„Žalgirio metraštis“: „Tikėkimės, jog kitose rungtynėse mes pamatysime atbudusius žvėriukus“

„Žalgirio metraštis“: „Tikėkimės, jog kitose rungtynėse mes pamatysime atbudusius žvėriukus“

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ patyrė skaudų pralaimėjimą Eurolygos rungtynėse Stambule. Kauniečiai išvykoje rezultatu 62:89 (12:26, 16:23, 20:27, 14:13) pripažino „Anadolu Efes“ pranašumą.



Po šio mačo „Žalgirio metraštis“ pateikia mačo analizę. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Kai atvyksti į Turkijos kurortą pailsėti (rungtynių refleksija)

Daug kalbėti apie komandą, kuri tiesiog vakar nenorėjo laimėti, nesinori. Mūsų vyrai išėjo į aikštelę iškelta balta vėliava nuo pirmos minutės, o kitų spalvų vėliavėlių, matyt, pamiršo įsidėti.


Ir problema buvo be puiki Efeso gynyba, ne tai, kad Micič ar Larkin sužaidė virš savo galimybių. Paprasčiausiai mes atvykome pasipratinti prie klimato, kai kitą savaitę tame pačiame Stambule stosime į mums parankeanę ir svarbesnę dvikovą su "Fenerbahče", o ne pasiimti pergalės prieš komandą, kuri visai neseniai trisdešimčia taškų pažemino vieną sezono lyderių - CSKA.

Blogų dalykų vakar buvo apsčiai, tačiau pažvelkime į tris labiausiai mums kenkusius:

Visų pirma, gynybą galime taikyti kokią tik norime ir suvaržyti priešininkus taip, kad jie galėtų vos kvėpuoti, tačiau šios pastangos eis šuniui ant uodegos, jei patys nesugebėsime rinkti taškų.

Vakar taip ir nutiko: mes nemokėjome susikurti metimų (išskyrus pirmas kelias minutes, kai Joffrey rinko taškus Pick n' Pop situacijose), o pirmąjį tritaškį Marius pataikė praėjus 17-ai žaidimo minučių. Apskritai iš žaidimo atakavome apverktinai: 7/22 tritaškiai ir 18/38 dvitaškiai. Taip atakuodami užpulti galime nebent savo pačių krepšį.

Taip, Walkupas (15), Rubitas (13) ir Grigonis (14) surinko apvalesnius skaičius, tačiau tai nutiko ne tada, kai reikėjo (per pirmus du kėlinius), o tada, kai rungtybės jau buvo pralaimėtos (antroje jų dalyje). Pirmajame kėlinyje apskritai tik trys krepšininkai pelnė taškus, o antrajame per pirmas keturias minutes apskritai nepelnėme nei vieno! Tad galime drąsiai sakyti, kad žaidėme 7 minutes normaliai, o likusias 33 teisėtai vadinkime Trash time, kai nebesvarbu, kaip gerai kažkas sužais, nes rezultato nebepakeisi.

Antra, nusiteikimo žaisti nebuvo nuo rungtynių pradžios. Man nesitiki, kad profesionalai prarado norą dirbti, net jei ir atlyginimai šiek tiek vėluoja. Niekas iš komandos žaidėjų badu nemiršta, tad tai tiesiog negali būti priežastis. Visgi po žinios apie sunkią padėtį komandoje, vyra tiesiog nebedega noru kovoti aikštelėje. Tikriausiai tai tik kraupus sutapimas. Tikėkimės, jie tiesiog nurašė šias rungtynes, kuriose iškovoti pergalę šansų buvo nedaug, o ne likusią sezono dalį.

Trečia, tai, kad M. Schilleris iki galo "suraugino" Blaževič ir Lukošiūną ant suolo, kai nuspręstose rungtynėse agonijoje aikštėje tampėsi Hayesas, Jankūnas ir Grigonis, tiesiog verčia griebtis už galvos. Net Sirvydis porai minučių Detroite ant parketo išbėga. Kam tai buvo naudinga? Gal Mariui, kad neprarastų pelnomų taškų vidurkio? Gal Pauliui, kad priartėtų prie dar vieno rekordo? Ne. Tos ilgos ir skausmingos minutės buvo svarbios jaunimui. Ir jie jas praleido ant suolo.


Mareko ir Karolio ilgesnis išėjimas būtų buvęs vienintelis geras dalykas šiose rungtynėse, kuris galbūt nebūtų neužtemdęs iki galo Schillerio protreto, kuris po rungtynių ir pats pripažino, kad komanda "neturėjo jokių šansų užsikabinti už žaidimo nei puolime, nei gynynoje". Tai jei tų šansų nebuvo, galbūt jaunimo pasistumdymas aikštelėje nors kokios naudos būtų atnešęs? Ir tai jau nebėra tik retorinis klausimas.

Kad ir kaip ten būtų, tikėkimės, vyrai nekovojo tik vakar, o likusiose rungtynėse mes pamatysime atbudusius žvėriukus. "Žalgiris" - mūsų komanda, kurią palaikysime visada, tačiau toks mūsų atsidavimas to paties reikalauja ir iš žaidėjų bei trenerių. Jo nesulaukę, ir mes galime tapti mažais sužeistais žvėriukais“, - rašė „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: