„Ryto Balsas“ apie naujoką: „Įdomus Ryto pirkinys, kuris savo karjeroje kryptingai kyla į viršų“

„Ryto Balsas“ apie naujoką: „Įdomus Ryto pirkinys, kuris savo karjeroje kryptingai kyla į viršų“

Facebook ir klubo nuotr.

Puolėjų grandį stiprinantis Vilniaus „Rytas“ savo gretose turi dar vieną naujoką. Į sostinę atvyksta 201 cm ūgio 25-erių amerikietis Tanneris Leissneris.



Praėjusį sezoną krašto puolėjas praleido Turkijos čempionate. Afjonkarahisaro „Afyon“ gretose T.Leissneris vidutiniškai rinko po 11,9 taško, 5,2 atkovoto kamuolio ir 1,3 rezultatyvaus perdavimo iš toli metant 40 proc. tikslumu.

Po šios žinios pasisakyti nusprendė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Pagaliau baigti priekinės linijos komplektacijos darbai – į ekipą atvyksta sunkiojo puolėjo pozicijoje žaisiantis Tanneris Leissneris, o po ilgai sklandžiusių kalbų, į Uteną išvyksta Rokas Gustys.


Iš San Antonijaus kilęs aukštaūgis nuo 2014 metų keturis sezonus mokėsi ir rungtyniavo Naujojo Hempšyro universitete, kuris labiau garsėja savo aukštu akademiniu lygiu, o ne pasiekimais krepšinio aikštelėje. Nė karto per ilgą universiteto istoriją kovo beprotybėje nežaidusioje komandoje T. Leissneris paliko ryškų pėdsaką. Sunkusis puolėjas yra daugiausiai taškų pelnęs ir 3-ioje vietoje pagal atkovotus kamuolius esantis žaidėjas.

Silpname universitete demonstruotas solidus žaidimas (vid. 16tšk ir 7 atk. kam.) nepadarė didelio įspūdžio rimtesnių komandų skautams tad profesionalaus krepšininko karjerą T. Leissneris 2018m. pradėjo antrojoje Vokietijos lygoje Ehingeno "Urspring" klube. Kelis sezonus prieš tai ant iškritimo į trečiąją lygą ribos balansavusi Ehingeno komanda tame sezone viršijo lūkesčius užimdama septintąją vietą, o komandos lyderiu buvęs amerikietis rinko 16.3 tšk. ir 5.4 atk. kamuolio, o pasibaigus sezonui Vokietijoje dar spėjo sužaisti septynis mačus aukščiausioje Izraelio lygoje Beer Ševos "Hapoel" klube, kur per 20 minučių rinko 9 tšk. ir 3.4 atk. kam.

Gan sėkmingas sezonas patraukė jau ir solidesnių komandų dėmesį ir 2019-20 metų sezoną Tanneris Leissneris rungtyniavo aukščiausioje Vokietijos lygoje - Liudvigsburgo "MHP Riesen" komandoje. Prie istoriškai pačio sėkmingiausio komandos pasiekimo (užimta 2-oji vieta reg. sezone) puolėjas pridėdavo per 20 minučių renkamais 10.2 tšk., 4.1 atk. kam., tritaškius metant 42% taiklumu. Nors Vokietijos klubas siekė išsaugoti Leissnerį, bet sulaukęs finansiškai patrauklesnio pasiūlymo jis išvyko į Turkiją, kur praėjusį sezoną rungtyniavo Afjonkarahisaro "Belediye Spor" klube kartu su Ryto gerbėjams puikiai pažįstamais Evaldu Kairiu ir Pako Cruzu.

Sezonas buvo permainingas ir ilgą laiką lyderių tarpe žengęs klubas dėl pandemijos pasekmių sezoną baigė turėdamas 6-7 žaidėjų rotacija ir jį užbaigęs net septynių pralaimėjimų serija galutinėje rikiuotėje liko dešimtas. Pagrindiniu komandos sunkiuoju kraštu buvęs Ryto naujokas rungtyniavo net po 33 minutes per kurias rinko 11.9 tšk., 5.2 atk. kam., išmesdamas vidutiniškai po 3.5 tritaškio per rungtynes juos realizavo 40.4% taiklumu, o bendras pataikymas iš žaidimo siekė beveik 60%.

Kalbant apie Tannerio Leissnerio žaidimo stilių reikia pastebėti, kad nors jis ir nevengia atakuoti iš toli tai nėra Eimanto Bendžiaus stiliaus ketvirtasis numeris kurio pagrindinis ginklas yra tolimi metimai. Taip, gavęs progą išsimesti laisvas Tanneris to nevengia ir tai daro puikiai, bet tuo pačiu tai yra kontakto nebijantis ir stumdytis po krepšiais mėgstantis žaidėjas, savo atkovotus kamuolius renkantis dėl tvirtai užsiimamų pozicijų po krepšiu, nes ilgomis rankomis ar šuolio savybėmis jis nepasižymi.  Savo pozicijai gan žemą 201 cm. ūgį jis kompensuoja tvirtu sudėjimu 105 kg. ir plačiais pečiais, tuo pasinaudodamas tiek pikenrolo situacijose, tiek žaisdamas nugara į krepšį. Ryto naujokas nėra pats atletiškiausias, techniškiausias ar greičiausias žaidėjas, bet turėdamas gan aukštą krepšinio supratimą jis nesivaiko asmeninės statistikos ir dažnai priima teisingus sprendimus puolime, pasirinkdamas tinkamiausias progas atakuoti krepšį, ką parodo aukštas jo pataikymo procentas.

Amerikietis yra komandinio stiliaus, nesavanaudis žaidėjas atliekantis nemažai nematomo darbo statydamas užtvaras puolime ar nevengiantis darbo gynyboje, kurioje būdamas gan tvirto sudėjimo gali gintis per tris pozicijas, kas panašu ateinančiame sezone bus gan svarbus aspektas Giedriaus Žibėno žaidimo schemose. Nors dažnai tikėtis įspūdingų dėjimų ar blokų iš naujoko gal ir neverta, bet palepinti aistruolius dėjimais greitoje atakoje Leissneris tikrai gali.

Kalbant apie žaidėjo asmenybę tai tikrai nebus praėjusiame sezone pagarsėjusio Chriso Mccullougho versija. Prestižinį universitetą aukštais balais baigęs Tanneris visose komandose būdavo apibūdinamas kaip labai profesionaliai į darbą žiūrintis ir daug su komandos draugais bendraujantis žmogus.


Džiugu matyti, kad už komandos komplektaciją atsakingi žmonės ieško dar jaunų, tobulėti galinčių ir norinčių žaidėjų. Mūsų redakcijos žiniomis amerikietis turėjo finansiškai patrauklesnių pasiūlymu, bet pasirinko Vilnių dėl noro žaisti viename iš europinių turnyrų, tad motyvacijos jam neturėtų trūkti.

Tanneris Leissneris išties įdomus Ryto pirkinys, kuris savo karjeroje kryptingai kyla į viršų, belieka tikėtis, kad jo karjeros kreivė toliau išliks stabili. Verta paminėti, kad šis aukštaūgis savo žaidimo stiliumi itin primena šiuo metu už ekipos komplektaciją atsakingą ir daug malonių akimirkų klubui atnešusį Donatą Zavacką“, - rašė „Ryto Balsas“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: