35 geriausi LKL legionieriai nuo LKL įsikūrimo iki dabar (Apklausa)

Euroleague nuotr.



Per 27 metus nuo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) įkūrimo buvo visko – ir garsių žaidėjų, ir skambių pergalių ir netikėtų staigmenų. Vis dėlto, per tuos metus lygos čempionais sugebėjo tapti vos dvi ekipos – Kauno „Žalgiris" (22 kartus) ir Vilniaus „Lietuvos rytas" (5 kartus).

Per tuos visus metus Lietuvoje dominavo Lietuvoje gimę žaidėjai, tačiau pasitaikė ir garsių legionierių. Šįkart norime jums pristatyti trisdešimt penkius geriausius visų laikų iki dabar. svetimšalių Lietuvos krepšinio lygoje.

Taip pat kviečiame dalyvauti apklausoje:



1. Marcusas Brownas, Kauno „Žalgiris"



Amerikietis Lietuvoje rungtyniavo 2007-2008 ir 2009-2011 metais. Atletas vidutiniškai pelnydavo po 10,3 taško, atkovodavo po 2 kamuolius, atlikdavo po 1,9 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 9,5 naudingumo balo. Tiesa, reikia paminėti, jog gynėjas ant parketo praleisdavo vos po 21,7 minutės. Komandos treneriai jam leisdavo kaupti jėgas Eurolygos rungtynėms, kuriose jis buvo nesustabdomas – per visą savo karjerą stipriausioje Europos lygoje amerikietis įmetė net 2715 taškų ir pagal šį rodiklį nusileidžia tik Barselonos „Regal Barcelona" žvaigždei Juanui Carlosui Navarro. M. Brownas kauniečius atvedė į LKL čempionų titulą 2008-aisias ir 2011-aisias bei abu kartus tapo finalo serijos naudingiausiu žaidėju.





2. Tyusas Dwayne'as Edney, Kauno „Žalgiris"



Šis legendinis krepšininkas 1999 metais padėjo žalgiriečiams užkopti ant Eurolygos nugalėtojų pakylos. Lietuvoje jis taip pat rungtyniavo puikiai ir atvedė kauniečius į pergalę LKL finale „sausu" rezultatu 3:0 prieš Vilniaus „Lietuvos ryto" krepšininkus. Amerikietis vidutiniškai pelnydavo po 10,5 taško, atkovodavo po 2,1 kamuolio, atlikdavo po 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 12,6 naudingumo balo. Galime drąsiai teigti, kad NBA kadaise rungtyniavęs gynėjas yra vienas iš geriausių visų laikų legionierių Lietuvoje.


3. Chuckas Eidsonas, Vilniaus „Lietuvos rytas"



Turbūt labiausiai išgarsėjęs vilniečių legionierius. Amerikietis Lietuvoje rungtyniavo 2007-2009 metais ir antrajame sezone padėjo „Lietuvos rytui" po dviejų metų pertraukos vėl tapti LKL čempionu. Puolėjas vidutiniškai pelnydavo po 12 taškų, po krepšiais sugriebdavo po 3,6 kamuolio, atlikdavo po 3,3 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo net po 2,2 kamuolio ir rinkdavo po 16,1 naudingumo balo. Jis buvo komandos lyderis Baltijos krepšinio lygos (BBL) finale ir svariai prisidėjo prie Europos taurės laimėjimo. C. Eidsonas taip pat du kartus dalyvavo LKL „Visų žvaigždžių" rungtynėse ir sykį netgi tapo naudingiausiu jų žaidėju.

4. Brandonas Daviesas, Kauno „Žalgiris"

Amerikietis vos per du sezonus tapo vienu geriausių visų laikų "Žalgirio" legionieriumi, o pasak trenerio Šarūno Jasikevičiaus, Brandonas galėtų būti vienas geriausių visų laikų "Žalgirio" krepšininku. Jis su žalgiriečiais abu kartus iškovojo LKL titulą bei svariai prisidėjo prie istorinio "Žalgirio" žygio Eurolygoje.

5. Tanoka Beardas, Kauno „Žalgiris"





Šis sunkaus charakterio amerikietis Kaune žaidė 2002-2007 metais. LKL jis vidutiniškai pelnydavo po 17,7 taško, iš 2 taškų zonos atakuodamas net 63 % taiklumu, po krepšiais sugriebdavo po 9,3 kamuolio ir rinkdavo po 22,6 naudingumo balo. Jo vedami žalgiriečiai vos sykį LKL finale nusileido vilniečiams, o T. Beardas tapo 2004-ųjų, 2006-ųjų ir 2007-ųjų metų naudingiausiu Lietuvos krepšinio lygos žaidėju. „Centrui" taip pat priklauso Eurolygos naudingumo rekordas – puolėjas 2004-2005 metų sezone rungtynėse su Bolonijos „Fortitudo" ekipa surinko net 63 naudingumo balus. 2007-aisias dėl konfliktų su komandos vyriausiuoju treneriu Rimantu Grigu amerikietis atsisveikino su „Žalgiriu".

6. Jiri Zidekas, Kauno „Žalgiris"




Dar vienas auksinio kauniečių sezono kalvis. „Žalgiryje" čekas rungtyniavo 1998-2000 metais ir buvo komandos lyderis po krepšiais. 213 cm ūgio puolėjas vidutiniškai įmesdavo po 12,3 taško, atkovodavo po 6,3 kamuolio ir rinkdavo po 14,8 naudingumo balo. Įdomu, jog kartu su T. Edney jis rungtyniavo NCAA lygoje ir atstovavo Los Andželo „Bruins", o vėliau abu vienas kitą puikiai pažįstantys krepšininkai 1999-aisiais atvedė Kauno komandą ant Eurolygos ir LKL čempionų pakylų.

7. Kevinas Pangosas, Kauno „Žalgiris"

Du sezonus "Žalgirio" gretose praleidęs kanadietis taip pat svariai prisidėjo prie sėkmingo "Žalgirio" pasirodymo tarptautiniame turnyre ir LKL pirmenybėse. Šis kanadietis Kaune žaidė dar visai neseniai - 2016-2018 m. Jis LKL čempionate vidutiniškai įmesdavo po 7,9 taško, atlikdavo po 3,9 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 8,5 naudingumo balo.

8. Chrisas Krameris, Vilniaus „Rytas"

Amerikietis Vilniuje praleido du sezonus, tačiau buvo vienas komandos lyderių, tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Jis buvo vienintelis komandoje žaidėjas, kuris sugebėdavo sustyguoti komandos žaidimą. Paskutinį savo sezoną "Ryto" komandoje gynėjas vidutiniškai rinkdavo po 8,4 taško ir 13,3 naudingumo balo.

9. Patrickas Jonesas, Plungės „Olimpas"


Dar 1994-1995 metų sezone Lietuvoje rungtyniavęs amerikietis buvo tikras varžovų siaubas – puolėjas vidutiniškai įmesdavo po 24,4 taško, po krepšiais sugriebdavo po 12,2 atšokusio kamuolio, atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus bei rinkdavo po 28,4 naudingumo balo. Jis yra daugiausiai taškų per rungtynes vidutiniškai pelnydavęs atletas visoje Lietuvos krepšinio federacijos istorijoje ir antras pagal vidutiniškai per mačą atkovotus kamuolius, į priekį praleisdamas tik NBA veteraną Žydrūną Ilgauską. Tiesa, legionieriaus dominuojančio žaidimo tąkart nepakako ir „Olimpas" ketvirtfinalio serijoje rezultatu 1:2 nusileido Kauno „Atletui".

10. Marko Popovičius, Kauno „Žalgiris"



Kauno sirgalių numylėtasis snaiperis nebereikalo praeitą sezoną buvo perėmęs komandos kapitono raištį – 2006-2008 ir 2011-2013 metų sezonuose „Žalgiryje" rungtyniavęs kroatas buvo ekipos emocinis lyderis. Gynėjas pelnydavo po 10,5 taško, atlikdavo po 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 10 naudingumo balų. Tolimų metimų specialistas tritaškius realizuodavo 40 % taiklumu, neretai savo tritaškiais paskandindamas kauniečių varžovus. Jo vedami žalgiriečiai visus keturis kartus tapo LKL čempionais. Šiuo metu legionierius rungtyniauja Fuenlabrados „Baloncesto" ekipoje.

11. Sonny Weemsas, Kauno „Žalgiris"



Šis amerikietis Kaune žaidė dar visai neseniai – 2011-2012 metų sezone. Jis vidutiniškai pelnydavo po 9,9 taško, atkovodavo po 3,8 kamuolio, atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 1,4 kamuolio ir rinkdavo po 9,5 naudingumo balo. 2012-aisias jis dalyvavo „Oro karaliaus" konkurse ir jame pavergė žiūrovus įspūdinga dėjimo technika bei buvo išrinktas geriausiu. Deja, bet „Žalgiriui" puolėjo išlaikyti ilgesniam laikui nepavyko ir šis iškeliavo į kitą barikadų pusę – Maskvos CSKA klubą.

12. Vasilije Micičius, Kauno „Žalgiris"

Nors šis serbas Kaune praleido tik sezoną, tačiau iškart tapo atradimu ir puikiai valdė komandą. Gynėjas vidutiniškai rinkdavo po 8,3 taško, atlikdavo po 3,8 rezultatyvaus perdavimo bei atkovodavo po 2,3 kamuolio.

13. Davidas Edwardsas, Šilutės „Šilutė"

Legionierius Lietuvoje praleido 1995-1996 metų sezoną. Gynėjas pelnydavo po 23,2 taško, atkovodavo po 4,7 ir perimdavo po 4,4 kamuolio bei rinkdavo po 26 naudingumo balus. Amerikietis neabejotinai yra geriausias visų laikų Lietuvos perdavimų meistras – jis vidutiniškai atlikdavo net po 8,7 rezultatyvaus perdavimo. Jam priklauso ir LKL rezultatyvių perdavimų (18) bei perimtų kamuolių (11) rekordai. Nepaisant puikaus krepšininko žaidimo, jo komanda jau ketvirtfinalyje nusileido Vilniaus „Sakalams" ir baigė tų metų pasirodymą.


14. Robertsas Štelmaheris, Vilniaus „Lietuvos rytas"



Vienintelis latvis šiame sąraše Lietuvoje rungtyniavo 2004-2008 metais. Gynėjas įmesdavo po 6,6 taško, sugriebdavo po 2,2 kamuolio, atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 8 naudingumo balus. „Braliukas" padėjo vilniečiams 2005-aisias debiutuoti Eurolygoje ir 2006-aisias tapti Lietuvos čempionais.

15. Stanislavas Medvedenko, Alytaus „Alita"



Lietuvoje legionierius žaidė 1998-1999 metų sezone. Ukrainietis atvyko būdamas vos 19 metų ir tapo „Alitos" lyderiu – jis rinkdavo po 17,1 taško, po krepšiais sugriebdavo po 7,5 kamuolio ir rinkdavo po 19,6 naudingumo balo. Jo vedami alytiškiai iškovojo bronzos medalius. Puolėjas kitąmet grįžo į Kijevą, o dar po metų pravėrė stipriausios pasaulio lygos duris. Aukštaūgis šešerius metus atstovavo Los Andželo „Lakers" ekipoje ir dukart tapo NBA čempionu.

16. Artsiomas Parakhouski, Vilniaus „Rytas"

Šis baltarusas į Vilniaus "Rytą" atvyko sezono viduryje, kuomet dėl traumos ilgam iš rikiuotės iškrito Evaldas Kairys. Nors aukštaūgis Vilniuje spėjo sužaisti tik pusė sezono, tačiau svariai prisidėjo, kad vilniečiai patektų į Europos taurės "TOP 8" etapą ir triumfuotų KMT turnyre.


17. Ericas Elliottas, Vilniaus „Lietuvos rytas"

Amerikietis į tuometinę Lietuvos vicečempionų komandą atvyko 1999-aisias. LKL jis vidutiniškai pelnydavo po 11,7 taško, po krepšiais sugriebdavo po 3 kamuolius, atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus ir rinkdavo po 12,3 naudingumo balo. Šiuo metu trenerio duoną kremtantis įžaidėjas pripažino, jog Vilnius jam buvo ypatinga vieta. Aukščiausio lygio vilniečių snaiperis padėjo jiems pirmąkart istorijoje, 2000-aisiais, nukarūnuoti Kauno „Žalgirį" ir tapti antruoju Lietuvos superklubu.

18. Joey Vickery, Plungės „Olimpas"

Amerikietis Lietuvoje žaidė 1995-1996 metų sezone. Plungėje jis vidutiniškai pelnydavo po 21,7 taško, po krepšiais sugriebdavo po 3 kamuolius, atlikdavo po 4 rezultatyvius perdavimus, perimdavo po 3,2 kamuolio ir rinkdavo po 22,8 naudingumo balo. Pagal vidutiniškai per susitikimą perimtus kamuolius atletas užima pirmąją vietą per visą lygos istoriją. Gynėjui taip priklauso geriausio tritaškių taiklumo rekordas – snaiperiui yra pavykę pataikyti net 13 tolimų metimų iš 19. Jo vedami plungiškiai tąkart iškovojo LKL bronzą. Po puikaus sezono krepšininkas sutarties nepratęsė ir išvyko į Ispaniją.

19. Frederickas House'as, Vilniaus „Lietuvos rytas"



Puolėjas Vilniuje žaidė 2004-2006 metais. Iš Serbijos atvykęs amerikietis iškart tapo „Lietuvos ryto" lyderiu. LKL pirmenybėse jis vidutiniškai pelnydavo po 14,1 taško, po krepšiais sugriebdavo po 4,3 kamuolio, atlikdavo po 2,7 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 2,5 kamuolio bei rinkdavo po 15,2 naudingumo balo. Antrajame sezone krepšininkas padėjo savo ekipai pirmąkart istorijoje finale „sausu" rezultatu (4:0) patiesti daugkartinį Lietuvos čempioną Kauno „Žalgirį". Pasiekęs savo karjeros apogėjų atletas išvyko į Vitorijos „Tau Ceramica".

20. Thomas Walkupas, Kauno „Žalgiris"

Tai vienintelis žalgirietis šiame sąraše, kuris iki šiol vilki "Žalgirio" marškinėlius. Krepšininkas puikiai prisidėjo pergalių ir vidutiniškai pelno po 7,1 taško, atkovoja po 3,2 kamuolio bei atlieka po 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

21. Davidas Kornelis, Kauno „Žalgiris"



Vengrų tautybės krepšininkas kadaise rungtyniavo NBA lygoje, atstovaudamas tokiems klubams kaip Čikagos „Bulls" ar Toronto „Raptors". 2002-2003 metų sezone jo kelias pakrypo į tuometinių Lietuvos vicečempionų klubą. Puolėjas čia vidutiniškai įmesdavo po 14,3 taško, atkovodavo po 6,1 kamuolio ir rinkdavo po 16,7 naudingumo balo bei vėl atvedė kauniečius ant Lietuvos čempionų pakylos, nuo kurios žalgiriečiai nenulipo dar dvejus metus.



22. DeJuanas Collinsas, Kauno „Žalgiris"



Šis amerikietis Kaune žaidė 2006-2008 ir 2010-2012 metais. Čia jis pelnydavo po 7,5 taško, atkovodavo po 2,6 kamuolio, atlikdavo po 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 10,6 naudingumo balo. Gynėjo vedami žalgiriečiai visus ketverius metus laimėjo vietines pirmenybes ir nesuteikė galimybių amžiniems oponentams „Lietuvos ryto" krepšininkams. Išvykęs iš Lietuvos atletas persikėlė į Rusiją, Samaros „Krasnye Krylia" komandą, kur rungtyniavo iki 2013 metų.


23. Matthew Nielsenas, Vilniaus „Lietuvos rytas"



Iš egzotiškosios Australijos atvykęs aukštaūgis Lietuvoje rungtyniavo 2005-2009 metų sezonuose. LKL jis vidutiniškai įmesdavo po 9,2 taško, po krepšiais sugriebdavo po 4,9 kamuolio ir rinkdavo po 12,7 naudingumo balo. Atletas padėjo vilniečiams 2006-aisias tapti Lietuvos čempionais. Atsisveikinęs su „Lietuvos rytu" australas pasuko į Ispaniją. Profesionalo karjerą jis baigė 2013-aisias.


24. Grygoriy Khizhnyakas, Kauno „Žalgiris"

Dar vienas puikus aukštaūgis kauniečius į pergales vedė 2000-2002 metais. Ukrainietis pasižymėjo stabilumu ir vidutiniškai pelnydavo po 12 taškų, po krepšiais sugriebdavo po 8 kamuolius, blokuodavo net po 2,3 varžovų metimo ir rinkdavo po 18,1 naudingumo balo. „Centras" iš 2 taškų zonos atakavo net 57 % taiklumu, o nuo baudų metimo linijos – aukštaūgiams nebūdingu 82 % taiklumu. Nors puolėjas žvaigžde netapo, tačiau dėl savo „juodo" darbo bei naudingo ir stabilaus žaidimo privalėjo patekti į šį sąrašą. Jo vedami žalgiriečiai po kartą iškovojo LKL aukso ir sidabro medalius.

25. Justinas Dentmonas, Kauno „Žalgiris"




Turbūt didžiausias sirgalių džiaugsmas banguotame 2013-2014 metų sezone. Įžaidėjas iš JAV užkariavo Europą savo sudėtingais tolimais metimais, o Eurolygoje net pagerino tritaškių per sezoną rekordą – jo metimai tinklelį skrodė net 74 kartus. 28 metų gynėjas LKL vidutiniškai įmeta po 13,8 taško, atkovoja po 4 kamuolius, atlieka po 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 15,4 naudingumo balo. Jis garantuotai yra vienas pagrindinių kandidatų tapti šio sezono naudingiausiu LKL žaidėju.

26. Hollis Price'as, Vilniaus „Lietuvos rytas"




Amerikietis į Lietuvą atvyko 2007-aisias ir tapo vienu komandos lyderių. Gynėjas vidutiniškai įmesdavo po 8,7 taško, atkovodavo po 1,9 kamuolio, atlikdavo po 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 8,5 naudingumo balo. Ši statistika anaiptol neatspindi tikro krepšininko pajėgumo – Eurolygoje jo rodikliai buvo beveik dvigubi. Vis dėlto, jo pastangų nepakako tam, kad vilniečiai nugalėtų LKL varžybose – D. Collinso ir M. Browno vedami žalgiriečiai išsaugojo čempionų titulą. Kitais metais legionierius išvyko į Maskvos „Dinamo" klubą.

27. Eduardo Enrique Cota, Kauno „Žalgiris"




Edas išgarsėjo kiek neįprastu būdu. Kartą po rungtynių žurnalistams paklausus, ar krepšininkas žino kokių lietuviškų keiskmažodžių, šis, kiek padvejojęs, tiesiai į kamerą rėžė plačiai per Lietuvą nuskambėjusią necenzūrinę frazę. Vis delto, į šį sąrašą jis pateko ne dėl to. Kone vieną geriausių įžaidėjo ir „centro" porų 2003-2004 metais Europoje sudarė būtent E. Cota ir karjerą „Žalgiryje" pabaigti atvykęs Arvydas Sabonis. Gynėjas Lietuvos krepšinio lygoje įmesdavo po 10,1 taško, po krepšiais sugriebdavo po 3,6 kamuolio, atlikdavo po 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 13,5 naudingumo balo. Iš viso Kaune amerikietis praleido beveik trejus metus – čia jis žaidė 2002-2004 ir 2005-2006 metais bei padėjo kauniečiams pirmuosius du sezonus tapti vietinio fronto čempionais.

28. Ennisas Whatley, Kauno „Žalgiris"




Amerikietis Kaune žaidė 1997-1998 metais. Čia jis pelnydavo po 8 taškus, atlikdavo po 3,7 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 1,9 kamuolio ir rinkdavo po 10,5 kamuolio. Gynėjas tritaškius mesdavo retai, bet taikliai – tikslą pasiekdavo net 46 % jo tolimų metimų. Legionierius buvo ekipos lyderis pergalingame Europos taurės turnyre, kurio dėka kauniečiai kitąmet galėjo debiutuoti ir net laimėti Eurolygoje. Verta paminėti, jog jei ne taiklus jo tritaškis paskutinę aštunfinalio mačo sekundę – žalgiriečių sezonas Europoje būtų pasibaigęs daug anksčiau...

29. Stevenas Woodberry, Kauno „Žalgiris" ir Vilniaus „Lietuvos rytas"




Amerikietis yra vienintelis krepšininkas šiame sąraše atstovavęs abiems barikadų pusėms. Į Kauną gynėjas atvyko 2000-aisias, o 2002-aisias vienam sezonui persikėlė į Vilnių. LKL jis vidutiniškai įmesdavo po 13,6 taško, po krepšiais sugriebdavo po 4,6 kamuolio, atlikdavo po 2,9 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 1,8 kamuolio ir rinkdavo po 15,8 naudingumo balo. Sėkmingiausi legionieriui buvo pirmieji metai – dominuojantis žaidimas ir Lietuvos čempionų trofėjus padarė šį sezoną geriausiu jo karjeroje. Amerikietis vėliau žaidė Švedijoje, Suomijoje ir Graikijoje, tačiau niekur taip nesužibėjo kaip Lietuvoje.

30. Danielis Ewingas, Klaipėdos „Neptūnas"


Praėjusį sezoną Klaipėdos „Neptūno“ klubo lyderis Danielis Ewingas buvo tas žaidėjas, kuris atvedė uostamiesčio ekipą antrą kartą į LKL finalą. Sėkmingas krepšininko žaidimas padėjo pusfinalio serijoje įveikti "Lietuvos ryto" krepšininkus. Šiuo metu atletas sugrįžo į uostamiesčio komandą ir vėl veda ją į priekį.

31. Kenanas Bajramovičius, Vilniaus „Lietuvos rytas"

Bosnis Vilniuje praleido 2007-2008 ir 2009-2011 metus. Puolėjas LKL varžybose vidutiniškai įmesdavo po 13 taškų, atkovodavo po 4,7 kamuolio ir rinkdavo po 14,9 naudingumo balo. Legionieriaus vedamies vilniečiams per trejus metus vos kartą, 2010-aisias, pavyko nugalėti Lietuvos krepšinio lygoje. K. Bajramovičius du kartus varžėsi LKL „Visų žvaigždžių" dienos rungynėse ir sirgalius džiugino įspūdingais žaidimo epizodais, kurių tikrai netrūko ir LKL ar Eurolygos rungtynėse. Išvykus iš Lietuvos atleto kelias pasuko į Turkiją.


32. Derrickas Low, Pasvalio "Pieno žvaigždės"

LKL snaiperis ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“ komandos lyderis yra pagrindinis Pasvaliečių vedlys į pergalęs. Praėjusio sezono viduryje į Pasvalį atvykęs 30 metų 188 cm ūgio krepšininkas iš karto tapo vienu klubo lyderių. Jis per LKL rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 14,9 taško, atlikdavo po 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 2,4 kamuolio.

33. Aaronas Lucas, Vilniaus „Lietuvos rytas"




2003 metų LKL „Oro karalius" į Lietuvą atvyko iškart po universiteto baigimo, 2002-aisias, ir iškart tapo komandos lyderiu. Čia jis vidutiniškai pelnydavo po 9,3 taško, atkovodavo po 2,7 kamuolio, atlikdavo po 3,9 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 11,2 naudingumo balo. Gynėjas iš trijų taškų zonos atakuodavo 40 % taiklumu, kas leidžia jį vadinti puikiu snaiperiu. Deja, jo pastangų neužteko Vilniaus ekipos pergalėms LKL finaluose ir amerikietis 2005-aisias su klubu atsisveikino nėkart netapęs Lietuvos čempionu.

34. Jamesas Andersonas, Kauno "Žalgiris"




2015 metais „Žalgirio“ herojumi tapęs amerikietis komandą vienas pats ant savo pečių ne kartą išnešė iš sudėtingų situacijų, buvo neginčytinas lyderis ir dažnas Eurolygos savaitės epizodų kolekcijų herojus.

Nieko keisto, kad po itin sėkmingo sezono Europoje, kur per Eurolygos rungtynes 198 cm ūgio puolėjas vidutiniškai rinko po 13,3 taško ir atkovojo po 5,1 atšokusio kamuolio, jį vėl suviliojo NBA. Visgi pajėgiausioje pasaulio lygoje J. Andersonui sekasi kur kas prasčiau, nei Europoje.


35. Tyrese'as Rice'as, Vilniaus „Lietuvos rytas"


Amerikietis Lietuvoje žaidė 2011-2012 metais, kur buvo vienas iš komandos lyderių. Jis Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) vidutiniškai pelnydavo po 9,7 taško, atkovodavo po 1,4 ir perimdavo po 1 kamuolį bei atlikdavo po 4,4 rezultatyvaus perdavimo. Tuo tarpu Europos taurės turnyre rinkdavo po 11,1 taško, atlikdavo po 4,7 rezultatyvaus perdavimo bei atkovodavo po 1,5 kamuolio.




















Paulius Andzelis | BasketZone.lt ir Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: