V. Čeponis: „Manau, kad žalgiriečiai gali parblokšti ir Italijos milžiną“

V. Čeponis: „Manau, kad žalgiriečiai gali parblokšti ir Italijos milžiną“

Lino Žemgulio / Zalgiris nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dvigubą Eurolygos savaitę namuose pradėjo pergalingai. Martino Schillerio vadovaujami kauniečiai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 85:75 (17:20, 23:22, 27:15, 18:18) įveikė Vilerbano ASVEL ekipą ir nutraukė jos pergalingą seriją.



Po mačo komentarą pateikė garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Žalgiriečiai nulaužė ilgąjį Fallą (218 cm), prigesino Lighty, patys sumaniai puolė ir šventė užtikrintą pergalę prieš kaip reikiant iki šio mačo įsibėgėjusį ASVEL.
 
Kauniečiai tiesiog rungtyniavo protingiau už varžovus. Šįkart taktinė išmonė užgožė oponentų atletiškumą. Panašu, kad „Žalgiris“ išlipo iš duobelės, į kurią buvo kurį laiką įkritęs. Šeimininkai ir fiziškai atrodė pakankamai švieži, nors praėjusią savaitę žaidė dvejas Eurolygos rungtynes ir LKL mačą su „Neptūnu“.


Anksčiau „Žalgiris“ neretai turėjo bėdų, kai visi penki varžovai po užtvarų keisdavosi ginamaisiais, šįkart ta problema buvo išspręsta. Beveik nematėme rizikingų, tiesmukų perdavimų aukštaūgiams – „pasai“ buvo pamatuoti ir iš patogių pozicijų. Susikeitimų gynybą itin sėkmingai griovė Jokubaičio, Lekavičiaus prasiveržimai.

Be to, žalgiriečiai puolė labai agresyviai – metė net 22 baudas.

Agresiją liudija ir 14 atkovotų kamuolių puolime (net 5 po varžovų lenta nusiėmė vėl solidžiai žaidęs Jankūnas). Shilerio auklėtiniai diktavo tempą – jie neįsivėlė į oponentų itin mėgstamą greitą krepšinį.

Žavėjo ir Lietuvos čempionų įvairovė puolime. Šįsyk buvo žaidžiami ne vien pikenrolai, bet matėme ir žaidimo ant ūselio, ir kamuolio įmetimų į baudos aikštelę, kai, pavyzdžiui, aukštesnis Walkupas liko su žemesniu Cole‘u.

Po ilgosios pertraukos „Žalgirio“ krepšininkai ėmė itin kibiai gintis savo aikštės pusėje, iškart nuo vidurio linijos, neleido priešininkams laisvai priimti kamuolio. Svečiai dėl šios priežasties dažna klydo – pametė 17 kamuolių.

Dabar laukia Milanas. Stipresnė komanda nei ASVEL, tačiau „dizaineriai“ trečiadienį žais nelengvas rungtynes su „Fenerbahce“. Tikėtinai, kad išeikovos nemažai jėgų, o paskui „Armani“ krepšininkų dar laukia skrydis į Kauną. Būdami puikios nuotaikos po supersvarbios pergalės prieš ASVEL žalgiriečiai, manau, gali parblokšti ir Italijos milžiną“, - rašė V. Čeponis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: