„Žalgirio metraštis“: „Kas geresnis snaiperis: K.C. Riversas ar A. Milaknis?“

„Žalgirio metraštis“: „Kas geresnis snaiperis: K.C. Riversas ar A. Milaknis?“

VTB ir Zalgiris.lt nuotr.

Praėjusiame sezone Kauno „Žalgiryje“ atsiskleidęs K.C. Riversas solidžiai pasikėlė savo vertę.

Vasarą „Žalgiris“ svarstė rinktis tarp amerikiečio ir Artūro Milaknio, o laimėjo „žalias kraujas“.

Šį sezoną K.C. Riversas vilki Sankt Peterburgo „Zenit“ komandos marškinėlius. Naujoje komandoje snaiperis toliau rodo gerus rezultatus. Eurolygoje krepšininkas vidutiniškai pelno po 6,9 taško, atkovoja po 2,6 kamuolio bei renka po 5,5 naudingumo balo.

Apie tai savo įžvalgomis pasidalino „Žalgirio metraštis“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):



„Visgi daugelis fanų ir toliau piktinasi „Žalgirio“ ėjimu pasirinkti pigesnį Milo variantą, o ne brangesnį KC. Sklando daug kalbų (o dažniau replikų), kad KC yra geresnis, patikimesnis snaiperis Eurolygoje šiais metais. Tačiau pažiūrėkime, ar tai iš tikrųjų yra tiesa. Priminsiu, kad mes kalbame tik apie tritaškius metimus, o ne apie bendrą naudą komandai (kurią gali sudaryti ir kitoks žaidimo stilius puolime, ir bendros nuotaikos palaikymas rūbinėje).

Šį sezoną Milas pradėjo labai smagiai, per pirmus penkis susitikimus jis krepšį iš toli atakavo net 52.6% taiklumu (10/19), išmesdamas po 3.8 tritaškio ir pataikydamas po 2 metimus. Tokie skaičiai yra daugiau negu elitiniai. Visgi paskui sekė duobė, kurioje buvo atsidūrusi visa komanda, nes per septynias rungtynes pralaimėjome šešerias. Kadangi Milas yra snaiperis, krepšį atakuojantis dažniau iš statiškos padėties, kurią turi sukurti visa komanda (ar priekinės linijos žaidėjas su gera užtvara), per tą prastą atkarpą jis beveik negaudavo savo įprastų metimų, kurių pataikymas, kaip jau minėjome anksčiau, yra mechaniškas. Tad sakyti, kad Milo duobė buvo tik Milo atsakomybė, nebūtų iki galo teisinga, nes visa komanda, kuri turi daugiau ar mažiau pasirūpinti Artūrui sukuriamomis progomis, labai strigo.

Visgi paskutinė penkerių rungtynių atkarpa įrodė, kad senas arklys vagos negadina, ir Milas grįžo į savo ritmą bei savo metimai padėjo iškovoti keturias pergales iš eilės, paskutinėse rungtynėse tritaškiais labai stipriai patempęs komandą, kai žaidimą kelis kartus baigė perlaužti Miuncheno „Bayern“. Per šią atkarpą Milas atakuoja 59% taiklumu (13/22) ir verčia visus skeptikus šiek tiek pritilti. Bendras šio sezono Milo vidurkis yra 46.6% (28/60), o tai vienareikšmiškai puiki pirmoji Eurolygos sezono pusė Artūrui.


Savo ruožtu KC Riversas taip pat demonstruoja neblogus skaičius atakuodamas krepšį iš perimetro. Per sužaistas 15 rungtynių KC krepšį atakuoja 40.3%(25/62) taiklumu ir Milui nusileidžia 6.3%, nors abu išmetė po panašų kiekį metimų.

Galima būtų svarstyti, ar KC būtų parankesnis snaiperis Schillerio sistemai už Milą, nes Riversas labiau tinka greitam puolimui, gali pats susikurti progų metimams, o tai amerikietiško kirpimo treneriams yra paranku. Vis dėlto, tai tėra būrimas iš kavos tirščių, nes atakuodamas visada, kai tik gautų progą (nes už tai treneris nebaudžia, kaip kad darydavo Šaras) prastesniu procentu nei Milas, KC galėtų ir pramesti daugiau metimų svarbiais momentais. Juolab, kad dar visi atsimename jo sunkų startą Eurolygoje pernai metais“, - rašė „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: