„Žalgirio metraštis“: „Iš ispaniškosios dvigubos savaitės mes vis tiek išėjome laimėtojais“

„Žalgirio metraštis“: „Iš ispaniškosios dvigubos savaitės mes vis tiek išėjome laimėtojais“

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dvigubą Eurolygos savaitę užbaigė nesėkmingai. Martino Schillerio vadovaujama komanda išvykoje rezultatu 68:81 (20:21, 16:24, 12:16, 20:20) nusileido Vitorijos „Baskonia“ ekipai.



Po šio mačo „Žalgirio metraštis“ pateikia mačo analizę. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Įdomūs faktai ir pasvarstymai apie rungtynes su „Baskonia“

Deja, bet stebuklingų išsigelbėjimų serija nutrūko vakar. Taip, kaip komandinėmis pastangomis įveikėme „Olympiacos“ ir visi kartu atsilaikėme prieš „Valencia“, taip visi drauge kritome prieš „Baskonia“. Nors dvigubos savaitės pradžioje svarstėme, jog viena pergalė per du susitikimus Ispanijoje būtų geras rezultatas, visgi „Žalgiris“ jį pasiekė sau būdingu būdu – viršijant lūkesčius: įveikėme Top8 komandą, tačiau kritome prieš antro aštuntuko ekipą.


Nors vakarykštėse rungtynėse atrodė, kad mūsų pataikymas iš toli stringa, o baskai sumeta beveik viską, iš tiesų taip nebuvo. Po pirmųjų dviejų kėlinių „Žalgiris“ tritaškius metė net 67% taiklumu (6/9), o ispanai tik 37% taiklumu (6/16). Tiesa, per antrąją rungtynių pusę mes įmetėme tik vieną tritaškį iš septynių ir palaidojome šansus pasipriešinti „Baskonijai“. Kai ketvirtajame kėlinyje atsilikome aštuoniais taškais, Lukas prametė iš toli niekieno nedengiamas. Tad nors tritaškius ir pataikėme net 44% taiklumu, visgi lemiamu metu reikalingiausių metimų sumesti nepavyko.

Baskai buvo visiškai surakinę mūsų puolimo mašiną. Po pirmų trijų tritaškių ispanai pakeitė išsidėstymą gynyboje ir padidino spaudimą. Jie puikiai bėgo į greitąjį puolimą ir padiktavo tokį žaidimo tempą, kuriam negalėjome pasiūlyti atsako. Sumedėjęs mūsų puolimas atsispindi ir rungtynių statistikoje. Atlikome 15 rezultatyvių perdavimų (sezono vidurkis beveik 19) ir padarėme net 20 klaidų (sezono vidurkis tik 13). Taigi be netaiklių metimų antroje rungtynių pusėje statiškas puolimas buvo pagrindinė mūsų pralaimėjimo priežastis.

„Žalgiris“ sužaidė vieną prasčiausių trečiųjų kėlinių šiame Eurolygos sezone. Iki šiol mes užėmėme pirmąją vietą pagal surenkamų taškų skaičių per ataką per pirmąsias 10 minučių po ilgosios pertraukos, tačiau vakar tesukrapštėme 12 ir atidavėme rungtynių vadžias ispanams.

Trečiajame kėlinyje Schilleris bandė žaisti be J. Lauvergne, tačiau žaidimo kokybė aikštelėje ne tik negerėjo, bet netgi ritosi žemyn. Po didžiosios pertraukos dažniausiai sulaukdavome svaresnio Lekavičiaus indėlio, tačiau jau trečiose rungtynėse iš eilės Lukas pranyksta tarp fiziškai stipresnių varžovų. Tikėkimės, tai tik nedidelis kluptelėjimas, tačiau jau pradeda jaustis mūsų „pajėgiojo varikliuko“ trūkumas. Vakar Lukas pelnė tik 2 taškus ir surinko -4 naudingumo balus. tai – vienas prasčiausių Lekavičiaus pasirodymų šiame sezone.

Didysis mūsų trejetas:

Lauvergne pelnė 12 taškų, sugriebė 9 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą. Tačiau skaičiai nors ir atrodo gražiai, visgi Joffrey nebuvo rungtynių tempą keičiantis žaidėjas. Tačiau tai buvo labiau komandinio žaidimo, o ne prancūzo problema. Labai trūko didesnio Joffrey išnaudojimo po krepšiu, nes iš žaidimo jis prametė tik vieną metimą, visgi trečiajame kėlinyje taip ir nepasirodė aikštelėje.

Th. Walkupas džiugina ir toliau. Jis pelnė 14 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 balų. Toks sportinės formos gerėjimas suteikia daug teigiamų emocijų ir vilties, kad amerikietis, atėjus svarbiausiems sezono mačams, bus patikimas komandos ramstis.


Marius ir vėl tris kėlinius pratylėjo ir buvo užgožtas varžovų gynybos. Visgi ketvirtajame suspindo kaip ir pergalingoje šešių rungtynių serijoje. Tačiau per paskutines 10 minučių vieno Mariaus pastangų nepakako, o buksuojantys komandos draugai neleido perlaužti rungtynių. Grigonis pelnė 17 taškų ir surinko 15 naudingumo balų.

Mūsų atsarginių žaidėjų suolelis vakarykštėse rungtynės buvo trečioji pralaimėjimo priežastis. Tokio menko indėlio iš atsarginių žaidėjų jau senokai nemačiau. Nuo suolelio pakilę žaidėjai kartu pelnė tik 13 taškų, prarado net 9 kamuolius bei surinko nepilną vieną naudingumo balą. Be svaresnio indėlio nuo suolelio negalime tikėtis laimėti rungtynių Eurolygoje.

Kita pralaimėjimo priežastis – mūsų prastoka gynyba. Nors taškų baskai ir pelnė tik kiek daugiau nei vidutiniškai leidžiame įmesti varžovams, tačiau mes jiems išrašėme tik vieną bloką ir perėmėme tik 6 kamuolius. Be to, varžovams leidome šeimininkauti mūsų baudos aikštelėje, nes baskai pataikė net 59% visų mestų savo dvitaškių. Jeigu būtume pasiūlę ispanams bent panašaus lygio gynybą, kokią demonstravo jie (vien Diopas mums išrašė 4 blokus), būtume turėję gerų šansų laimėti.


Pirmas ir antras kėliniai parodė, kad galime ir užpulti (pelnėme po 20 taškų), ir apsiginti. Likus kelioms minutėms iki rungtynių pabaigos buvome leidę baskams įmesti tik 12 taškų, o Marius Grigonis bandė užkurti mūsų puolimą. Tačiau vieno Mariaus pastangų buvo per mažai, ir neįmetę svarbiausių metimų, paleidome varžovus ir gynyboje. Per paskutines minutes ispanai sumetė aštuonis taškus ir palaidojo mūsų viltis pakovoti dėl pergalės.

Kad ir kaip bebūtų, iš ispaniškosios dvigubos savaitės mes vis tiek išėjome laimėtojais. Nors ir nusileidome į Top8 vargu ar pretenduojančiai komandai, vis dėlto įveikėme savo tiesioginius oponentus – „Valenciją“ ir po vakarykščių rungtynių turnyrinėje lentelėje užimame septintą vietą, kurią dalinamės su Stambulo „Fenerbahče“, kurią įveikėme pirmajame rate!“, - rašė „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: