„Ryto Balsas“ sukritikavo „Rytą“: „Pikta, kad klubas nedaro jokių išvadų“

„Ryto Balsas“ sukritikavo „Rytą“: „Pikta, kad klubas nedaro jokių išvadų“

Antradienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kazys Maksvytis pristatė trenerių kolektyvą, su kuriuo kartu darbuosis artėjančiose kovose. Prie stratego trenerių kolektyvo prisijungė Kęstutis Kemzūra ir Giedrius Žibėnas.



Po šios žinios pasisakyti nusprendė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Prisimenate „Ryto“ fanų vainikus ir žvakutes prie klubo ofiso durų, skirtus Antanui Guogai ir tuometei klubo administracijai? Guoga tąsyk garsiai ir aiškiai pasakė: „Esame klubas, kuriam pagrindinis prioritetas yra Lietuvos rinktinė“. Tąsyk kalbos apie klubo vertybes buvo eskaluojamos ilgai ir nelabai maloniai.

Praėjo nepilni treji metai ir mes vėl norime iškelti vertybinį klausimą: klubas ar rinktinė?


Kaip jau buvo skelbta šią savaitę, Giedrius Žibėnas, „Ryto“ vyriausiasis treneris, tapo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės antruoju asistentu. Klubas socialinėje medijoje krykštavo iš džiaugsmo ir pasitenkinimo, skirdamas tam du postus tą patį vakarą.

Giedrius Žibėnas komentuodamas prisijungimą prie šalies rinktinės atskleidė, kad klubas gana lengvai „davė žalią šviesą“ tokiam sprendimui. Žodžiu, visi laimingi ir patenkinti. O kokia nauda iš viso to klubui, kurį mes, „Ryto“ bendruomenė, mylime net ir tokiomis liūdnomis savaitėmis kaip ši?

Na, sakykime, yra šiek tiek prestižo, kai tavo treneris dirba šalies rinktinėje. Tačiau koks tas prestižas, kai vienos geriausių šalies komandų vyr. treneris tampa rinktinės vyr. trenerio antru asistentu? Jau kai Dainius Adomaitis dirbo rinktinėje, buvo daug klausimų, ar verta sezono viduryje aukoti treniruočių procesą tam, kad rinktinei būtų geriau. Dabar to klausti turime dar garsiau.

Dabar pasikalbėkime apie minusus klubui. Pirmiausia, sutrikdytas treniruočių procesas. Du kartus per sezoną komandoje likusiems žaidėjams vadovaus „Ryto“ trenerio asistentai. Su visa pagarba Georgui Dedui ir Gustui Maskoliūnui, bet tai tikrai nėra gerai klubui.

Antra, po langų pralaimėjus, mes ir vėl girdėsime: „pavargę“, „treniruočių procesas“, „nėra rotacijos“. Gal dėl to, kad trenerio treniruotėse nebus?

Trečia, mūsų klubas ir vėl nežiūri savo reikalų. Ta pati Permės ekipa pernai neleidusi Kaziui Maksvyčiui dirbti rinktinėje, vasarą sėkmingai su juo pratęsė kontraktą. Tai ar reikia bijoti kažko neleisti tam, kad tavo komanda būtų sėkmingesnė?

Daug kartų teko girdėti – Giedriui Žibėnui tai karjeros galimybė, darbas rinktinėje, bla bla bla... Giedriaus Žibėno karjeros galimybė šiuo metu yra „Ryto“ klubas. Apskritai, jei ne pirtelėje suderinto krepšinio profesoriaus iš Šilutės nesąmonės, Žibėnas dar dvejus metus būtų buvęs tiesiog eiliniu „Ryto“ asistentu. Jeigu ne virtinė atsitiktinumų, galbūt Giedrius dar ilgai nebūtų buvęs topinės Lietuvos komandos vedliu.


Ir galbūt dar ilgai nebus tokiu, jei sezonas „Ryte“ bus nesėkmingas. Žibėnas šitą postą gavo kartu su dideliu pasitikėjimo kreditu. Užteko dviejų pralaimėjimų prieš „Juventus“ ir „EWE Basket“, kad tas kreditas gerokai aptrupėtų. Kas bus, kai pralaimėsime dar, ir dar kartą?

Mūsų nuomone, Žibėno mintys turėtų būti tik klube ir tik apie tai, kaip su dabartine sudėtimi išsikapstyti iš Čempionų lygos grupių. Taip, dar tik vienas pralaimėjimas, bet žaidėme tik su akivaizdžiai silpniausia grupės ekipa. Labai rimtas signalas, kad ne viskas klostosi gerai, ar ne?

Ir taip, ne vienas mūsų komandos žaidėjas bus pakviestas į rinktinę ir tai irgi turės įtakos treniruočių procesui. Tačiau yra vienas bet: tokių žaidėjų sveikatą LKF apdraudžia visam sezonui, todėl kelių savaičių auka gali labai stipriai atsipirkti, jei, neduok Dieve, vienas tų žaidėjų patirtų rimtesnę traumą, ir klubas dėl to nepatirtų jokių nuostolių.


Dabar situacijos nebepakeisime. Pikta, kad klubas nedaro jokių išvadų ir labai greitai pamiršta tai, kas būna kone kiekvieną sezoną, kai „Rytas“ gelbsti rinktinę FIBA languose“, - rašė „Ryto Balsas“.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: