V. Čeponis: ar „Žalgiriui“ reikia S. Vasturios?

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 92:73 (25:22, 19:14, 24:11, 24:26) įveikė Vitorijos „Baskonia“ komandą ir Eurolygoje įsirašė septintąją pergalę bei antrąją iš eilės.



Po mačo nusprendė pasisakyti garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis, kuris socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino mintimis.

Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Po pergalės prieš „Panathinaikos“ „Žalgirio“ krepšinininkams vėl auga sparnai. Kosminiu taiklumu tritaškius realizavę (18/26, 69,2 proc.) žalgiriečiai antradienį namie lengvai sudorojo „Baskonią“.


Šįkart aušto lygio buvo ne tik puolimas, bet ir gynyba. Šeimininkai varžovams suvertė 92 taškus, o iki mačo su kauniečiai baskų klubas leisdavo varžovams įmesti tik 73,4. „Baskonia“ pagal gynybos rodiklius yra trečia Eurolygoje.

„Žalgiris“ per trejas pastarąsias rungtynes praleido tik 71,6 taško. Mažiausiai taškų priešininkams leidžiantis pelnyti „Zenitas“ šį sezoną praleidžia 71,8.

Lietuvos čempionų įmesti 92 taškai – šio sezono rekordo pakartojimas. Tiek pat žalgiriečiai atseikėjo „Armaniui“, bet tada „Žalgiris“ pralaimėjo. Antradienį Kauno komandos puolime kamuolys judėjo nuostabiai, o ir žaidėjų judėjimas be kamuolio buvo pasakiškas.

Labiausiai vakar nustebino Milaknis ir Jankūnas. Milas susmeigė 5 trajakus – daugiausia šį sezoną Eurolygoje. 15 pelnytų taškų – irgi jo rekordas.

Paulius sukaupė 15 naudingumo balų. Tiek šį sezoną dar nebuvo surinkęs. Tai jau antros iš eilės jo dviženklio naudingumo rungtynės. Jankūnas žaidė labai solidžiai, nors tiesioginiai oponentai jam buvo neparankūs, nes yra kur kas greitesni. Reikia ypač akcentuoti savalaikę Jankūno pagalbą gynyboje komandos draugams.

Taip pat būtina pabrėžti neįtikėtina kauniečių kovingumą. „Baskonia“ yra viena aukščiausių Eurolygos ekipų (Fallas – 221 cm, Jekiri – 212, Diopas – 211, Petersas – 206), bet šeimininkai sugriebė net 14 kamuolių daugiau už oponentus (37:23).

Kyla klausimas, ar „Žalgiriui“ reikia Vasturios. Turbūt, kad nelabai. Jo nė kiek nestigo nei mūšyje su „Panathinaikos“, nei su „Baskonia“. Milaknis geriau jaučiasi, kai gauna daugiau minučių. Ir jis, ir Grigonis, ir Hayesas gali pažaisti lengvojo puolėjo pozicijoje.


Jei nebūtų Vasturios, tikriausiai ir Lukošiūnas gautų šiokį tokį šansą. Vakar pakilęs nuo suolo Karolis drąsiai įskraidino du tritaškius. Manau, Vasturia per daug laiko praleisdavo aikštėje. Jis tik su „Barca“ žaidė trumpiau, o kituose mačuose rungtyniavo nuo 12 iki 21 minutės. Tiksliau dažnai ne rungtyniavo, o atliko statisto vaidmenį – tiek puolime, tiek gynyboje.

„Žalgiris“ gali laisvai pratęsti pergalių seriją. Nuolat klupinėjanti „Fenerbahce“ į Kauną atvyksta be Jano Vesely. Nors „Bayernas“ puikiai pradėjo sezoną, bet pagal sudėtį bavarai už žalgiriečius nėra pranašesni“, - rašė V. Čeponis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: