D. Kairys - apie vasaros darbus, „Ryto“ legionierius bei pasiruošimą (VIDEO)

RytasVilnius.lt nuotr.

Vilniaus „Ryto“ naujasis treneris Donaldas Kairys su nekantrumu laukia oficialaus sezono starto, nors ir pripažįsta, kad jo ir ekipos laukia nemažai iššūkių.



Strategas neslėpė, kad ekipos pasiruošimą apsunkina tai, kad legionieriai dar nežaidė nė vieno draugiško mačo.

„Tai apsunkina. Žinoma, bandome kurti derinius, kad pabrėžtume savo stipriąsias savybes, bet dalis pagrindinių krepšininkų dar nesitreniruoja. Tai yra keblu, bet džiugu, kad turime 12 krepšininkų ir galime daryti visus pagrindinius pratimus bei po truputį mokytis derinius“, – sakė specialistas.

Koks žaidėjas yra ekipos naujokas Andrew Goudelockas?


– Tai įspūdingas taškų rinkėjas, taškų rinkimo mašina. Visi puikiai žinome, kaip jis žaidžia. Taip, nematėme jo keletą metų dėl traumos ir kitų dalykų. Žinome, kad bandė sugrįžti į krepšinį praėjusiame sezone, bet tai buvo labai trumpai ir labai anksti, pasak jo daktarų. Žinome, kad sportavo vasarą, tam tikrų įgūdžių neprarado. Tikimės, kad jo patirtis gerai derės su mūsų alkanu jaunimu.

Kaip apibūdintumėte įžaidėją Demetriusą Jacksoną?

– Jis yra įspūdingų atletiškų duomenų krepšininkas. Iš jo tikimės kietos gynybos, kad duotų tonusą kaip įžaidėjas visai komandai. Taip pat tikimės veržlumo, nuo jo prasidės visos atakos. Mes norime žaisti greitai.

Koks yra paskutinis naujokas - Chrisas McCulloughas?

– Labai universalus. Aukštas su labai ilgomis rankomis, bet taip pat ir labai mobilus, gerai valdo kamuolį, gali pataikyti ir iš toli, prasiveržti.

Kaip vertinate vasaros darbus? Kas dalyvavo komplektacijoje?

– Darbą, kurį nuveikėme vasarą, vertinu teigiamai. Padirbėjome neblogai, susirinkome žaidėjus, kurių ieškojome, kurie atitiktų mūsų stilių ir derėtų prie mūsų komandos.


Komandos kompektacijoje dirbome visi. Tiek aš, tiek asistentai, tiek Rolandas Jarutis. Galutinis žodis visada buvo mano.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: