Sausio mėnesio Lietuvos krepšinio lygos jaunųjų žaidėjų reitingas: pirmoje vietoje - R. Jokubaitis

Sausio mėnesio Lietuvos krepšinio lygos jaunųjų žaidėjų reitingas: pirmoje vietoje - R. Jokubaitis

Zalgiris.lt ir FIBA nuotr.

Krepsiniozinios.lt kviečia paskaityti „Minutės Pertraukėlė“ sudaryta sausio mėnesio Lietuvos krepšinio lygos jaunųjų žaidėjų reitingą.



Verta paminėti, kad žaidėjai reitinguojami gimusieji nuo 1999-ais ir vėliau:

5. Grantas Vasiliauskas (Kėdainių „Nevėžis-Optibet“) –  7.4 taško, 4.7 atkovoto kamuolio ir 10.4 naudingumo balo per 7 sužaistas rungtynes.

Pirmasis iš trijų Kėdainių klubo atstovų sausio mėnesio reitinge įrodo, kad vidurio Lietuvoje užkurtas jaunimo projektas duoda savo vaisių. Nors Grantas Vasiliauskas tikrai nėra garsiausias iš tų jaunų veidų susirinkusių „Nevėžio“ gretose, jo produktyvumas pirmąjį 2021-ųjų metų mėnesį siekė kol kas neregėtas aukštumas trumpoje karjeroje. Puolėjai sėkmingiausiomis dvikovomis tapo susitikimai su dviem stipriausiomis lygos komandomis – mače su „Lietkabeliu“ Grantas pasižymėjo 8 taškais ir 4 atkovotais kamuoliais, o prieš „Žalgirį“, kurio dublerinei komandai atstovavo ne vieną sezoną, iš žaidimo sumetė visus tris metimus pelnydamas 10 taškų.

4. Arielis Hukporti (Kėdainių „Nevėžis-Optibet“) – 11 taškų, 8.8 atkovoto kamuolio ir 11 naudingumo balų per 5 sužaistas rungtynes.



Dar vienas „Nevėžio“ aukštaūgis. Įspūdingų fizinių duomenų vokietis pagaliau išsigydė jį kamavusias sveikatos problemas ir yra pasiruošęs daryti tai, ko ir atvyko į Lietuva – keltis savo akcijas prieš vasarą planuojamą išvykimą į NBA. Vienas ryškiausių visos lygos talentų su kiekvienomis rungtynėmis vis labiau ryškėja kaip pagrindinė Davido Gale‘o figūra komandos puolime. Kojas pirmose trijuose susitikimuose apšilęs Hukporti, kol kas labiausiai nubaudė Klaipėdos „Neptūną“, kai šiek tiek daugiau nei per 25 minutes pademonstravo neįtikėtina „įgūdžių paketą“ – pelnė 16 taškų, sugriebė 11 atšokusių kamuolių ir dar spėjo perimti 2 kamuolius. Neabejotinai, šio žaidėjo vardą ir pavardę ir toliau išvysime jaunųjų žaidėjų reitinge ir tikėtina, jo dar aukštesnė pozicijose.

3. Augustas Marčiulionis (Vilniaus „Rytas“) – 9.3 taško ir 9.8 naudingumo balo per 4 sužaistas rungtynes.

Augustas šiuo metu turbūt yra vienas iš labiausiai aptarinėjamų Lietuvos ateities vilčių. Nuo sostinės ekipos vairo pasitraukus Donaldui Kairiui, jaunasis įžaidėjas gauna vis daugiau pasitikėjimo iš naujojo „Ryto“ vairininko Giedriaus Žibėno. Tai ypač atsispindėjo didžiausiame sauso mėnesio vilniečių iššūkyje susitikime su dabar jau principiniu varžovu – Panevėžio „Lietkabelio“. Nors Augusto laiką ant parketo sutrumpino greitai susirinktos pražangos, net ir per 16 minučių jis spėjo surinkti 17 taškų ir būtent jo individualus spurtas trečiajame kėlinyje nulėmė rungtynių baigtį. Verta pažymėti ir tai, jog įžaidėjas kol kas labiau yra linkęs ieškoti komandos draugų – per 4 susitikimus sausio mėnesį krepšį atakavo tik 13 kartų – tai jam nutrukdo rinkti beveik dviženklį taškų vidurkį.

2. Panagiotis Kalaitzakis (Kėdainių „Nevėžis-Optibet“) – 14.9 taško, 3.7 atkovoto kamuolio ir 15.6 naudingumo balo per 7 sužaistas rungtynes.

Jaunąjį graiką galima drąsiai laikyti viena iš šio sezono Lietuvos krepšinio lygos žvaigždžių. Į rezultatyviausių ir naudingiausių žaidėjų dvidešimtukus patenkantis gynėjas, jauniems žaidėjams nebūdingu stabilumu išsiskyrė ir sausio mėnesį. Mažiau nei 11 taškų Panagiotis surinko tik susitikime su „Pieno žvaigždėmis“. Sėkmingiausia dvikova tapo pirmasis 2021-ųjų metų susitikimas su varžovais iš Prienų, kuriame Kalaitzakis atkovojo 8 kamuolius ir išmetės net 11 tolimų metimų surinko 21 tašką. Toks didelis tritaškių metimų skaičius neturėtų stebinti – vienas Kėdainių klubo lyderių sausio mėnesį per rungtynes realizuodavo daugiau nei 2.5 tritaškio per rungtynes. Jei nei vienas kitas jaunasis lygos žaidėjas antroje sezono dalyje nežengs įspūdingo žingsnio į priekį ir iki tol demonstruojamų rezultatų neapvers 180 laipsnių, graikas, be jokios abejonės, turėtų tapti galutiniu šio reitingo nugalėtoju.

1. Rokas Jokubaitis (Kauno „Žalgiris“) – 13.3 taško, 4.3 rezultatyvaus perdavimo ir 15.3 naudingumo balo per 4 sužaistas rungtynes.

Sezono pradžioje Eurolygoje blizgėjęs Rokas, sausio mėnesį didesnį indėlį įnešė ir į vietinio čempionato kovas. Ir nors kauniečiai pirmąjį 2021-ųjų metų mėnesį Lietuvos krepšinio lygoje sužaidė vos tris susitikimus, visuose juose įžaidėjas buvo rezultatyvesnis nei bet kuriose sužaistose rungtynėse iki tol. Aikštėje praleisdamas panašų žaidimo laiką (vidutiniškai rungtyniavo po šiek tiek mažiau nei 20 minučių), Rokas varžovus baudė rinkdamas po 14.3 taško ir dar 4.7 karto rezultatyviai asistuodamas komandos draugams. Galvą savo jaunuosius varžovus meistriškumu lenkiantis Jokubaitis bent jau sausio mėnesį parodė, kad yra rimtai nusiteikęs pakovoti dėl geriausios LKL jaunojo žaidėjo vardo“, - rašo „Minutės Pertraukėlė“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: