M. Grigonis atskleidė, kaip sureagavo į žinią, jog „Žalgirio“ treneriu tapo M. Schilleris

M. Grigonis atskleidė, kaip sureagavo į žinią, jog „Žalgirio“ treneriu tapo M. Schilleris

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ sėkmingai rungtyniauja šį sezoną ir Eurolygoje iškovojo tryliką pergalių ir patyrė dešimt pralaimėjimų. LKL pirmenybėse žalgiriečiai savo sąskaitoje turi penkioliką pergalių ir du pralaimėjimus.



Puikiai šį sezoną rungtyniauja Marius Grigonis, kuris yra naudingiausias ir rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas.

Gynėjas ispanų spaudai atskleidė, kad tikisi patekti į Eurolygos atkrintamąsias.

„Šis sezonas klostosi gan sėkmingai, o svarbiausia, jog tęsiam kovą dėl patekimo į Eurolygos atkrintamąsias. Į atkrintamąsias taikosi dar kelios komandos, tad jaučiame spaudimą, bet tai mums patinka ir veda į priekį. Tikiuosi, kad ten būsime ir mes.

Kalbant apie žaidimą. Pagerinome gynybą, o per treniruotės daugiau analizuojam savo varžovus. Matome, kad tai mums padeda. Tai manau buvo mūsų raktas į pergales“, - pasakojo žalgiriečių lyderis.



Atletas taip pat atskleidė, kaip sureagavo į žinią, jog Šarūną Jasikevičių prie „Žalgirio“ komandos vairo pakeitė austras Martinas Schilleris.

„Neslėpsiu, bet pastaruosius kelerius sezonus daug žmonių ateidavo į areną pažiūrėti ne tik į mus, į žaidėjus, bet dėl Šarūno Jasikevičiaus. Tuo tarpu prie M. Schillerio viskas pasikeitė. Čia yra daug amerikietiškos kultūros. Daug yra panašumų į NBA ar G lygą. Reikėjo laiko, kol suprastume ko treneris nori iš mūsų.

Atskleisiu, kad kai klubas pranešė, jog treneris atvyksta iš G lygos, mano reakcija buvo: „Dieve mano! Jūs rimtai?“. Dabar mano požiūris į strategą pasikeitė. Esu laimingas ir nieko nekeisčiau“, - teigė krepšininkas.

Gynėjas pasisakė ir apie savo ateitį.


„Esu ramus, nes turiu sutartį su „Žalgiriu“. Nenoriu per daug apie tai galvoti. Turiu draugų, kurie nuolat siunčia straipsnius apie tai, kas manimi domisi, tačiau dabar orientuojuosi į žaidimą“.

Lietuvis tiki, kad Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ gali laimėti Eurolygą.

„Manau, jog Šaro „Barcelona“ gali laimėti, o CSKA be Nikolos Milutinovo bus itin sunku apginti titulą, bet į finalo ketvertą turėtų patekti. Laimėti gali ir „Real“, „Fenerbahče“, „Anadolu Efes“ ar tas pats „Žalgiris“. Bus įdomu“, - atskleidė krepšininkas.

M. Grigonis papasakojo, kad dar prieš persikeldamas iš Tenerifės „Iberostar“ į Berlyno ALBA, turėjo galimybė sugrįžti į „Žalgirį“.

„Kuomet sulaukiau pasiūlymo iš ALBA ekipos, paskambino ir „Žalgiris“, tačiau prašė palauki 3 savaites, bet ALBA komandai reikėjo atsakymo greičiau. Jei bučiau laukęs, tuomet nebūčiau galėjęs pasirašyti sutarties su ALBA ir apskritai galėjau likti be nieko. Todėl rimtai apsvarsčiau ir nusprendžiau keltis į Berlyną“, - teigė lietuvis.

Šį sezoną M. Grigonis vidutiniškai per 27 minutes pelno po 14,5 taško, atkovoja po 2,3 kamuolio, atlieka po 3,1 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 15,1 naudingumo balo.

Taip pat kviečiame paskaityti: M. Grigonis sulaukė Eurolygos dėmesio: pateko į elitinių žaidėjų statistikos eilutę (VIDEO)





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: