„Ryto Balsas“ įkando „Žalgiriui“: „Rytas“ žaisdamas prastas rungtynes turėjo šansų iki pat pabaigos“

„Ryto Balsas“ įkando „Žalgiriui“: „Rytas“ žaisdamas prastas rungtynes turėjo šansų iki pat pabaigos“

LKL nuotr.

Edgaras Ulanovas ketvirtajame kėlinyje pelnė didžiąją dalį Kauno „Žalgirio“ (17-1) taškų ir ant savo pečių tempė šalies čempionus į paskutinėmis sekundėmis vos iš rankų neišslydusią pergalę „Betsafe-LKL“ principinių varžovų mūšyje.



Jure Zdovco auklėtiniai klampiose rungtynėse svečiuose Vilniaus „Rytą“ (15-2) nugalėjo 72:67 (17:18, 21:15, 17:17, 17:17) ir įsitvirtino pirmojoje turnyrinės lentelės vietoje.

Praėjus kelioms dienoms, savo mintimis pasidalijo „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Ko gero, daugelis jau galvoja apie rytoj prasidėsiančias FIBA Čempionų lygos kovas, tačiau visiškai nurimus emocijoms norime sugrįžti į sekmadienio vakarą ir truputį pakalbėti apie derbį.


Visada liūdna pralaimėti derbius, ypač namuose ir taip atkakliai, kur iki pergalės trūksta tiek nedaug, tačiau susigulėjus mintims iš mačo galima pasiimti daug pozityvo, bet pradžioje pakalbėkime ko labiausiai trūko iki pergalės.

„Rytas“ rungtynes pradėjo su didele psichologine našta, kuri aiškiai matėsi puolime. Galima nebijoti įvardinti, kad Giedrius Žibėnas su štabu suklydo neišleisdamas Ivano Buvos į starto penketą, kas leido kauniečiams užtikrinčiau pradėti rungtynes ir paimti jų kontrolę į savo rankas. Nebuvo to lengvumo, kurį buvome įpratę matyti pastaruoju metu, tose pačiose rungtynėse Kaune vilniečiai žaidė gerokai laisviau, užtikrinčiau ir labai atsipalaidavę.

To laisvumo ypač trūko kuriant progas komandos draugams, kamuoliai Ivaną Buvą pasiekdavo ne taip dažnai, kaip norėtųsi, o tritaškių pataikymas buvo vienas iš prasčiausių šiame sezone (4/21).

Gynyboje pritrūko žmogaus, kuris galėtų stabdyti Tylerį Cavanaughą, o Edgaras Ulanovas tapo pagrindiniu pergalės faktoriumi, svarbiausius taškus pelnęs lemiamais momentais.

Vilniečių gynėjų linija kartu surinko vos 6 naudingumo balus, o tai kauniečiams leido pasilengvinti savo gynybos naštą ir pagrindinius akcentus skirti Ivanui Buvai.

Tiesa, kaip ir minėjome yra daug pozityvo. „Rytas“ net ir žaisdamas itin prastas rungtynes turėjo šansų iki pat pabaigos. Taip, varžovai neturėjo keletos žaidėjų, tačiau nepilna sudėtimi žaidė ir „Rytas“.

Na, o rytoj visi keliaujame į areną, kur komandai itin reikalingas palaikymas!“, - rašė „Ryto Balsas“.








Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: