Komentaras po „Ryto” pralaimėjimo: „Normaliomis aplinkybėmis tai būtų visiškas dugnas, o šiandien?”

FIBA nuotr.

Antradienį FIBA Čempionų lygoje buvo žaidžiami trečio turo susitikimai. Donaldo Kairio treniruojamas Vilniaus „Rytas” namie jėgas išmėgino su Rygos VEF ekipa. Iki šio susitikimo abu klubai turėjo po 1 pergalę ir 1 pralaimėjimą.



Ligų išguldyti Vilniaus krepšininkai rungtynes pralaimėjo 81:85 (12:28, 33:14, 18:18, 18:25).

Po šio mačo savo mintis išdėstė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Pralaimėjimas Rygos VEF klubui... Normaliomis aplinkybėmis tai būtų visiškas dugnas, o šiandien? Mintys labai dvejopos.


Visų pirma, rungtynių pradžia: visiškas fiasko. Niekas, ką sugalvojo treneris Kairys su kolegomis neveikė - nei gynyboje (tradiciškai), nei puolime. 12 taškų per 10 minučių atrodė kaip pagirios po sekmadienio.

Bet antrasis kėlinys prasidėjo ypatingai: suveikė spaudimas, pradėjo kristi metimai, o pataikius buvo lengviau apsiginti. Rezultatas - +3 po pertraukos.

Trečiasis kėlinys vėl pradėtas solidžiai, padidinta persvara, visiškai kontroliuotos rungtynės. Ir... Sunku pratęst nesikeikiant. Eilinį kartą nesustabdytas varžovų siaučiantis gynėjas perlaužia rungtynes, o minties mūsų puolime nebelieka.

Šviesos spindulėliai šiame mače - Augustas Marčiulionis ir Gytis Radzevičius. Augis brandžiai vadovavo komandai, puikūs prasiveržimai, geri perdavimai. Gynyboj sunkiau, bet Augiui tik 18-a, reikalauti daug negalime.

Gytis - neabejotinai geriausias sezono mačas. Labai keista, kad rungtynių pabaigoje jo aikštelėje nebuvo. Tikimės, kad Gyčiui tai buvo lūžio mačas ir nuo šiol dažniau matysime jį rungtyniaujant užtikrintai.

Na, ir pabaigai - Martynas Echodas. Atrodė neblogai puolime, tiesa, kartais susidarė įspūdis, kad dėl prarasto greičio varžovams jį labai paprasta sudvigubint. O baudos metimai, vėlgi, nesikeikiant. Kiek iš jūsų matė Javtoką prie linijos vietoj Echodo?

Aišku, kiek ironiška, kad geriausiai gynyboje judantis žaidėjas buvo prieš valandą iš lėktuvo išlipęs Maurice'as N'douras. Toks faktas šiurpina, galvojant apie ateitį.


Vienok, neatrodo, kad su VEF Rygoje, turint pilną sudėtį, bus problemų. Rygos ekipa nėra geresnė komanda už LKL vidutiniokus iš Utenos ar Pasvalio, tad pergalė bus būtina“, - rašė „Ryto Balsas“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: