„Ryto Balsas“: „Tai yra vadinama noru žaisti krepšinį ir ekipos, kuriai atstovauji, spalvų gynimu!“

„Ryto Balsas“: „Tai yra vadinama noru žaisti krepšinį ir ekipos, kuriai atstovauji, spalvų gynimu!“

FIBA nuotr.

Augustas Marčiulionis sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes, o jo vedamas Vilniaus „Rytas“ (12-5) pakilo į antrąją „Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės vietą.



Giedriaus Žibėno auklėtiniai namuose 78:72 (17:19, 21:20, 22:19, 18:14) palaužė Panevėžio „Lietkabelį“ (11-5).

A. Marčiulionis per 16 minučių pelnė 17 taškų (5/7 dvit., 2/2 trit., 1/2 baud.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 kamuolius ir surinko 19 naudingumo balų.

Po šio mačo savo mintis išdėstė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):


„Tai yra vadinama noru žaisti krepšinį ir komandos, kuriai atstovauji, spalvų gynimu! Džiugu matyti, kad tai, apie ką kalbėjome, Giedriui Žibėnui ir jo štabui pavyksta padaryti vis geriau ir geriau. Vis labiau matomi ir taktiniai pakeitimai... Bet šiandien daugiausiai džiaugsmo suteikė toks žaidėjų užsivedimas. Nepaisant to, kad rungtynių pabaiga buvo neįtikėtinai žemo lygio ir norint laimėti užteko tiesiog mažiau kartų suklysti, pergalė yra pergalė.

Šis mačas turėjo būti rimčiausias jėgų pasitikrinimas po rokiruočių trenerių štabe, visgi Čempionų lygos rungtynės prieš Strasbūro ekipą abiem ekipoms nieko nelėmė, o pats mačas buvo galimybė atstatyti kuo didesnį teigiamą psichologinį balansą.
Kalbant apie akistatą su „Lietkabeliu“, pirmiausia tiesiog būtina pagirti geriausias rungtynes karjeroje sužaidusį Augustą Marčiulionį. Norisi išskirti jo sprendimų priėmimo lygį, kurie gerokai dažniau atrodė lyg patyrusio įžaidėjo, o ne 18-mečio jaunuolio.

Jau rungtynių pradžioje „Lietkabelis“ pabandė atakuoti per priekinę liniją, ir nors Arnas Butkevičius pralaimėjo kelias pirmąsias mikrodvikovas G. Masiuliui, bet vėliau su tuo problemų beveik nebuvo.


Vėlgi, ne iš gero gyvenimo, bet penketas, kuriame Arnas Butkevičius ir Gytis Radzevičius žaidė priekinėje linijoje atrodė labai simpatiškai. Gynyboje puikiai susitvarkoma su tiesioginiais oponentais, o puolime išnaudojami greičio ir staigumo privalumai.

Neįtikėtina, bet „Rytas“, žaisdamas su tokia priekine linija, 35:24 laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių ir suteikė vos 2 antras galimybes „Lietkabeliui“. Neįtikėtini skaičiai, už kuriuos didžiausios pagarbos nusipelno visi žaidėjai.

Lukas Uleckas šiandien parodė tai, ko iš jo tikimąsi ir ateityje – tritaškiai metimai iš „catch&shoot“ situacijų. Gražu žiūrėti, kai visi tie metimai metami su akivaizdžiu pasitikėjimu. Žinoma, Lukui dar reikia dirbti su įvairių situacijų skaitymu, tačiau šiandien – patys gražiausi žodžiai šiam marijampoliečiui.

Turbūt ne tik mes, bet ir didžioji dalis „Ryto“ fanų turėtų atsiprašyti Keitho Bensono. Taip, tai nėra dominuojantis žaidėjas, tačiau akivaizdu, kad jis daug dirba ir rodo rezultatus, už kuriuos verta jį pasilikti iki sezono galo. Reikia nepamiršti, kad grįžus Martynui Echodui amerikiečio minutės aikštėje kris ir iš jo bus tikimasi gerokai mažiau, bet visgi manome, kad amerikietis tikrai nusipelno šanso būti klube iki sezono pabaigos.

Reziumuojant, labai svarbi pergalė, kuri leis jaustis dar geriau ir ruoštis tolimesnėms LKL kovoms.

Nenustokime tikėti ir palaikyti savo komandą!“, - rašė „Ryto Balsas“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: