Artėja pirmasis „Žalgirio“ ir „Ryto“ derbis: asmeninės mikro dvikovos ir prognozė

LKL ir stopkadras nuotr.

Jau šį savaitalį „Betsafe-LKL“ čempionate įvyks viena laukiamiausių viso sezono dvikovų. Sostinėje ginklus surems amžinieji priešininkai – Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.



Visgi šįkart grandų dvikovą abi komandos pasitinka kardinaliai atsinaujinusios.

Apie tai pasisakyti nusprendė ir „Žalgirio metraštis“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Nepaisant visų nesąmonių „Ryto“ administracijoje, šiemet sostinės komanda, nors ir trumpam, yra susrinkta nebloga. Galbūt net geriausia per pastaruosius 10-12 metų. O trumpam, nes trys pagrindiniai komandos žaidėjai (A. Butkevičius, A. Goudelock ir D. Jackson), jeigu rodys puikius rezultatus, atėjus pavasariui, turės galimybę už minimalią išpirką palikti komandą. O taip tikriausiai ir nutiks, galbūt tik Butkevičius pabaigs sezoną komandoje. Na, bet iki šeštadienio visi pagrindiniai žaidėjai komandoje tikrai liks.


Asmeninės mikro dvikovos

Vidurio puolėjai

Priekinėje "Ryto“ linijoje žiojėja didžiulė juoda skylė, kurią kol kas nevykusiai bandoma užkamšyti McCullough tvirtu kūnu. Tačiau paskutiniu metu „Centrui“ labai sunkiai sekasi atrodyti solidžiai: vyksta kažkokios neaiškios situacijos su sprogusiu ratu, nuolatiniai vėlavimai į kokmandos treniruotes, žaidimas „bandomuoju laikotarpiu“ komandoje ir kita. Viskas krypsta ta linkme, kad „Žalgiriui“ gali net neprireikti naudotis Lauvergne paslaugomis ir užteks tik Gebeno po krepšiu. McCullough gali pasiūlyti tvirtą kūną baudos aikštelėje, tačiau fiziškumu ir Joffrey pastarajam nei kiek nenusileidžia (jei žais pakankamai), o kitais aspektais (minkštu metimu, sprendimų priėmimu ir sprogstamąja jėga) netgi lenkia savo varžovą. Visgi tikėtina, kad šįkart Joffrey daugiau laiko praleis ilsėdamasis nei žasidamas, o pagrindinį vaidmenį atliks Martinas. Gebenas gali turėti kiek daugiau problemų baudos aikštelėje besistumdydamas su vikresniu ir atletiškesniu priešininku, o ir geru kamuolio valdymu (ar išlaikymu rankose) mūsiškis pasigirti irgi negali, todėl tikėtina, kad pamatysime nemažai, prarastų ar išmuštų kamuolių ir neužtikrintų metimų. Na, bet jeigu stipriai nesiseks, vadžias į rankas galės paimti pavargęs po Eurolygos Lauvergne.

Sunkieji kraštai

Šiandien „Žalgiris“ negali pasigirti išskirtine talento gausa ketvirtoje pozicijoje, bet Rubitas dar ir nepasiekė geriausios savo sportinės formos. Nors gindamasis jis yra kiek lėtokas ir dėl to gali kentėti nuo puolančio „Ryto“ naujoko Ndour'o, vis dėlto puolime žaisdamas Pick 'n' Popą gali ir pats pridaryti nemažai problemų priešininkams. Paulius šioje pozicijoje gali atlikti tik simbolinį vaidmenį, nes stumdytis su jaunu Gusčiu ir atletišku Ndour'u jam bus labai sunku net ir tomis trumpomis atkarpomis, kai duos pailsėti Rubitui. Ketvirtu numeriu gali pasistumdyti ir Hayes, kuris geriau nei Jankūnas galės susitvarkyti su „Ryto“ naujokais, tačiau jis bus fiziškai šiek tiek per silpnas, todėl reikės didesnės rotacijos šioje pozicijoje. Visgi Ndour'as dar nėra apšilęs kojų su „Ryto“ uniforma, todėl tikėtis jo didesnio indėlio nereikėtų. Juo labiau, kad kauniečiai žaidžia intensyvų ir kontaktų pilną krepšinį, o Ndour'ui labai nepatinka kontaktinis žaidimas. Todėl sunkūs žalgiriečių kūnai turėtų greitai išmušti iš vėžių senegalietį.

Lengvieji krašto puolėjai

Trečiasis numeris „Žalgiryje“ bent jau rungtynių pradžioje bus tokia pati juoda skylė kaip ir „Ryto“ penktojo numerio. Neturėdami Garino, į SF poziciją siunčiame Vasturią, kuris sunkiai susitvarko su savo ginamaisiais Eurolygos aikštelėje. Tuo tarpu „Ryto“ lengvasis kraštas Arnas Butkevičius yra vienas svarbiausių komandos ginklų. Tad šioje vietoje ginantis taip pat reikės didesnės rotacijos, nes Vasturia yra ir per žemas, ir per lėtas, Marius, nors ir priima fiziškai kietą žaidimą, vis dėlto sėkmingai apsiginti prieš Arną irgi negalės, o Hayes, atrodantis solidžiausiai, tikriausiai turės gynybinių užduočių ir ties ketvirtu numeriu. Tad manau, kad Butkevičius bus žmogus, pridarysiantis nemažai žalos „Žalgiriui“. [Pamiršta dalis apie Milaknį] Tiesa, mes turime vieną patikimiausių moderniosios Eurolygos snaiperių - Milą. Vis dėl to, šeštadienio rungtynėse jis, matyt, darys įtaką tik nuo tritaškio linijos, nes neįsivaizduoju Artūro spėjančio ir apžaisti, ir uždengti septyneriais metais jaunesnio Arno. Visgi yra ir teigiama tokios situacijos pusė: pagaliau pamatysime, kaip „Žalgiris“ neturėdamas Garino, sugebės tvarkytis su stipriu trečiu numeriu, nes Eurolygoje tai daryti reikės dažnai.


Atakuojantys gynėjai

Tai bus ta žaidėjų grandis, kurioje vyks įdomiausia ir labiausiai apylygė kova. Šioje pozicijoje „Rytas“ turi vieną iš komandos lyderių Andrew Goudelocką, kuris tikrai demonstruoja puikų žaidimą puolime. Staigus, vikrus, fiziškai tvirtas gynėjas gali pridaryti nemažai rūpesčių „Žalgirio“ gynybai ir bandydamas lįsti po krepšiu, ir atakuodamas iš vidutinio nuotolio iš po užtvaros. Tačiau ir prieš jį „Žalgiris“ turi savų svertų. Visų pirma, Schilleris puikiai žino, kaip reikia gintis prieš tokio tipo amerikietį gynėją, nes tris sezonus jis nuolat susidurdavo su "Goudelockais" G lygoje. Antra, Marius yra ne ką mažiau pavojingas puldamas nei pats Goudelockas ir Eurolygoje (o ne LKL, kaip Andrew) renka po 14 taškų, tad atsakymų puolant, tikrai suras ir Grigonis. Trečia, jeigu reikės, jo priežiūrą etapais perims Rokas Jokubaitis, kuris jau įrodė, kad, kaip baltas vaikinas, moka puikiai fiziškai apsiginti prieš tokius greitus ir staigius gynėjus. Žinoma, visiškai uždaryti jo nepavyks, tačiau sumažinti pavojų iki minimumo tikrai galime.

Įžaidėjai


Įžaidėjo pozicijoje turėtų taip pat vykti apylygė kova tarp Demetrius Jacksono, (na, pridėkime, kad jau registruotas varžyboms), po perėjimo iš „Neptūno“, NKL lygio krepšininku tapusio Girdžiūno ir neapaiplunksnavusio Marčiulionio bei Walkupo, Lekavičiaus ir Jokubaičio. Jacksonas, mano nuomone, yra įžaidėjas, vertas žaisti Eurolygoje ir tai padarys anksčiau nei vėliau. Tačiau jo greičiui sureguliuoti mes turime visą triptiką. Walkup darbą pradės ir pasirinks šiek tiek pražangų, bet tuo pačiu bandys Jacksoną stabdyti kietai. Jį keis Lukas ir stengsis nuvaikyti puldamas krepšį, nes gynyboje bus per silpnas sudaryti stiprią konkurenciją. Tuo tarpu Rokas, kai nereikės vaikytis Goudelocko, tikrai uždarys kelius Jacksonui link krepšio. Žinoma, abiejų „Ryto“ mažiukų uždengti sausai nepavyks, bet to ir nereikia. „Žalgiris“ jau parodė, kad jų taikomas „pusinis“ susikeitimas, kai didelis žmogus po užtavros ir susikeitimo greitai grįžta prie savojo žmogaus, o mažiukam uždaromas kelias trečiu padenačiu žmogumi gynyboje, puikiai veikia prieš komandą, kuri nesugeba sužaisti sėkmingai du prieš du. O „Rytas“ būtent ir yra tokia komanda, nes vietoje gero „Roll‘inimo“ McColough efektyviau pažeidinėja klubo vidaus taisykles.

Prognozė

Jokiu būdu nenurašau „Ryto“ vienose varžybose (kas kita būtų kalbant apie seriją) ir nesakau, kad jie neturi šanso laimėti. Manau, kad jie jį turi, tik klausimas, kaip jiems pavyks pasinaudoti savo stipriosiomis pusėmis pirmose trijose pozicijose. Bus tikrai įdomu stebėti europietišką Kairį, kurio pagrindiniai ginklai – amerikiečiai, ir amerikietiškąjį Schillerį, kurio pagrindiniai ginklai – europiečiai. Varžybos gali pakrypti bet kuria kryptimi, jeigu „Žalgiriui“ nepavyktų greitai fiziškai atsigauti po, tikėtina, pačių sunkiausių varžybų Eurolygoje, kurios vyks ketvirtadienį. Jeigu komanda ir fiziškai, ir psichologiškai bus pailsėjusi tiek, kiek tai įmanoma padaryti per dvi dienas, planuoju +11 taškų“, - rašo „Žalgirio metraštis“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: