V. Čeponis: „Prieš „Žalgirio“ startą Eurolygoje darosi neramu“ (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė pirmąjį pralaimėjimą „Betsafe–LKL“ čempionate. Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nusileido Panevėžio „Lietkabelio“ komandai 61:72 (19:13, 17:20, 11:29, 14:10).



Po mačo garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis socialiniame tinkle „Facebook“ įvertino rungtynes.

Kviečiame paskaityti:

„Prieš startą Eurolygoje „Žalgiriui“ nuskambėjo pavojaus varpai. Žalgiriečius jų arenoje užtikrintai pranoko „Lietkabelis“ leisdamas šeimininkams sukrapštyti tik 61 tašką. Jei ne kosminis Rubito tritaškis ketvirtajame kėlinyje, kauniečiai turbūt būtų neįmetę nė 60.


„Lietkabelis“ prieš tai buvo prapylęs Prienams ir Kėdainiams, tačiau šiandien panevėžiečiai buvo užsivedę daug labiau nei „Žalgiris“. Kauniečiai gal kažkiek neįvertino varžovų, bet „Lietkabelio“ komandinė gynyba buvo neįtikėtina.

Svečiai dažniausiai efektyviai keisdavosi ginamaisiais, visi žinojo, kur ateiti į pagalbą komandos draugams. Antroje mačo pusėje LKL čempionai nesurado jokių priešnuodžių tokiai gynybai. Trečiąjį kėlinį „Žalgiris“ pralaimėjo net 11:29.

Kyle'as Vinalesas pademonstravo, kad individualiai jis yra be galo stiprus žadėjas. Kai kauniečiai keisdavosi dengimaisias, Vinalesas apeidavo žalgiriečių aukštaūgius, kurie neretai nesulaukdavo pagalbos. O jei sulaukdavo, „Lietkabelio“ legionierius surasdavo laisvus komandos draugus prie tritaškio linijos. Taigi panevėžiečių komandinė gynyba buvo kur kas solidesnė nei šeimininkų.

Darkart pakartosiu, kad, mano galva, Nenadas Čanakas yra vienas geriausių LKL trenerių. Tiesiog „Lietkabeliui“ reikia dar laiko paderinti žaidėjų tarpusavio ryšius.

Panašiai kaip ir „Žalgiriui“. Tikėsimės, kad šis šaltas dušas „Žalgiriui“ išeis į naudą prieš kitos savaitės dvikovą su „Olympiacos“.

Nors kai kurios komandos susilpnėjo, šis „Betsafe-LKL“ čempionatas žada nemažai intrigų. Panašu, kad „Žalgiris“ vietos fronte šį sezoną patirs ne vieną nesėkmę. Į atlapus Kauno komandai gali rimtai kibti ne tik „Rytas“, bet gal ir „Lietkabelis“.

Įnirtinga kova laukia dėl ketvirtosios vietos. Taip pat visiškai neaišku, kurios ekipos nepateks į atkrintamąsias varžybas. Štai „Dzūkija“, kuri popieriuje atrodo bene skurdžiausiai iš visų klubų, svečiuose 31 tašku suvalgė „Šiaulius“. Simpatiška startavo „Nevėžis“, „CBet“. Žodžiu, LKL'as šį sezoną turėtų būti įdomesnis nei praėjusius keletą metų“, - rašė V. Čeponis.




Gražiausi mačo epizodai:







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: