„Ryto Balsas“ po pergalės prieš „Žalgirį“: „Esame juodi, balti, raudoni ir NENUGALIMI“

„Ryto Balsas“ po pergalės prieš „Žalgirį“: „Esame juodi, balti, raudoni ir NENUGALIMI“

LKL nuotr.

Kaune šeimininkais pasijutę Vilniaus „Ryto“ (7-1) krepšininkai pasirūpino tuo, kad „Žalgirio“ (8-1) krizė tęstųsi. Eurolygoje kelio į pergales nerandantys Lietuvos čempionai „Betsafe-LKL“ rungtynėse buvo triuškinami 22:46, ir nors ketvirtajame kėlinyje bandyta kurti stebuklą, galiausiai nacionaliniame čempionate teko susitaikyti su pirmuoju pralaimėjimu.



Antrajame kėlinyje dominavęs ir tik paskutinėmis rungtynių minutėmis rungtynių kontrolę iš rankų paleidęs „Rytas“ svečiuose žalgiriečius nugalėjo 84:75 (21:18, 25:8, 17:21, 21:28).

Po mačo savo mintimis pasidalijo „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Emocijos po įspūdingos sekmadienio pergalės vis dar kunkuliuoja, bet nuo jų turbūt labai atsiriboti ir neverta. Mūsų vyrai šios pergalės norėjo daug labiau, jau pirmojo kėlinio pradžioje jautėsi, kad į aikštelę žengta be jokios baimės ir neužtikrintumo – tapo akivaizdu, kad mūsiškiai yra pasirengę palikti čia savo kūnus, sielas ir smegenis. Visiškai nusipelnė šios pergalės.


Puikiai veikė trenerio Žibėno paruoštas planas kauniečius atakuoti ne tik per I. Buvą – savo prasiveržimais varžovų gynybą, jei ją taip galima pavadinti, pjaustė „Ryto“ gynėjai, ypač M. Girdžiūnas. Fantastiškos Mindaugo rungtynės, 27 naudingumo balai per 21 minutę, labai svarbus atkovotas kamuolys rungtynių pradžioje ir visiškas dominavimas. Jei tokį lygį gynėjui pavyktų išlaikyti dažniau, bet kokiems varžovams tai būtų didžiulis galvos skausmas. Būtent dėl sėkmingo gynėjų žaidimo kauniečiai negalėjo sutelkti viso dėmesio į gynybą prieš Buvą, todėl daug daugiau erdvės liko ir jam. Buvo smagu žiūrėti, kaip kroatas puolime ataka po atakos maudo J. Nebo. Šis žaidimo planas veikė taip gerai, kad užtikrintai pergalei pasiekti užteko vos 5 tritaškių.

Du iš jų įsegė vakaro „X Faktoriumi“ tapęs Lukas Uleckas. Iš pirmo žvilgsnio keistas sprendimas leisti jam rungtynes pradėti starto penkete visiškai pasiteisino ir paklojo pamatą sezono rungtynėms. Dedame daug vilčių, kad prastasis sezono etapas liks pamirštas ir nuo šių rungtynių Lukas dės žingsnį į priekį. Jį vakar dėjo ir Marko Tejičius, per 6 minutes pasižymėjęs 9 naudingumo balais. Visgi ir vakar buvo keli epizodai, kur serbas visiškai iškrito iš konteksto ir sprendimas išsiskirti su juo buvo teisingas. Per mėnesį tapo akivaizdu, kad žaidėjas netraukia Vilniaus klubo lygio, tačiau linkime jam sėkmės ateityje.

Vis geriau ir geriau atrodo prie komandos prisitaikantis Margiris Normantas. Nors puolime pataikęs 2  metimus iš 7 surinko 6 taškus, Margo gynėsi kaip tikras žvėris, perėmė 5 (!) kamuolius ir sumoje surinko 14 naudingumo balų. Labai sunkiai rungtynėse vakar sekėsi kitam žvėriui, Senegalo liūtui Maurice‘ui Ndourui, kuris per 7 minutės užsidirbo 5 pražangas, nors kelios iš jų ir sukėlė šiokių tokių abejonių. Kol kas atrodo, kad ilga pertrauka be krepšinio Ndourui neišėjo į naudą.

Dvejopi jausmai ir dėl K. Smitho rungtynių – iš vienos pusės gynyboje jis ir vėl atrodė solidžiai, tačiau nuolat iš rankų slystantis kamuolys ir krūva laisvų pramestų metimų neramina. Norisi tikėti, kad šešios dienos be krepšinio iki rungtynių su Jonava bus pakankamais laikas Speedžiui susikalibruoti savo taikiklį. Kapitonas A. Butkevičius rungtynėse per daug neišsiskyrė, o prie tokio Gyčio Radzevičiaus žaidimo jau esame įpratę. Jis kaip ir visada buvo puikus ir savo kova užvedinėjo ne tik komandos narius bet ir gausiai į pustuštę Kauno miesto areną susirinkusius Vilniaus klubo fanus.

Jų palaikymas vakar buvo fantastiškas ir prisikabinti galima tik prie vieno dalyko – laidotuvėse įprastai būna dėvima juodos spalvos apranga. Būtent tokia nuotaika tarp vietinių sirgalių vakar tvyrojo arenoje, o toks vaizdas ir garsas, panašu, pribloškė ir pačius sostinės klubo fanus.

Tiek šiam kartui, su nuolaidos kodu THEPURGE perkame atributiką, bilietus į ateities rungtynes ir susitinkame arenoje. Artimiausias mačas šeštadienį prieš Jonavą, o pats kol kas svarbiausias šio sezono mačas laukia lapkričio 17 d. ASG arenoje.

Rytas – esame juodi, balti, raudoni, NENUGALIMI! “, - rašė „Ryto Balsas“.








Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: