„Žalgirio metraštis“: „P. Garino yra vienintelis žaidėjas, kuriam neturiu nei vieno priekaišto“

„Žalgirio metraštis“: „P. Garino yra vienintelis žaidėjas, kuriam neturiu nei vieno priekaišto“

Zalgiris.lt nuotr.

Sunkų sezoną Kauno „Žalgirio“ klube po traumos turėjęs Patricio Garino į Lietuvos čempionų klubą nebegrįš.



Praėjusią vasarą „Žalgiris“ su argentiniečiu buvo pasirašęs sutartį pagal formulę 1+1, o dabar pasinaudojo teise nutraukti bendradarbiavimą.

Po šios žinios pasisakyti nusprendė „Žalgirio metraštis“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Pato Garino yra vienintelis žaidėjas, kuriam neturiu nei vieno priekaišto nei dėl to, kad komandai nesuteikė apčiuopiamos naudos, nei todėl, kad po pirmų metų jo nebelieka klube.


Visų pirma, jo akyse visada degė noras sugrįžti ant parketo ir atiduoti viską, ką turi, komandai, kuri suteikė jam šansą po itin sunkaus ir traumų pilno etapo. Jis tai ir stengėsi daryti visomis gautomis progomis, kai tik atsirasdavo menkiausia galimybė išbėgti į aikštelę po išsigydytos (senos/naujos) traumos. Deja, bet tas sunkus periodas, vis naujos traumelės iš jo tas galimybes brutaliausiu būdu atėmė.

Eurolygoje Pato per ketverias sužaistas rungtynes pelnė po tris taškus, atkovojo po vieną kamuolį bei atliko po vieną rez.perdavimą ir momentais atrodė guvesnis nei galėjome tikėtis iš krepšininko, kuris krepšinio normaliai nežaidė pusantrų metų. LKL aikštelėse jo rezultatai buvo labai panašūs ir teikė vilčių, kad bent jau kitą sezoną argentinietis bus mūsų vienas iš pagrindinių žaidėjų.

Deja, bet taip nenutiko, nes nei Žalgiris gali sau leisti antrą sezoną iš eilės taip pat rizikuoti, nei pats Patricio, tikiu, nebenorėjo klubo spausti į kampą dėl pratęsto kontrakto. Juolab, kad traumų kamuojamas žaidėjas jau buvo sutikęs susimažinti atlyginimą dar praėjusiame sezone.

Daug kas gali būti nepatenkintais dėl iššvaistytų šimtų tūkstančių ar dėl to, kad P. Motiejūnas nenutraukė sutarties su argentiniečiu. Vis dėlto, net ir dabar manau, kad komanda pasielgė maksimaliai sąžiningai ir teisingai tiek žaidėjo, tiek komandos įvaizdžio atžvilgiu.

Linkiu Patricio atsigauti po traumų ir sužaisti geriausią savo sezoną ever bei tikiuosi, kad jo patirtis Kaune visada išliks atmintyje kaip šviesus prisiminas“, - rašė „Žalgirio metraštis“.



Primename, kad 28-erių lengvojo krašto puolėjas į Lietuvą atvyko po sudėtingos traumos, o vos prasidėjus sezonui jam buvo atlikta dar viena operacija.


Iš viso per sezoną Argentinos ir Italijos pilietybes turintis žaidėjas aikštėje pasirodė vos dešimt kartų, o sezono pabaigoje vėl buvo patyręs traumą.

Per ketverias Eurolygos rungtynes P.Garino aikštėje per beveik 7 minutes vidutiniškai rinko po 3 taškus, o Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) per 9 minutes vidutiniškai pelnydavo po 3,5 taško ir atkovodavo po 1,5 kamuolio.

Tiesa, dėl to, kad krepšininkas buvo nuolat kamuojamas traumų, klubui sezono metu pavyko susitarti dėl atlygio sumažinimo.


Šią vasarą „Žalgiris“ jau pasipildė Joshu Nebo, Mantu Kalniečiu, Nielsu Giffey ir Tyleriu Cavanaugh, išsaugojo Luką Lekavičių bei atsisveikino su Thomasu Walkupu, Nigelu Hayesu ir Mariumi Grigoniu.





Zalgiris.lt ir Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: