniauja BBL Elito divizione, FIBA Iššūkio taurės turnyre ir Švedijos lygoje. Tai buvo didžiausi kriterijai, kodėl aš čia atsiduriau.

-Ar nepasiilgai Lietuvos ?


- Na gal geriau pasakysiu kad pasiilgau šeimos, draugų. Žaidžiant BBL Elito divizione dažnai lankomės Lietuvoje.

-Esi patenkintas savo žaidimu, treniruotėmis ir gyvenimu Švedijoje?

Na kaip jau minėjau, atvykdamas į komandą žinojau koks mano vaidmuo komandoje. Aišku norėčiau daugiau laiko praleisti aikštelėje. Apie treniruotes galiu pasakyti, kad atvykęs čia buvau nustebintas: kadangi treneris yra amerikietis (bet jau daugeli metų gyvena Švedijoje) tai per dieną turėdavome tik vieną treniruotę, kuri trukdavo nuo 2.30-3h, daug dirbame treniruoklių salėje, ko labai trūkdavo Lietuvoje. Po treniruotės visa komanda maitinama arenoje esančioje kavinėje.Labai daug dėmesio yra skiriama žaidėjams, kad jiems nieko netruktų, ir nereikėtų rūpintis pašaliniais dalykais tik krepšiniu. Klubas suteikė trijų kambarių butą su visa reikiama įranga. Pats gyvenimas Švedijoje nelabai skiriasi nuo Lietuvos gyvenimo, dirbame savo darbą ir tiek, tik aplinkui žmonės kalba ne lietuviškai. Man tai nėra svetima šalis, mano drauge Toma gyvena čia ir mokosi, tai mano pastarosios keturios vasaros buvo praleistos Švedijoje.

-Kokie iškelti tikslai ekipai šiame sezone ?

- Švedijos lygoje reikia apginti čempionu titula, BBL Elito divizione reikia būti apie vidurį, FIBA Iššūkio taurėje reikėjo praeiti atranką (jau įgyvendinome iškeltą tikslą), bet dabar esame gan arti kito etapo. (šypsosi, - aut. past.)

- Ar Švedijos krepšinio lygis labai skiriasi nuo Lietuvos čempionato?

- Manau, kad skiriasi tuom jog čia nėra aišku kuri komanda laimės čempionatą, 4-5 komandos yra apyligės, kurios tikrai galėtų kautis LKL kaip vidutiniokės. Dar pridursiu, kad Švedijos lygoje dar galioja senos taisyklės, tritaškio linija nėra atitolinta ir t.t. Todėl tikrai kyla sunkumų žaidžiant tokiais skirtumais. Net nežinau, kaip teisėjai čia teisėjauja, vieną dieną jie teisėjauja švedų lygoje, o kita tie patys teisėjai BBL lygoje, tai patikėkite nesusipratimų būna.


- Kodėl "Dolphins" ekipa Švedijos lygoje žengia trečioje vietoje?

- Mes didelį dėmesį skiriame BBL ir FIBA iššūkio taurės rungtynėms, tvarkaraštis sudėliotas taip, kad po sunkių rungtyniu BBL ar FIBA iššūkio taurėje sekančią dieną žaidžiame Švedijos lygos rungtynes. Todėl ir patyrėme keletą pralaimėjimų, kurie nulėmė dabar esančią trečią vietą turnyrinėje lentelėje,bet liko dar 22 rungtynės, manau yra laiko pataisyti padėti.

- Ką veikiate laisvalaikiu ? Ar Norčiopingo mieste yra kokių pramogų ?


- Laisvą laiką išnaudoju poilsiui, nes jo yra pakankamai mažai beveik kekvienas išvykos varžybas skrendame lėktuvu, tai net būna savaičių, kad daugiau laiko praleidžiu viešbutyje ar oro uoste nei namie. O šiaip tai kompiuteris filmai internetas. Pats miestas yra gan didelis, tad ką veikti čia yra, bet tam laiko praktiškai nėra.

-Ar daug laiko praleidžiate kartu su kitu komandos lietuviu Tomu Gaidamavičiumi?

- Su Tomu gyvename kartu per išvykas, po rungtyniu Norrkopinge dažnai užsuku pas jį ir jo šėima pasisvečiuoti, kartais mane vakariene pavaišina. Galima sakyti daug laiko praleidžiame kartu.

-Ką galėtumėte pasakyti apie ekipos sirgalius?Ar daug žiūrovų ateina pasižiūrėti rungtynių?

- Mūsų klubas tikrai negali pasigirti sirgaliais, nes Švedijoje krepšinis nėra populiarus, daugiausia žiūrovų susirenka tik savaitgalio rungtynėse, kai žaidžiame Švedijos lygoje, nes kaip supratau jiems įdomiau žiūrėti varžybas, kuriose žaidzia pažystami veidai ir t.t. O BBL ir FIBA rungtynėse būna labai mažai žiūrovų, kai žaidėme su Ankaros „Turk Telekom“ komanda, tai salėje buvo daugiau turkų sirgalių nei pačių švedų.(šypsosi, - aut. past.)

- Gal turite svajonę ar tolimesnius savo siekius krepšinio aikštelėje?

- Turiu kontraktą dar kitam sezonui, tai siekiai yra tokie, kad kuo daugiau pergalių pasiekti su „Dolphins" komanda.

 


Mantas Gumbaravičius | BasketZone.lt

Video rekomendacijos: