„Ryto Balsas“: „Rytas“ visada bus nekenčiamiausias klubas šalyje ir mes tuo didžiuojamės

„Ryto Balsas“: „Rytas“ visada bus nekenčiamiausias klubas šalyje ir mes tuo didžiuojamės

Ištikimiausi Vilniaus „Ryto“ komandos fanai „Ryto Balsas“ socialiniame tinkle nusprendė išdėstyti mintis, ką galvoja apie naująjį „Ryto“ dalininką Sostinės krepšinio mokykla (SKM) ir jo atstovą Andrių Čerškų bei jo pasisakymus spaudoje.



Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Naujajam „Ryto“ dalininkui Andriui Čerškui kone kasdien pasirodant vis naujoje tinklalaidėje ar laidoje, jaučiame pareigą ir norą sureaguoti į žodžius, vakar išsakytus LRT radijo laidos
„Čempionų pietūs“ metu. Pateikiame tikslią Andriaus citatą (laidą galite rasti LRT mediatekoje, citatą – tarp 12 ir 14 minutės):

„Dabar mane kritikuoja, jeigu ministrė ateina į ložę arba soc. tinkle uždedu patiktuką ant Žalgirio naujo projekto ar idėjos, kuri man patinka.

Bet ta idėja gera, man patinka ir aš galvoju, ją galima pritaikyti savo klube. Tą mentalitetą reikia keisti, kad arba Kaunas, arba Vilnius. Kodėl kelti tokius ultimatumus, kodėl Europoje negalima palaikyti vieni kitų, o žaidžiant tarpusavy palaikyti savo miesto komandą. Bet žinot, čia yra mentaliteto klausimas, jis po truputį keisis ir mes turim būti vieningesni kaip serbai. Žiūrėkit, jeigu išvažiuoja treneris, tai paskui save ima visą štabą ir žaidėjus, ir dar kitam klubui pasiūlo. Žydai tokie pat vieningi. Mes, lietuviai, turim irgi ne neapykanta, kritika, skaldymu, o išmokt per pozityvą žvelgt į viską. Aš esu novatorius šitoje srityje. Žinau, kad manęs fanai nemėgsta šitoj srityje, kad aš sakau, kad Žalgiris gerai dirba, reikia lygiuotis į Žalgirį, kad šiai dienai jie toli, bet aš nebijau jokios kritikos, esu užsiauginęs storą žievę, žinau, ką noriu padaryti šitoj komandoj ir einu į priekį.“

Kadangi citatos pradžioje netiesiogiai paminimas būtent mūsų puslapio postas, kuriame rašėme apie Andriaus ir dar būrio žmonių elgesį VIP ložėje, tai nuo to ir pradėsime.

Ne, gerbiamas Andriau, kritika buvo ne dėl to, kad jūs pasikvietėte ministrę į ložę. Tai yra sveikintinas žingsnis. Apskritai, mes mėgstame Aušrinę ir linkime jai didelės sėkmės. Mums netgi šiek tiek nefaina, kad debilų trolių armija užsipuolė ją mūsų posto komentaruose. Kritika buvo dėl to, nes jūs gana akivaizdžiai nesilaikėte bent 3 karantino reikalavimų būtent tada, kai šalia buvo ministrė, o kiti arenoje esantys žmonės viltingai svajojo apie galimybę arenos bare nusipirkti taip dažnai Jūsų interviu minimų sumuštinių ar keptos duonos su alumi. Galėjote bent iš pagarbos ministrei (jei neužtenka pagarbos jūsų klubo klientams aka fanams) apsimauti kaukę ir nesukišti kone 20-ies žmonių į keliolikos kvadratinių metrų VIP ložę. Tikimės, kad paaiškinome, ką turėjome omeny.


Norime priminti, kad įvairius puslapius soc. medijose galima sekti ir jų „nelaikinant“, bet suprantame – čia smulkmena, tebūnie, jei Jums patogiau – sekite, ten tikrai galima rasti gerų idėjų ir jas pritaikyti, bet tapus „Ryto“ dalininku turėtų atsirasti kažkokie elgesio standartai viešojoje erdvėje.

Sunku suprasti, kaip jūs kalbate apie kažkokią vienybę ir vieni kitų palaikymą, kuomet galime rasti milijoną pavyzdžių, kai pastarojo klubo atletai ar tos aplinkos žmonės pašiepiamai kalba apie „Rytą“. Jei jums malonu po tokių frazių ar veiksmų palaikyti žaliuosius žmogeliukus, prašom, darykite tą tyliai, bet neskiepykite to „Ryto“ fanų bendruomenei.

Kalbant apie fanus, Jūs sakote: „aš žinau, manęs fanai nemėgsta“. Tai kam Jūs elgiatės ir darote kažkokius sprendimus, kurių fanai, t.y. jūsų klientai, jūsų nemėgs? Ar jūs darytumėte kažką Sostinės krepšinio mokykloje, ko akivaizdžiai nemėgtų didžioji dauguma vaikų ar tėvų?

Būtent KONKURENCIJA yra didžiausias variklis sporte. Kartais ta konkurencija būna net ne visai sveika, kuomet nori savo didžiausią priešą suplėšyti į gabalus ir tą darydamas jauti didžiulį malonumą. Būtent todėl niekaip neįmanoma suvokti, apie kokį palaikymą jūs galite kalbėti. Paklauskite to klubo direktoriaus P.M., kaip karštai jis palaiko „Rytą“ antradienio vakarais, kai žaidžiame su „Peristeri“ ar „Nevėžiu“. Manome, liksite nustebęs.

O dabar – geriausia Andriaus citatos dalis. Realiai sunku suvokti, bet pabandykim. Taigi, ponui Čerškui yra nesuprantamas susiskaldymas tarp Vilniaus ir Kauno, bei siūloma pažvelgti į Serbiją, kaip teigiamą pavyzdį. WOW, ar Jūs rimtai? Labai norėtume pamatyti, kaip „Partizan“ aistruoliai palaiko „Cervena Zvezdos“ krepšininkus Eurolygoje. Serbai sporte yra visiški radikalai. Paimkime adekvačias šalis: „Fiorentinos“ fanai džiaugiasi „Juventus“ pergalėmis Čempionų lygoje, „Bayern“ sirgaliai džiaugiasi „Borusios“ sėkme, Liono ir Marselio „Olympique“ klubų gerbėjai švenčia vieni kitų pergales ir t.t. Jaučiat, kokia fikcija? Susiskaldymas, kaip sakote, tik Lietuvoje? Netgi pasakytas palyginimas apie serbų trenerius yra absoliučiai nesuprantamas. Lyginti didžiausius priešus šalies viduje su į užsienį išvažiavusiais treneriais yra am.. kažkaip ne taip. Net jei ir adekvatu tada pateiksime Jums kelis vieningumo pavyzdžius:

Rimas Kurtinaitis į „Chimki“ išsivežė visą štabą, Šarūnas Jasikevičius į „Barceloną“ išsivežė visą štabą, Kazys Maksvytis Permėje taip pat susikomplektavęs lietuvišką štabą, net Kęstutis Kemzūra Turkijos klube turėjo atsivežęs savą fizinio parengimo trenerį ir lietuvį žaidėją. Tokių pavyzdžių galima ieškoti ir ieškoti. Tai kaip, lietuviai nevieningi? Bullshit.

Niekas nesako, kad klubas laikinojoje sostinėje dirba blogai ar iš jo negalima pasimokyti. Galima, ir netgi kartais reikia. Tačiau be paliovos kalbėti apie tai, kaip bus pakeistas mentalitetas, yra absoliuti nepagarba klubo, kurio dalininku neseniai tapote, bendruomenei.

Norime, kad suprastumėte mus teisingai – mes rašome apie „Rytą“, nes mylime šį klubą. Nes norime, kad jis būtų geresnis, tobulesnis. Net jei ir kritikuojame, tai ne dėl to, kad norime pasišaipyti, bet dėl to, nes mums irgi skauda dėl situacijos. Andrius yra puikus verslininkas, sukūręs didžiausią krepšinio mokyklą šalyje, jo partneriai turi krūvas sėkmingų verslų. Bet nereikia iš „Ryto“ daryti pūkuoto, faino ir mielo žaisliuko. Šis klubas niekada tokiu nebuvo ir niekada nebus. Galite stengtis kiek norite, bet „Rytas“ visada bus nekenčiamiausias klubas šalyje ir mes tuo didžiuojamės. Tai vienintelė krepšinio jėga, kuri sugebėjo 23 metus iš eilės stoti skersai kelio visos šalies komandai. Ir nepaisant prasto dešimtmečio, mes vis dar stovime skersai to kelio.

Jaunieji „Ryto“ fanai iš kitų Lietuvos miestų dažnai savo klasėse ir net mokyklose būna vieninteliai, kurie serga už Vilniaus klubą. Jie dėl to gauna daug patyčių ir neapykantos. Jūs manote, kad po viso to, jie gali sirgti už žk Eurolygoje? Mes taip nemanome. Ir nepradėsime manyti, kokiu ten švietimu beužsiimsite.

Taikos ir meilės (su kaukėmis, dviejų metrų atstumu, net jei esate VIP ložėje) visiems“, - rašė „Ryto Balsas“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: