„Žalgirio“ fanų pokalbis su žalgiriečiais sužavėjo Europą: „Tai yra geriausias fanų kultūros atspindys“

„Žalgirio“ fanų pokalbis su žalgiriečiais sužavėjo Europą: „Tai yra geriausias fanų kultūros atspindys“

LKL ir GWB nuotr.

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė pirmą nesėkmę „Betsafe-LKL“ čempionate. Jure Zdovco auklėtiniai rezultatu 75:84 (18:21, 8:25, 21:17, 28:21) nusileido Vilniaus „Ryto“ komandai.



Aktyviausi „Žalgirio“ fanai „Green White Boys“ paskutinės rungtynių minutės nematė, nes nusprendė anksčiau laiko palikti tribūna ir arenos koridoriuje pasitiko iš aikštės nuleistomis galvomis traukiančią šeimininkų komandą.

Šis „Žalgirio“ sirgalių gestas plačiai paplito visoje Europoje.

Socialiniame tinkle savo mintis išdėstė buvęs „Žalgirio“ aukštaūgis Hanno Mottola.


„Štai taip vyksta tikri pokalbiai tarp sirgalių ir komandos, kuri ką tik pralaimėjo derbį. Tai yra pavyzdys visam sportui. Mano buvęs klubas kauniečiams reiškia nepaprastai daug, o tai galima pamatyti ir išgirsti vaizdo įraše“, - rašė 45 metų H. Mottola.



Mintimis dalinosi ir Ispanijos sporto žiniasklaidos milžinė „Gigantes“.

„Komanda Eurolygoje startavo 0-8, o savaitgalį pralaimėjo „Rytui“. Sirgaliai taip išreiškė palaikymą krepšininkams. Tai yra įspūdinga!“, – rašė „Gigantes“.



„Nusiimkite kepures ir nusilenkite! Tobulas palaikymas po pralaimėto derbio!“, – teigė Serbijos sporto portalas „Hotsport“.



Pagarbą atidavė ir Milano „AX Armani“ gynėjas Malcolmas Delaney.

„Pagarba „Žalgirio“ sirgaliams. Dar neteko to matyti, ypač tada, kai komandai yra taip sunku“, - pareiškė M. Delaney.

„Milžiniškas „Žalgirio“ fanų palaikymas“, - teigė „Basket Europe“.




„Eurolygoje 0 pergalių ir 8 pralaimėjimai, o dabar pralaimėtas ir derbis „Ryto“ ekipai. Štai taip „Žalgirio“ fanai palaiko, kuomet jai labai sunku!“, - teigė „BBO Basket“.

„Štai kodėl tai – „Žalgiris“! Eurolygą 0/8 pradėjęs, prasčiausią rezultatą klubo istorijoje pasiekęs ir šiandien Lietuvos derbį pralaimėjęs „Žalgiris“ gali džiaugtis ištikimais aistruoliais“, – teigė „TrendBasket“.

„Tai yra geriausias fanų kultūros atspindys“, – rašė latvis.













Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: