„Ryto Balsas“: „Po tokios emocijų karuselės reikia laiko, kad galima būtų mintis sudėlioti ramiai“

„Ryto Balsas“: „Po tokios emocijų karuselės reikia laiko, kad galima būtų mintis sudėlioti ramiai“

FIBA nuotr.

Namų tvirtovėje Vilniaus „Rytas“ (1-1) pasiekė pirmąją pergalę Čempionų lygos „TOP 16“ etape. Vilniečiai 91:88 (25:27, 21:26, 18:14, 27:21) paskutinėmis minutėmis palaužė Sombathėjaus „Falco“ (0-2).



Po mačo savo mintimis pasidalijo „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Po tokios emocijų karuselės reikia nemažai laiko, kad galima būtų mintis sudėlioti ramiai. Pasiekta labai svarbi pergalė, kurios žiauriai reikėjo tiek turnyrine, tiek emocine prasme.

Galime labai aiškiai pasakyti – laimėjo puolimas. Visa laimė, kad po trijų rungtynių su baisiu pataikymu iš toli, būtent vakar „Rytas“ pataikė 13 tritaškių iš 30 ir galėjo laikytis taškų lenktynėse.


Kitas labai svarbus aspektas – laimėta kova po krepšiais. Tai, ką akcentavo Giedrius Žibėnas prieš rungtynes, mūsiškiams pavyko šiaip ne taip įgyvendinti. „Falco“ yra aukštaūgių komanda, lipanti ant lentos ir susikurianti nemažai antrųjų šansų. Vakar jie tokių turėjo viso labo keturis, kai vengrų puolime atkovotų kamuolių vidurkis – 11,5.  

Pirmojoje rungtynių dalyje tiesiog skaudėjo žiūrėti į „Ryto“ gynybą. Praleisti 53 taškai, nemaža dalis jų – iš paprasto pick‘n‘rollo. Tokiu būdu vengrai nesigėdydami atakavo Ivaną Buvą, kurio gynyba, švelniai tariant, neblizgėjo ir vakar. Aišku, negalime nepaminėti ir tritaškių, kuriuos „Falco“ metė tiesiog fantastiškai.

Kitas aspektas – ne kartą ir ne du po nesėkmingo epizodo puolime „Ryto“ krepšininkai skubėdavo ne į gynybą, o prie teisėjų ar tiesiog skėsčiodavo rankomis. „Falco“ bent dusyk rungtynėse sėkmingai išnaudojo atakas 5 prieš 4.

Trečiajame kėlinyje, kai jau atrodė, kad laukia antrasis pralaimėjimas, rungtynes pavyko perlaužti. Visa tai įvyko pagerėjusios gynybos dėka ir milžiniško kovingumo. Apskritai, rungtynės vystėsi labai panašiai, kaip ir mačas su SIG. Du su puse kėlinio atsilikinėjome, o trečio pabaigoje ir ketvirto pradžioje sugrįžome ir persvėrėme rezultatą. Sutapimas ar ne, bet abejose rungtynėse tas sėkmingas atkarpas žaidėme su Ivanu Buva ant suolo.

Ivanas pelnė 20 taškų, bet jo +/- rodiklis – 0, o tai – vienas blogiausių rezultatų komandoje. Talentingas puolime, stovelis gynyboje. Deja, bet tai yra tiesa.
 
Negalime nepaminėti Jarviso Williamso sugrįžimo. Pagaliau! Daug sunkaus darbo, daug dienų štanginėje ir Jarvis gali žaisti. Jo įėjimas įnešė geros energijos, o jau pirmosiose atakose pelnytas 2+1, blokuotas varžovų metimas.

Galiausiai, iškovota pergalė ir šiai dienai tai yra svarbiausias faktas. Bet. Iškart po rungtynių sužinome, kad komandą palieka Maurice‘as N‘Douras.


Sunku buvo ir patikėti, kad tai gali įvykti, juolab jokių ženklų apie jo galimą išvykimą net nebuvo. Komentaruose nemažai žmonių kaltina klubą, kad kontrakte paliko išpirkos galimybę, bet turėtume pasakyti, kad be šios sąlygos vargu ar apskritai senegalietis būtų likęs komandoje.

Belieka tik padėkoti Maurice‘ui už atiduotą širdį vilkint sostinės klubo marškinėlius – piniginės storiu su „Galatasaray“ tikrai pasigalynėti negalime“, - rašė „Ryto Balsas“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: