Pateikiame 10 priežasčių, kodėl legendinis M. Jordanas dominuotų ir šių dienų NBA lygoje (VIDEO)



Nuo superžvaigždžių LeBrono Jameso ir Russello Westbrooko iki talentingų dominuojančių naujokų. NBA lygos geriausieji gali drąsiai būti vadinami atletiškiausiais žaidėjais per visą istoriją. Tik netyla debatai, ar idealaus krepšininko įsikūnijimu tapęs Michaelas Jordanas čia pritaptų?

Savo vietą NBA olimpe Skrajojantis Michaelas, kaip ir Wiltas Chamberlainas, jau užėmė. 198 cm ūgio gynėjas savo geriausiais laikais galėjo daryti bet ką. Atsakymas tiems, kuriuos jau 15 metų kankina klausimas, ar dabar žaisdamas jis taip pat būtų neprilygstamas? Neabejotinai toks jis ir dabar sužaistų fantastišką sezoną NBA lygoje. Štai kodėl – champssports.com pateikia dešimt priežasčių.

1. Lyga yra „švelnesnė“

NBA vardo svoris nesikeičia, tačiau žaidimo būdas dar niekada nebuvo toks švelnus. Per MJ laikus, Michaelas buvo priverstas tiesiogine ta žodžio prasme kautis su komandomis, kurių užduotis buvo bet kokiomis priemonėmis sustabdyti MJ. „The Bad Boy Pistons“, Pato Riley treniruojamas „Knicks“, Lary Birdas ir „Celtics“ baudė M. Jordaną smūgiais alkūnėmis kiekvieną kartą, kai šis įsiverždavo į baudos aikštę. Dabar kelias krepšio link būtų kone laisvas.



2. Net 50 metų M. Jordanas vienas prieš vieną gali įveikti NBA žaidėją

Kaip „Charlotte Hornets“ bendrasavininkis MJ kartas nuo karto pravėdina savo aprangą ją užsivilkdamas. „Hornets“ antrametis Michaelas Kidd-Gilchristas pralaimėjo penkiasdešimtmečiui dvikovoje vienas prieš vieną. Tai ką jis išdarinėtų dabar aikštėje, jei būtų geriausios savo sportinės formos?



3. Atakuojančio gynėjo pozicija – silpniausia lygoje

Ką turime NBA lygoje atakuojančio gynėjo pozicijoje: Jamesas Hardenas (pritingi gynyboje), Dwyane‘as Wade‘as (problemos su keliais), DeMaras DeRozanas (vis dar tobulėja), Monta Ellisas (nepasižymi gera gynyba, nors ir perima daug kamuolių) ir kiti. M. Jordanui – atviri plotai.



4. Taisyklių pasikeitimai

„Žaidimas mažiau fiziškai kietas – taisyklės keičiasi, - 2010 metais „USA Today“ kalbėjo M. Jordanas. – Jei turėčiau žaisti savo stiliumi pagal šias taisykles, tai neabejoju, kad greitai susirinkčiau pražangas ir sėsčiau ant atsarginių suolo arba prie baudų metimo linijos stočiau taip dažnai, kad galėčiau pelnyti ir 100 taškų.“




5. Visi laisvieji agentai norėtų su juo žaisti

Visi didieji NBA krepšininkai žino, kad kelias NBA čempionų žiedų link lengvesnis, jei žaidi vienoje komandoje su kitomis žvaigždėmis. MJ pritraukų minias tokių. O kas nenorėtų žaisti su Skrajojančiu Michaelu? Juk tai beveik garantuotas titulas!


6. Naudingiausiojo titulas M. Jordanui – rutina

Nuo 1986 iki 1993 metų M. Jordanas laimėjo 7 iš eilės rezultatyviausio žaidėjų titulus ir MVP naudingiausiojo trofėjų laimėjo 1988, 1991 ir 1992 metais. Pažvelkite į jo statistiką:

1986-1987: 37.1 taškai, 5.2 atkovoti kamuoliai, 4.6 rezultatyvūs perdavimai

1987-1988: 35.0 taškai, 5.5 atkovoti kamuoliai, 5.9 rezultatyvūs perdavimai
1988-1989: 32.5 taškai, 8.0 atkovoti kamuoliai, 8.0 rezultatyvūs perdavimai
1989-1990: 33.6 taškai, 6.9 atkovoti kamuoliai, 6.3 rezultatyvūs perdavimai
1990-1991: 31.5 taškai, 6.0 atkovoti kamuoliai, 5.5 rezultatyvūs perdavimai
1991-1992: 30.1 taškai, 6.4 atkovoti kamuoliai, 6.1 rezultatyvūs perdavimai
1992-1993: 32.6 taškai, 6.7 atkovoti kamuoliai, 5.5 rezultatyvūs perdavimai




7. Žaidė abejose aikštės pusėse

Vienas labiausiai nepastebėtų ar nuvertintų aspektų M. Jordano žaidime buvo jo nepaprastai gera gynyba. Nors jis jau seniai pakabino batelius ant vinies, niekas negali jam prilygti pagal naudingumą abejose aikštės pusėse. MJ laimėjo 1988 metų geriausiai besiginančio žaidėjo prizą ir pateko į geriausiai besiginantį simbolinį lygos penketuką devynis kartus per karjerą. Taip pat triskart buvo lyderis pagal perimtus kamuolius.




8. MJ komandos draugai neabejoja – būtų dar daugiau taškų

M. Jordano dominavimo lygoje metus iš arti matę komandos draugai neabejoja žvaigžde. Prieš kelis metus krepšininkas Horace Grantas paklaustas, ar pritaptų MJ prie dabartinės lygos, rėžė: „Taisyklės pasikeitė. Anksčiau žaidimas buvo kietesnis. Šiandien galima bėgioti po aikštę ir tavęs net nepalies. Šiandien Michaelas vidutiniškai pelnytų 45 taškus per rungtynes.“


9. Niekas neprilygtų jo kovinei dvasiai

Šių laikų žvaigždės sukasi tame pačiame rate: dalyvauja vieni kitų vestuvėse, publikuoja nuotraukas socialiniuose tinkluose, sveikina pasiekus rekordus ar pratęsus sutartis, vieni apie kitus žiniasklaidoje kalba išskirtinai gražiai. MJ to „š**o“ niekada neturėjo.

Michaelas per treniruotes galėjo trinkelėti komandos draugui per veidą – jo kovinė dvasia ir varžybinis intensyvumas jau tapo legenda. Jei šiais laikais MJ įeitų į aikštę, iš karto turėtų psichologinį pranašumą prieš savo varžovus.




10. MJ batai

Nuo 2003 metų M. Jordanas nežaidžia krepšinio, tačiau Jordano prekės ženklu pažymėti bateliai ir toliau – viena iš graibstomiausių sportininkų prekių. Galima tik paspėlioti, kokią jie turėtų paklausą, jei MJ šiandien žaistų.





















Balsas.lt

Video rekomendacijos: