Graikų žiniasklaida įsiutusi: „Pralaimėjome klubui, kuris šiemet nieko nepasieks“

Pirmąją spalio dieną Pirėjo „Taikos ir draugystės“ sporto rūmuose Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingai pradėjo 2020–2021 m. Eurolygos sezoną. Dvikovoje su vietos „Olympiacos“ Martino Schillerio auklėtiniai šventė pergalę rezultatu 68:67 (23:18, 11:19, 13:21, 21:9).



Po šio mačo Graikijos žiniasklaida negailėjo kritikos „Olympiakos“ žaidėjams bei tikino, kad lemiamu momentu buvo padarytos klaidos.

„Didžiąją susitikimo dalį iniciatyvą savo rankose laikę OLY krepšininkai. kontroliavo padėtį 34 minutes, bet pralaimėję ketvirtą kėlinį 9:21 buvo nugalėti šaltakraujiškai lemiamas dvi baudas sumetusio jaunuolio R. Jokubaičio. Kas keisčiausia, kad per likusias 3,5 sekundės OLY net nesugebėjo atlikti metimo. Tai tragiška“, – rašė esake.gr.

„Šis pralaimėjimas yra labai netikėtas. Kodėl netikėtas? Todėl, kad trečio kėlinio viduryje turėjome vienuolikos taškų persvarą ir tris minutes žaidėme tikrai įspūdingą krepšinį. Apmaudu, nes pralaimėjome prieš komandą, kuri šiemet nelabai ką pasieks. Vaizdas buvo toks, kad „Olympiakos“ vis dar žaidžia pasirengimo sezonui rungtynes“, – praneša gazzetta.gr.

„Eurolygos premjera visiškai nenusisekė. Apmaudu, bet kitokio rezultato negalima tikėtis, kai per svarbiausią kėlinį sukrapštai tik 9 taškus. Ir negali nieko kaltinti, jei per paskutines 3,5 sek. net nepabandai atakuoti krepšio. Šie du komponentai buvo lemiami.



Kalbant apie varžovų žaidėjus, tai Marius Grigonis ir Rokas Jokubaitis buvo nuostabūs. Pirmasis žaidė 32 minutes ir pataikė neįtikėtinus metimus, o antrasis būdamas vos devyniolikos įrodė, kodėl yra laikomas bene didžiausiu Lietuvos krepšinio talentu. Likus 3,5 sek. jis išprovokavo pražangą, pataikė psichologiškai sunkų pirmąjį metimą, po to – antrąjį ir išėjo iš aikštės kaip nugalėtojas, puikiai prisistatęs tai Europos sirgalių daliai, kuri apie jį dar nebuvo girdėjusi“, - konstatuoja „Sport 24“.

„Tai pralaimėjimas, kuris nebus pamirštas visą sezoną. Ketvirtajame kėlinyje OLY viską darė neteisingai ir leido varžovams sugrįžti. Tokio blogo Pirėjo klubo tikrai nenorime matyti“, – pareiškė „Fos“.

Kitą penktadienį „Olympiakos“ laukia graikiškas derbis su Atėnų „Panathinaikos“, o „Žalgirio“ – rungtynes su Maskvos srities „Chimki“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: