R. Miniotas - teisingas „Žalgirio“ sprendimas, siekiant pergalių vietiniame fronte?

R. Miniotas - teisingas „Žalgirio“ sprendimas, siekiant pergalių vietiniame fronte?

Zalgiris.lt ir FIBA nuotr.

Traumų išretintą Kauno „Žalgirio“ priekinę liniją papildė naujas veidas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 208 cm ūgio 25 metų Regimantu Miniotu.



Dviejose pozicijose galintis rungtyniauti aukštaūgis šį sezoną pradėjo Ispanijos aukščiausioje lygoje žaidžiančioje Bilbao „Surne“ komandoje. Nors Bilbao ekipoje R.Miniotas sužaidė 10 rungtynių (aikštėje praleisdamas po 19 minučių), lietuvis nusprendė palikti ispanų klubą ir netrukus prisijungs prie „Žalgirio“.

***

Krepsiniozinios.lt kviečia paskaityti Sportomeistrai.lt paruošta straipsnį apie naująjį „Žalgirio“ aukštaūgį Regimantą Miniotą.


Daugiau apie „Žalgirio“ naujokus skaitykite ČIA


Pažvelkime į tai, kodėl puolėjui nepasisekė užsikabinti Ispanijoje ir ką Regimantas gali duoti „Žalgiriui“.



Konkurencinga lyga, kur kiekvienas mačas yra prieš pajėgų varžovą ir kur tu, kaip legionierius privalai duoti rezultatą. Tvarkytis su tuo psichologiškai turbūt yra sudėtinga ir tas žingsnis išvykstant rungtyniauti į užsienį ne visiems baigiasi sėkmingai. Su tuo susidūrė ir Regimantas Miniotas.

Lietuvos krepšinio lygoje 2020/2021 metų sezono starte tiesiog dominavo – 18.5 taško (57%, 46%, 87% pataikymas), 10.5 atkovoto kamuolio, 2.8 rezultatyvaus perdavimo bei visa tai susidėjo į vidutinį 24.6 naudingumo balų per rungtynes vidurkį.

Ispanijoje susidūrus su aukštesniu lygiu, legionieriaus duona bei spaudimu tvarkytis sekėsi gerokai sunkiau – 19 min. vidurkis, 6 pelnomi taškai, 4 atkovoti kamuoliai. Šiame sezone Regimantas katastrofiškai atakavo iš žaidimo – 1/5 baudos metimai, 3/12 tritaškių.

Spaudimas Kaune greičiausiai nebus mažesnis nei, kad buvo Ispanijoje. Aistruoliai čia reiklūs, komandai esant duobėje – kvestionuojami visi Pauliaus Motiejūno sprendimai, o kritikos fonas išlieka labai aukštas.

Žvelgiant į sprendimą kviestis tokio plano žaidėją galima įžvelgti: 1) Pigus žaidėjas, kuris tikrai nepatuštins ir taip pinigus šioje stadijoje griežtai skaičiuoti turinčio Kauno „Žalgirio“ ekipos biudžeto 2) Judrus, iš toli pataikyti galintis 208 cm ūgio aukštaūgis. Šioje vietoje, turint omenyje, jeigu Pauliui Jankūnui pavyks greitai atsigauti po traumos, ketvirtoje pozicijoje turėti du skirtingo plano krepšininkus – labai pravartu, Paulius gali duoti jėgos po krepšiu, kai reikia atstovėti prieš fiziškai galingesniu aukštaūgius, o Regimantas – būti geresnė opcija prieš judresnius, veidu į krepšį mėgstančius žaisti oponentus. 3) Regimantas turi klaidinančių judesių arsenalą, žaidžiant nugara į krepšį. Tiesa, kad jis būtų išnaudotas efektyviai reikia turėti tinkamą matchupą, žemesnį ar silpnesnį ketvirtą numerį.

Žaidėjas – sunkiai radęs savo žaidimą šio sezono ACB neabejotinai nėra be minusų, jeigu būtų priešingai jis neabejotinai rungtyniautų aukštesniame lygyje. Regimantas turi problemų, besigindamas prieš stiprius fiziškai aukštaūgius, o kai puolime nesugeba efektyviai atakuoti iši tolimos distancijos – surasti būdų, kaip puolime tiesiog nelikti pulti keturiese prieš penkis – tampa sudėtinga užduotimi.

Apibendrinant, Regimantas – gera opcija šių metų „Žalgiriui“, kai reikia riboti finansus, kai komandos komplektacijoje buvo pridaryta aibė klaidų, pagaliau turėti kitokio plano aukštą žmogų, galintį kiek išplėsti aikštę bei apsiginti prieš veidu į krepšį puolančius varžovus – teisingas sprendimas. Eurolygoje – didelių tikslų kelti jau nereikia, o vietiniame fronte, kaip parodė pirmoji dvikova su „Rytu“ dar reikės gerokai paprakaituoti, tad siekiant KMT titulo, Regimantas gali suvaidinti svarų vaidmenį.








Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: