„Ryto Balsas“: „Galima pagirti Žibėną už nebijojimą prisiimti atsakomybės sau ir pagarbą fanams“

„Ryto Balsas“: „Galima pagirti Žibėną už nebijojimą prisiimti atsakomybės sau ir pagarbą fanams“

FIBA nuotr.

Vilniaus „Rytas“ nusprendė padėti tašką naujo trenerio paieškose. Po suteikto šanso Giedriui Žibėnui vyriausiojo trenerio kėdėje sostinės klube buvo priimtas sprendimas, kad komandai ir toliau vadovaus 36-erių specialistas.



Po šio sprendimo savo mintis išdėstė ir „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Sveikiname Giedrių Žibėną gavus šansą tęsti darbus klube. Norisi pasidžiaugti, jog naujasis „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas žūtbūt nesistengė tik pradėjęs darbus įnešti permainų trenerių korpuse. Žibėnas yra dar jaunas ir rimtesniuose klubuose savo vardo dar nesusikūręs strategas, bet akivaizdžios permainos komandos motyvacijoje ir žaidime, jam perėmus „Ryto“ vairą, kalba pačios už save.

Kritikai pasakys, jog vertinti iš kelių mačų G. Žibėno darbus dar anksti, ir jie bus teisūs. Zavackas klubo pranešime spaudai sakė, jog matomas akivaizdus impulsas ir žaidėjai noriai eina į aikštę kovoti už trenerį. Tai pakankamai akivaizdu – žaidėjai iš tiesų tiki ir pasitiki šiuo treneriu. Pasitikėjimas ir tarpusavio supratimas bei pagarba dažnai tampa svarbesniu faktoriumi net už įmantrias taktines schemas.


Giedrių galima pagirdi už nebijojimą prisiimti atsakomybės sau ir tą pasakyti viešai bei pagarbą fanams. Spaudos konferencijose po rungtynių išsakyti žodžiai gali būti vertinami tik kaip šabloninės frazės, tačiau palyginus buvusio ir esamo trenerių išsakomas mintis, bendravimo stilių ir toną, pasidaro aiškiau, kodėl šio stratego vedamas klubas, atrodo, jau palaidotame sezone, tarsi prisikėlė iš numirusių.

„Ryto“ vadovybė tikriausiai galėjo jau dabar pasikviesti garsesnį vardą prie klubo vairo palikdama G. Žibėną asistento pareigose, tačiau priėmė tikriausiai teisingiausią sprendimą visomis prasmėmis. Giedriaus Žibėno alga tikrai nesiekia buvusiam strategui mokėtos sumos (teisybės dėlei reikia pažymėti, kad Donaldas Kairys ir toliau gauną algą iš klubo) ir yra mažesnė, nei būtų siūloma naujai rastam treneriui. Klubas taupo, Rapolas Ivanauskas bent šį sezoną yra vienas pigiausių klubo žaidėjų, atsilaisvino algų eilutės išvykus Maurice'ui Ndruorui ir Keithui Bensonui, tad lieka tikėtis, kad naujasis sporto direktorius Donatas Zavackas likusį finansinį rezervą panaudos tinkamo aukštaūgio įsigijimui. Kaip teigė Giedrius Žibėnas, norėtųsi mobilesnio, pirmiausią į gynybą orientuoto aukštaūgio.

Sezonas dar nesibaigė ir dėl ko kovoti „Rytas“ dar tikrai turi. Aukštesnė vieta LKL lemia ne tik didesnes finansines injekcijas iš FIBA, bet ir didesnį esamų bei, tikėkimės, būsimų rėmėjų požiūrį į klubą. Ne nuošaly lieka ir savivaldybės pinigai, kurių skyrimo vienas iš kriterijų – klubo rezultatai nacionaliniame čempionate“, - rašė „Ryto Balsas“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: