„Ryto Balsas“ po pralaimėjimo „Lietkabeliui“: „Situacija kelia nerimą“

„Ryto Balsas“ po pralaimėjimo „Lietkabeliui“: „Situacija kelia nerimą“

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) reguliarusis sezonas pasiekė finišą ir čia įvyko daug reikšmės turnyro lentelei turėjusi dvikova.



Joje Panevėžio „Lietkabelis“ (23/13) namuose 85:79 (27:17, 17:25, 20:22, 21:15) nugalėjo Vilniaus „Rytą“ (27/9) ir pakilo į trečią turnyro lentelės vietą.

Po šio mačo savo mintis išdėstė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Du pralaimėjimai iš eilės – ne pats geriausias būdas baigti reguliarųjį sezoną. Nepaisant to, kad pralaimėjimai turnyrinėje lentelėje įtakos „Ryto“ pozicijoms neturėjo, situacija kelia nerimą. Tuoj paaiškinsim kodėl.


Bet prieš tai apie postą, kurį parašėme praėjusią savaitę. Jį kažkokiu mums nežinomu būdu pasigavo facebooko trolių, šeimos maršo ir kitokių silpnapročių grupės. Ačiū jiems už neeilinį reachą, bet tuo pačiu atsiprašome savo skaitytojų už tuos periferijos valstiečių komentarus, kurių nespėjame trinti.

Taigi, apie rungtynes. Visų pirma, šį vakarą „Rytas“ rinkosi, su kuo žaisti LKL pusfinalyje – traumų išretinta „Juventus“ ar savo ambicijų žaisti finale neslepiančiu „Lietkabeliu“. Ir kol visos antrojo LKL penketuko komandos medžiojo galimybę ketvirtfinalyje žaisti būtent su Utenos klubu, „Ryto“ šis, iš pažiūros, gana lengvas grobis šiandien neviliojo.
Pralaimėjimas šįvakar reiškia ir tai, kad pusfinalyje mūsų greičiausiai lauks „Lietkabelis“ – komanda, kuriai dukart pralaimėjome išvykoje ir kuriai šįvakar leidome pajusti, kad „Rytą“ įveikti galima.

Ir būtent ne pats pralaimėjimas, o būdas, kaip tai buvo padaryta, kelia daugiausiai nerimo. „Rytas“ šiandien visiškai nekontroliavo rungtynių. Nepaisant atkarpos antrajame kėlinyje ir trečiojo kėlinio pabaigoje, vakaro pažibomis buvo panevėžiečiai.


Kaip ir šeštadienį, taip ir šiandien mintys kirba apie motyvaciją laimėti. Nors statistika rodo, kad kovą dėl kamuolio laimėjome, tačiau 17 „Lietkabelio“ atkovotų kamuolių puolime nėra pateisinama. Tešlius Gagičius nusiėmė 6! Kamuolius po mūsiškių krepšiu, tuo tarpu jo tiesioginis oponentas Ivanas Buva – tik vieną. Akivaizdus skirtumas.

Kitas dalykas – komandiniai veiksmai. Neatrodė, kad šiandien buvo „Ryto“ komanda. Buvo tiesiog „Ryto“ žaidėjai. Kone viskas buvo verčiama žaidžiant 1x1 – kalbame apie Goudelocko, Girdžiūno ir Buvos individualius performansus. Mūsų įžaidėjų duetas per bendrą 30 minučių laiką aikštelėje atliko lygiai vieną rezultatyvų perdavimą. Tai daug ką pasako.

Na, ir baigiant apie komandinius dalykus – 19 klaidų. Sėkmės laimint su tokiais skaičiais.

O kalbant apie žaidėjus, pagyrimo verti tik jau minėti Andrew, Mindaugas ir Ivanas. Taškų nemažai surinko ir Gytis Radzevičius, tačiau jam esant aikštėje „Rytas“ žaidė į minusą. Po ligos balandį neatsigauna Augustas – eilinės prastos jo rungtynės. Liūdina ir tai, kad prieš rimtesnį varžovą ir vėl pavėsy buvo Martynas Echodas (tikimės, kad su keliu viskas okey). O individualaus pasirodymo MVP šįvakar yra Kristijanas Kitsingas - -8 naudingumo balai per 9 minutes yra kažkas tokio.

Taigi, slogi nuotaika po tokių rungtynių. Slogi ne dėl to, kad pralaimėjome, slogi dėl to, kaip pralaimėjome.
Ir jei šiuo metu Donatas Zavackas nesikalba su Margirio Normatu agentu, turėtų būti mažų mažiausiai keista. Mes nekalbame tik apie šias rungtynes – Margo visą šį sezoną yra žvėris, vienas iš kabelio lyderių, o jo noras ir pastangos žaisti aukščiausiu lygiu yra daugiau nei akivaizdžios.

Na o baigiant – Mindaugas Lukauskis tapo rezultatyviausiu visų laikų LKL žaidėju. Legenda!“, - rašė „Ryto Balsas“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: