V. Čeponis: „M. Schilleris pagaliau suprato, kad vien su „Ice“ gynyba Eurolygoje laimės nepasieksi“

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo šeštą pergalę Eurolygoje. Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje rezultatu 81:69 (24:12, 19:21, 17:17, 21:19) įveikė Atėnų „Panathinaikos“ komandą.



Po mačo nusprendė pasisakyti garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis, kuris socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino mintimis.

Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Kauno „Žalgiris“ pagaliau nutraukė nesėkmių seriją. Nors „Panathinaikos“ sudėtis, palyginti su praėjusiu sezonu, gerokai susilpnėjo, tačiau Graikijos čempionai prieš mačą su žalgiriečiais buvo nukalę Miuncheno „Bayerną“ ir išvykoje Milano „Armani“.


Pergalę labiausiai lėmė Grigonio benefisas puolime ir solidi gynyba. Kauniečių darbas savo aikštės pusėje tampa vis efektyvesnis. „Armani“ į „Žalgirio“ krepšį įmetė 98 taškus, paskui „Zenitas“ – 83, vėliau „Barca“ - 73, o dabar „Pao“ – tik 69.

Schilleris pagaliau suprato, kad vien su „Ice“ gynyba Eurolygoje laimės nepasieksi. Vakar dažnai matėme „step outą“. Taip pat vėl išvydome susikeitimą ginamaisiais – ypač tada, kai iki varžovų atakos pabaigos likdavo maždaug 7-8 sekundės ar mažiau.

Galima akcentuoti tai, kad „Žalgirio“ krepšininkai labai operatyviai grįždavo į gynybą, sumaniai griovė varžovų kontratakas dar jų užuomazgoje. Todėl beveik nematėme lengvų šeimininkų taškų.

Asmeninėje gynyboje mūsų gynėjai protingai dažniausiai iš užtvarų lįsdavo per apačią, nes varžovai turi tik vieną kitą geresnį metiką. Svarbiausia buvo eliminuoti prasiveržimus į baudos aikštelę.

Atėnų komanda nebeturi aukšto kalirto įžaidėjo, tokio kaip Calathes. Nedovičius yra atakuojančiojo tipo atakų organizatorius, orientuotas į taškų rinkimą, o ne vadovavimą. Tai palengvino svečių užduotis gynyboje.

Tenka pripažinti, kad „Pao“ strategas Vovoras vienas silpnesnių trenerių Eurolygoje. Jam akivaizdžiai trūksta patirties. Gal ir talento. Atėnų ekipos žaidimas prastai prastai organizuotas, ypač gynyboje.

Graikijos klubo žaidėjai ilgiau nei pustrečio kėlinio visiškai nepasinaudojo pražangų taktika, kai dar neturėjo keturių komandinių. Tai leido svečiams nesunkiai rinkti taškus.


„Panathinaikos“ nepasinaudojo aukšto lygio lengvojo puolėjo Papapatrou fizinių gabaritų pranašumu prieš jo tiesioginį oponentą. Pirmajame kėlinyje su juo tikrai kokybiškai tvarkėsi Milaknis. Paskui graiką pavyko pristabdyti ir kolektyvinėmis pastangomis.

Aišku, „Žalgiriui“ padėjo laimėti 13 iš 20 pataikytų tritaškių. Kauniečiams nuolat pavykdavo susikurti patogias progas atakuoti iš toli.

Žalgiriečius reikia pagirti ir už pasiaukojamą kovą dėl kamuolių. „Panathinaikos“ šioje sritye yra viena geriausių komandų Eurolygoje, bet „Žalgiris“ sugriebė net 12 kamuolių daugiau nei oponentai. O Graikijos čempionai juk turėjo ūgio persvarą – Papagiannio ūgis 220 cm, Mitoglou 210 cm, šokliojo White‘o – 206.


Dabar laukia trys mūšiai namie – su „Baskonia“, ‚Fenerbahce“ ir „Bayern“. Manau, visi šie priešininkai yra įveikiami. Na, bet ir dvi pergalės būtų solidus rezultatas“, - rašė V. Čeponis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: