„Žalgirio metraštis“: „Reikia tikėtis, jog greitu metu ir vėl išvysime šėlstantį KošMareką!“

Zalgiris.lt nuotr.


Sekmadienį baigėsi Vilniuje vykęs Europos vyrų krepšinio čempionato atrankos turnyro C grupės burbulas Vilniuje, kuriame Lietuvos rinktinė 84:71 (20:15, 29:21, 18:15, 17:20) nugalėjo Belgijos krepšininkams, tačiau 76:80 (22:21, 24:17, 13:22, 17:20) nusileido Danijos žaidėjams.



Šioje atrankoje debiutavo Kauno „Žalgirio“ aukštaūgis Marekas Blaževičius, kuris mače prieš danus pelnė 10 taškų (4/4 dvitaškiai, 2/5 baudos) ir atkovojo 3 kamuolius. Tuo tarpu rungtynėse prieš Belgija vidurio puolėjas per 5 minutes taškų nepelnė.

„Žalgirio metraštis“ nusprendė pasisakyti ir pasidžiaugti M. Blaževičiaus debiutu. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):


„Džiaugiuosi, kad Marekas buvo pakviestas į Lietuvos rinktinę. Mano manymu, tai jaunam vyrui, kuris mirksta ant suolelio, turėjo įkvėpti daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

Bet Mareką aikštelėje su nacionalinės komandos apranga matėme tokį patį pasimetusį ir praradusį pasitikėjimą savimi, kokį stebėjome ir paskutinėse rungtynėse LKL su "Žalgirio" apranga. Vėlavimas gynyboje, nesugaudymas savo tiesioginių oponentų, visiškas nepasitikėjimas savo metimu iš vidutinio nuotolio ir minusiniai pasirodymai.

Akivaizdu, kad Marekui stipriai smogė per psichologiją nerodomas pasitikėjimas juo klubiniame krepšinyje. Tačiau M. Schilleris akcentuoja, kad nuo šiol, jei virusas nekeis situacijos, Mareko tobulėjimas nacionalinėje lygoje bus prioritetinis komandos reikalas. Labai tikiuosi, kad taip ir bus.

Marekas turi užtektinai parako, kad galėtų iššauti tada, kai komandai jo labai reikia. Tikiuosi, kad greitu metu ir vėl išvysime krepšinio aikštelėse šėlstantį KošMareką!“, - rašė „Žalgirio metraštis“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: