Kodėl P. Motiejūno pasirinkimas yra teisingas, net jei M. Schillerio kelias su „Žalgiriu“ ir būtų trumpas

Zalgiris.lt

Ši vasara Kauno „Žalgiriui“ buvo išskirtinė, nes organizaciją paliko klubo veidu spėjęs tapti vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius. Nauju vedliu tapo austras Martinas Schilleris. Su už Atlanto vis geriau vertinamu ir NBA klubų jau stebėtu treneriu „Žalgiris“ sutarė dėl dvejų metų sutarties.

Sezono pradžioje žalgiriečių žaidimas sukėlė daug diskusijų. Pasisakyti nutarė ir „Žalgiris Meme Book“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):



„Kodėl P. Motiejūno ėjimas pasikviečiant M. Schiller, net jei jo kelias ir būtų trumpas su Žalgiriu, yra teisingas?

Mano supratimu, viskas paprasta:

Martinas yra visiška Šaro priešingybė žaidimo supratimu, elgesiu, emocijomis. Jeigu tai būtų nors kiek panašus treneris į Jasikevičių, Jis turbūt išprotėtų nuo jam keliamų reikalavimų ir lyginimų. Schilleris niekaip negalime lyginti su pirmtaku, tad jeigu jam nesiseks taip, kaip visi norėtų, jo niekas nepasmerks taip, kaip tai padaryti Šaro "kopijai".


Jau seniai įpratome, kad "Žalgiris" žaidžia griežtai kontroliuojamą krepšinį. Tai mus atvesdavo į pergales net prieš didžiausias Eurolygos komandas. Ir tai buvo gerai, nes individualiai stipriais žaidėjais retai galėjome pasigirti. Tačiau dabar žaisime visai kitokį krepšinį, tad ir viltys yra kitokios. Mes galėsime pateisinti trenerį (ir tai daryti teisėtai), nes tai žaidėjams sistema bus nauja, o ne nauji žaidėjai bandys perprasti seną ir patikrintą sistemą.

Jeigu jau viena era baigėsi, tai reikia ne ją toliau įsikibus tęsti, o kurti viską iš naujo. Tai irgi sumažina mūsų lūkesčius ir numeta didelę dalį streso nuo trenerio pečių. Jeigu komandoje būtų likęs Maskoliūnas, jis turbūt būtų pradėjęs lankytis pas psichologą, nes būtų taikęs panašius žaidimo metodus kaip Šaras, kadangi su juo augo, tačiau yra visai kito tipo treneris nei Jasikevičius, tad labai tikėtina, kad nieko gero iš to neišeitų, o nuolatiniai palyginimai su geriausiu draugu, galėtų privesti prie asmeninės ir komandinės krizės.

Net jeigu Schilleris ir užsibus tik vieną sezoną, o vėliau jį pakeis, tarkime, Maksvytis, tai vis tiek yra geras Motiejūno sprendimas, nes nei Martinas jaus tokią didelę psichologinę naštą, nei po sunkesnio sezono komandai į ją atėjęs Kazys.

Taigi viskas bus gerai bet kuriuo atveju!“, - rašo „Žalgiris Meme Book“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: