„Ryto Balsas“: „Jei žaidėjai tinkamai sureaguos į sekmadienį patirtą šaltą dušą, pergale abejoti neteks“

„Ryto Balsas“: „Jei žaidėjai tinkamai sureaguos į sekmadienį patirtą šaltą dušą, pergale abejoti neteks“

FIBA nuotr.

Vilniaus „Rytas“ jau trečiadienį pradeda FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etapo rungtynes. Giedriaus Žibėno auklėtiniai pirmose rungtynėse susikaus su Strasbūrgo SIG komanda.



Apie būsimus varžovus mintimis pasidalijo „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„FIBA Čempionų lygos antrąjį grupių etapą Vilniaus „Rytas“ pradeda prieš jau pažįstamą varžovą iš Prancūzijos. Praėjusiame katastrofiškame tarptautiniame sezone prieš Strasbūro klubą buvo pasiektos vienintelės dvi pirmojo etapo pergalės. Šiųmetėje Čempionų lygoje „SIG“ klubas pirmajame etape tik dėka geresnio taškų santykio užėmė antrąją vietą grupėje, laimėdami tris rungtynes iš šešių,  o „play-in“ serijoje gavę toli gražu ne patį pajėgiausią varžovą Salonikų „PAOK“ su juo didelių bėdų neturėjo ir laimėjo seriją 2:0.

Lyginant su praėjusiu sezonu, komandos veidas pasikeitė gan stipriai, išvyko bene puse komandos žaidėjų: lyderiais buvę ir sėkmingus individualiai sezonus sužaidę Bonzie Colson, Ishmail Wainright ir Brandon Jefferson paliko komandą. Varžovų klubui toliau vadovauja jaunas 35m. krepšinio specialistas iš Suomijos Lassi Touvi, o komanda šiame sezone žaidžia panašų į pernai matytą krepšinio stilių, akcentuojant greitą, į puolimą pirmiausiai sukoncentruotą žaidimą su daug metimų iš toli, ką parodo 3 geriausias puolime reitingas visame turnyre pelnant vidutiniškai po 84.5 taško.


Jei pernai komandos puolimą užkurdavo mažas ir staigus į taškus orientuotas įžaidėjas B. Jefferson, tai šiemet tą pačią rolę turi 180cm. ūgio John Roberson. Jis yra neabejotinas komandos lyderis rinkdamas po 17.6 taško, 4.6 rezultatyvaus perdavimo, o tritaškius mesdamas aukštu 45 proc. taiklumu, tačiau kaip nesunku nuspėti turintis daug problemų gynyboje.

Jei puolime komandai sekasi iš ties neblogai tai apie gynybą to paties pasakyti toli gražu negalima. Praleisdama vidutiniškai po 82 taškus yra viena iš blogiausiai besiginančių komandų lygoje. Daugiausiai problemų turima po krepšiu, kuo vėlgi turėtų naudotis Ivanas Buva. Nuo praėjusio sezono klube likę vidurio puolėjai Yannis Morin ir Ike Udanoh yra mobilūs centrai, galintys susikeisti ginamaisiais, bet stokojantys fizinės jėgos ir centimetrų.

Svaresnį vaidmenį lyginant su pernai komandoje atlieka čekų snaiperis Jaromiras Bohačikas (vid 10.4 tšk.). Taip pat, verta išskirti DeAndre Lansdowne (vid 10.5 tšk.) ir pirmąjį sezoną klube žaidžiantį Matt Mitchell. 198 cm. ir 107 kg. atletiškas puolėjas renka po 12.1 taško ir atkovoja po 4.6 kamuolio, tačiau negali pasigirti taiklumu iš toliau.

Kontroliuoti varžovų metikus, duoti daug fizinio kontakto to nemėgstantiems varžovų gynėjams puolime, bei laužti žaidimu baudos aikštelėje. Tikriausiai tokie bus trys esminiai Vilniaus Ryto trenerių štabo akcentai šio vakaro rungtynėms. Strasbūro SIG yra iš ties įveikiamas varžovas ir jei žaidėjai, bei treneriai tinkamai sureaguos į sekmadienį patirtą šaltą dušą, o sostinės fanai duos savo energija ateidami į areną pergale abejoti neteks“, - rašė „Ryto Balsas“.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: