Ar žinojote? „Žalgirio“ ir „Valencia“ rungtynių įdomiausi faktai

Ar žinojote? „Žalgirio“ ir „Valencia“ rungtynių įdomiausi faktai

Lino Žemgulio nuotr. / Zalgiris.lt

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų laukia dviguba Eurolygos savaitė ir viešės Ispanijoje, kur kauniečiai sužais mačus su Valensijos „Valencia“ ir Vitorijos „Baskonia“ klubais.



Prieš šias rungtynes „Žalgirio metraštis“ išrinko įdomiausius faktus apie šias rungtynes. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Įdomūs faktai prieš susitikimą su “Valencia”

Su Ispanijos klubu moderniosios Eurolygos istorijoje esame susitikę tik aštuonis kartus. Visgi net šešis susitikimus jiems pralaimėjome.


„Valencia“ nugalėjome du kartus: vieną savo, kitą – jų namų arenoje.

Abi pergales prieš ispanus pasiekėme tada, kai mūsų vyriausiuoju treneriu buvo Šarūnas Jasikevičius. Daugiau nei vienam treneriui Eurolygoje nepavyko pasiekti pergalės prieš šį klubą vadovaujant „Žalgiriui“.

„Žalgiris“ ispanų arenoje žaidė du kartus ir vieną iš jų laimėjo aštuoniais taškais. Todėl negalime sakyti, kad svečių arena mums yra nesėkminga. Schillerio rankose šansas – pakelti pergalių ir pralaimėjimų santykį į 2-1 lygį.

Su Valensijos komanda esame susitikę tiek kartų (4) Eurolygos Top16 etape, kiek ir reguliariajame sezone (4). Tačiau Top16 pralaimėjome visas keturias akistatas, o reguliariajame sezone iš keturių susitikimų laimėjome du.

Šiuo metu „Valencia“ užima devintą vietą Eurolygoje ir turi iškovojusi 11 pergalių bei patyrusi 10 nesėkmių. Tuo tarpu „Žalgiris“ yra šeštoje vietoje bendroje įskaitoje ir turi viena pergale daugiau. Tai reiškia, kad ispanų klubas yra vienas pagrindinių mūsų konkurentų siekiant patekti į Eurolygos atkrintamąsias.

„Valencia“ šiame sezone demonstruoja kokybišką puolimą ir per rungtynes renka po 81.5 taško (ketvirtas rezultatas visoje Eurolygoje), tuo tarpu „Žalgiris“, nors ir pakankamai kokybiškai išnaudoja savo atakas, vis dėlto jų surengdamas per mažai ir pelno po 79.8 taško per susitikimą.

Tiesa, savoje aikštės pusėje pagal praleidžiamus taškus reikalai jau yra visiškai kitokie. Ispanai per vienerias rungtynes į savo krepšį praleidžia po 81.7 taško (15 vieta Eurolygoje), o „Žalgiris“ yra tarp lygos lyderių (5-ta vieta) ir varžovams leidžia įmesti tik po 77.5 taško.


Pagal tritaškių pataikymą „Žalgiris“ po paskutinių dviejų savaičių smuktelėjo į antrą vietą Eurolygoje ir krepšį iš toli atakuoja 42.3% taiklumu. Tuo tarpu „Valencia“ pataiko tik 36% visų tolimų metimų. Vis dėlto reikia paminėti, kad ispanai per vienerias rungtynes tritaškių metimų pataiko daugiau (8.8) negu mes (8.6). Tiesa, net 64% tų metimų (iš viso 24.2 per rungtynes) skrieja pro šalį. Tad iš esmės Schillerio taikoma gynybos sistema, kai bandomi uždaryti keliai žaisti „du prieš du“ ir paliekamas vienas laisvas žmogus prie tritaškio, rytojaus rungtynėse gali pasiteisinti.

Pagrindinis ispanų ginklas – renkami taškai aplink baudos aikštelę. Nors „Valencia“ ir užima priešpaskutinę vietą Eurolygoje pagal atliekamus metimus iš dviejų taškų zonos ir jų atlieka tik po 34, vis dėlto užima pirmąją vietą pagal jų pataikymą ir krepšį atakuoja beveik 60-ies procentų taiklumu. Taigi didžiausias iššūkis rytojaus rungtynėse atiteks mūsų priekinei linijai. Joffrey, Augustine ir Paulius turės labai atidžiai saugoti baudos aikštelės prieigas, jeigu norėme pasiekti pergalę.

Pirmąsias rungtynes šiame sezone ispanams pralaimėjome 12-os taškų skirtumu, o viena pagrindinių nesėkmės priežasčių ir buvo tai, kad nesugebėjome sustabdyti priekinės varžovų linijos žaidėjų. Labeyrie, Dubljevič ir Kalinič kartu sudėjus pelnė 42 taškus ir sugriebė 12 kamuolių. Tiesa, Kaliničius su Dublijevičiumi pavojingi yra ne tik baudos aikštelės prieigose, bet ir atakuodami iš toli. Tai labai apsunkins darbą mūsų priekinei linijai, ypač kai ilsėsis pagrindiniai žaidėjai. Martinas Schilleris turės maksimaliai apriboti Gebeno ir Jankūno žaidybinį laiką, nes nei vienas, nei kitas nesugebės sėkmingai atsitraukti toliau nuo krepšio ar grįžti į baudos aikštelę.


Šįkart tikrai turės pasijausti mūsų trečios pozicijos skylė, nes ispanai bandys visomis išgalėmis laužti joje atsidūrusį Milaknį. Be to, labai daug darbo gynyboje turės ir N. Hayes, kuris turės žaisti per dvi pozicijas ir bandyti užkamšyti atsiveriančias skyles.

Tai turėtų būti vienos sunkiausių rungtynių šį sezoną ne tik dėl varžovų pajėgumo ar jš turimo pranašumų baudos aikštelėje, bet ir todėl, kad iškovota pergalė būtų labai rimta paspirtis galvoti apie patekimą tarp aštuonių stipriausių senojo žemyno komandų. Visgi pralaimėjimas mums kainuotų labai brangiai: mes pergalių skaičiumi susilygintume su ta pačia „Valencia“, o priklausomai nuo kitų turo rungtynių rezultatų, galime nukristi turnyrinėje lentelėje net ir už aštuntuko ribos.

Praeitame ture jau padarėme didelį darbą ir antrą kartą įveikėme Pirjaus komandą, tačiau rytoj mūsų laukia daug rimtesnis iššūkis, o pralaimėjimo pasekmės gali būti skaudesnės, nei būtų buvusios prieš savaitę. Visgi tikimės paties geriausio: kad Lauvergne su Rubitu sugebės susitvarkyti su priekine varžovų linija ne tik po krepšiu, bet ir ties tritaškio linija, kad Hayes‘as nepervargs gindamasis per dvi pozicijas, kad Walkupas demonstruos ir toliau gerėjančius rezultatus ir kad Mariaus Grigonio šįkart varžovai neuždaužys. “, - rašo „Žalgirio metraštis“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: