[Interviu] D.Redikas: "Tikiuosi, kiti metai bus dar geresni"

17-mečiui Dovydui Redikui 2010-ieji metai dar ilgai išliks atmintyje. 192 cm ūgio gynėjas vasarą su jaunių rinktine ne tik iškovojo aukso medalius, bet ir sudarė ilgalaikę sutartį su Lietuvos čempionais - Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipą.

Šiuo metu krepšininkas vilki "Lietuvos ryto" dublerių komandos "Perlo" marškinėlius. Per vienerias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes jis pelno po 6,1 taško, atkovoja po 1,3 kamuolio bei atlieka 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

- Praėjusį sezoną rungtyniavai NKL čempionate, o šį - jau LKL. Ar jaučiasi lygų skirtumas?, - “BasketZone.lt paklausė D.Rediko.


- NKL nuo LKL skiriasi tik krepšininkų meistriškumų. Jei rungtyniaudamas NKL pirmenybėse leisdavai sau šiek tiek atsipalaiduoti, tai LKL pirmenybėse už tai būsi greitai nubaustas.

- Šį sezoną “Perlo” klubas buksuoja. Kodėl?
- Sunku pasakyti, kodėl. Noro žaisti, kovoti tikrai nestinga. Į kiekvienas rungtynes einame užsivedę ir susikoncentravę visų 100 procentų. Tikimės, kad laikui bėgant įsivažiuosime ir iškovosime daugiau pergalių.

- Ar “Perlo” komandos suteikiamos sąlygos jus tenkina?
- Taip. “Perlas” suteikia visas sąlygas, kokių tik reikia tobulėjimui. Belieka tik pačiam gerai žaisti.

- Kokia atmosfera ekipoje ?
- Komandoje atmosfera yra labai gera ir draugiška. Kuo toliau, tuo labiau pradedame suprasti vienas kitą. Ne tik už aikštės ribų, bet ir aikštelėje.

- Kaip vertini pats savo žaidimą?
- Savo žaidimą vertinu vidutiniškai. Galėtų būti ir daug geriau. Sezono pradžioje buvo sunkiau, bet dabar, kai įgavau trenerio pastikėjimą, gaunu daugiau laiko pasireikšti aikštelėje. Tikiuosi, kuo toliau, tuo geriau rungtyniausiu.

- Papasakokite juokingiausia įvyki nutykusi “Perlo” komandoje
- Jų būna daug, tad sunku būtų kažkurį vieną išskirtį.

- Ar vis dar prisimeni vasara, kai su jaunių rinktine iškovojote aukso medalius?


- Vis dar prisimenu, nors stengiuosi apie tai nebegalvoti ir siekti kažko naujo.

- 2010 metai jums buvo gana sėkmingi. Kaip pats juos įvertintumete juos?
- 2010 metus vertinu gerai. Laimėtas Europos čempionatas, pasirašytas kontraktas su “Lietuvos ryto” ekipą. Tikiuosi, kiti metai bus dar geresni (šypsosi, - aut. past).

- Kokia tavo kaip krepšininko svajonė?
- Dabar mano pagrindinis tikslas - patekti į “Lietuvos ryto” komandos dvyliktuką. O vėliau - bus matyt, kur nuves keliai.

 

Nerijus Meškauskas | BasketZone.lt

Video rekomendacijos: