J. Valančiūnas – praėjusį sezoną, apie patirtį „burbule“ ir neaiškią ateitį

FIBA nuotr.

Lietuvoje atostogaujantis Jonas Valančiūnas rado progą sudalyvauti knygos apie save „Jonas Valančiūnas. Su kamuoliu paskui svajonę“ pristatyme.



Knygoje pasakojama apie Memfio „Grizzlies“ aukštaūgio J. Valančiūno kelią į didįjį krepšinį žaidėjo artimųjų, draugų, žinomų krepšinio pasaulio atstovų ir paties uteniškio akimis.

Po pristatymo krepšininkas atsakė į žurnalistų klausimus.

Daug buvo nusivylimo, kad nepatekote į atkrintamąsias?


– Tikrai taip. Iš pradžių tvirtai buvome 8-oje vietoje. Traumos, spragos, jauna komanda? Galima ieškoti pasiteisinimų, bet neieškome. Yra kitas sezonas, esame jauna komanda ir mums reikia žiūrėti į priekį. O dėl kito sezono kol kas sunku spėlioti, daug minčių nuo burbulo iki fanų laukimo arenose. Reikia baigti šį sezoną ir tuomet laukti sprendimų.

Ar jums yra žinoma, kada naujas sezonas gali startuoti?

– Manau, kad žinau tiek pat, kiek ir jūs, nes yra daug minčių – nuo burbulo iki sirgalių laukimo. Manau, kad reikia pabaigti sezoną ir bus priimtas sprendimas.

Kokią prognozuojate šio sezono pabaigą?

– Žaidimas „burbule“ ir be fanų duoda savo. Čia yra daug faktorių: 5 mėnesių pertrauka, pasikeitimai komandose. Žiūrėsime, neturiu savo favorito.

Ką komandai reikėtų pridėti tarpsezoniu?

– Mums tikrai nemažai reikia pridėti, tai parodė šis sezonas. Jeigu nori būti atkrintamosiose, užimti 8-ąją ar dar aukštesnę vietą, reikia daug pridėti. Viskas padaroma darbų.


Kiek laiko atostogausite?

– Dar atostogausiu (juokiasi, aut.past.). Galbūt kur nors paplūdimyje? Aišku, dabar orai prastėja, bet tikėsimės, kad per daug nesuprastės.

Ar kas nors iš „Grizzlies“ trenerių štabo aplankys iki sezono pradžios?


– Veikiausiai, kad ne. JAV yra ta šalis, iš kurios nelabai leidžiama keliauti. Viskas priklausys nuo situacijos. Būtų nuostabu čia padirbėti su treneriais. Yra tokių planų, bet žiūrėsime, kokia bus situacija su koronavirusu.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: