P. Jankūnas - vis dar vienas brangiausių „Žalgirio“ komandos žaidėjų

P. Jankūnas - vis dar vienas brangiausių „Žalgirio“ komandos žaidėjų

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ veteranui Pauliui Jankūnui jau 36-eri, bet jis vis dar reikalingas tiek Kauno „Žalgiriui“, tiek Lietuvos vyrų rinktinei. Aikštėje kalnų nebeverčia, bet ypač naudingas už jos ribų, rūbinėje, yra dvasinis ekipų lyderis.



2003 metais pradėjęs karjerą „Žalgiryje“, nuo tada P. Jankūnas tik vieną sezoną nežaidė šioje komandoje ir yra tapęs tikru jos simboliu.

Verta paminėti, kad aukštaūgis vis dar išlieka vienu geriausiai apmokamų žaidėjų Lietuvoje.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, šio sezono P. Jankūno atlyginimas turėtų būti apie 400 tūkst. eurų. Jo kontraktas su LKL čempionais galioja iki 2021 metų sezono pabaigos.

Verta paminėti, kad jis yra trečias-ketvirtas brangiausias klubo žaidėjas.



Primename, kad P. Jankūnas yra susižėręs gausybę įvairiausių varžybų apdovanojimų. Su nacionaline komanda puolėjas 2010-aisiais laimėjo pasaulio čempionato bronzą, o Europos pirmenybėse 2015 ir 2017 m. iškovojo sidabro bei bronzos medalius. Kauno ekipos simbolis 14 kartų triumfavo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate.

Šis puolėjas – tikra Eurolygos legenda. Jis yra geriausias kovotojas dėl atšokusių kamuolių per visą šio elitinio žemyno turnyro istoriją.

Kaip rašo „Olimpinė panorama“, puolėjo statistika prastesnė nei ankstesniais laikais, tačiau jis vis dar ne statistas aikštėje. Stato kokybiškas užtvaras, efektyviai kamšo komandos draugų gynybos spragas, iškiša rezultatyvių perdavimų.

Šį sezoną Eurolygoje P. Jankūnas vidutiniškai per 13 minučių pelno po 2,6 taško, atkovoja po 2,7 kamuolio bei renka po 3,2 naudingumo balo.

Tuo tarpu LKL čempionate aukštaūgis vidutiniškai įmeta po 4,4 taško, atkovoja po 5,1 kamuolio, atlieka po 1,9 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 9,9 naudingumo balo.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: