„Ryto Balsas“: „Faktas, kad po tokios pergalės nereikia kilti į padebesius“

„Ryto Balsas“: „Faktas, kad po tokios pergalės nereikia kilti į padebesius“

FIBA nuotr.

Vilniaus „Ryto“ (6/1) komanda nuo pirmųjų minučių ėmė iniciatyvą į savo rankas ir neleido Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“ (1/5) turėti net menkiausios minties apie pergalę.



Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse Giedriaus Žibėno auklėtiniai svečiuose 100:68 (29:19, 31:14, 18:16, 22:19) sutriuškino Kėdainių ekipą.

Po mačo savo mintimis pasidalijo „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Rungtynės, kokių LKL lygoje norėtųsi matyti kuo daugiau. Nuo pat pirmų mačo akimirkų absoliutus rungtynių kontroliavimas. Nebuvo nė momento, kuriame Nevėžis galėjo pagalvoti apie bent minimalius šansus sugrįžti į rungtynes.


Faktas, kad po tokios pergalės nereikia kilti į padebesius. Nevėžis gynyboje buvo labai prasti, ką puikiausiai iliustruoja 19 dvitaškių iš 22 per pirmąją rungtynę pusę. Iki paskutinės antrojo kėlinio atakos Rytas buvo pataikęs 19 dvitaškių iš 20. Ir tie metimai nebuvo sudėtingi, o didžioji dalis baigėsi elementariu prasiveržimu ir užbaigimu iš po krepšio. Tiesa, prieš Ivaną Buvą kėdainiečiai priešnuodžių taip ir nerado.

Taip pat galima pasidžiaugti ir komandos koncentracija gynyboje. Rytas buvo toks kibus, kad matėme nemažai situacijų, kur kamuolys buvo tiesiog noro dėka iškrapšytas iš varžovų rankų. Maurice‘as N‘douras priminė dėl ko yra mylimas. Tokio žmogaus labai trūko viso sezono metu. Gaila, kad senegalietis atvyksta itin trumpam laikui, tačiau tikėkimės, kad iš to išpešime maksimalią naudą.

Džiugu, kad šiandien jau mačo mintis komanda galėjo pradėti dėliotis akcentus jau antradienį laukiančiai itin svarbiai FIBA Čempionų lygos dvikovai Stambule prieš vietos Besiktas“, - rašė „Ryto Balsas“.







 Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: