VTB lygos vadovas: „Jei Eurolygai mūsų komandų nereikės, mes patys sukursime naują Eurolygą“

VTB lygos vadovas: „Jei Eurolygai mūsų komandų nereikės, mes patys sukursime naują Eurolygą“

VTB Vieningosios lygos prezidentas Sergejus Kuschenko duodamas interviu Rusijos spaudai piktinosi Eurolygos ir FIBA sprendimais, kuriais buvo pašalintos Rusijos komandos iš tarptautinių turnyrų.



Pasak jo, tarptautinės organizacijos painioja politiką su sportu.

„Sportas turi suburti visus, o ne skaldyti. Mes neturime sporto naudoti, kaip įrankio, kuriam galima pritaikyti sankcijas. Sporte nėra vietos politikavimui.

Dabar lauksime Eurolygos verdikto, o jei jis bus neigiamas, aš sakau: jei Eurolygai nereikia Rusijos, tai ir Rusijai nereikia tokios Eurolygos.


Jei ne Eurolyga, yra FIBA turnyrai. Taip pat kalbėjausi su keliais Rusijos komandų atstovais ir pateikiau unikalią įdėją. Patobulinti VTB lygą ir padaryti naują Eurolygos turnyrą.

Šiame atnaujintame turnyre galėtų varžytis Rusijos, Baltarusijos, Kazachstano, Ukrainos, Estijos, Lenkijos, Latvijos, Lietuvos, Gruzijos, Izraelio, Serbijos, Turkijos ir Graikijos komandos.

Nereikia atmesti ir Kinijos komandų. Jos taip pat galėtų rungtyniauti“, - kalbėjo S. Kuschenko.

Primename, kad šiame sezone VTB lygoje žaidė komandos iš Rusijos, Baltarusijos, Kazachstano, Estijos ir Lenkijos. Tiesa, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, Estijos ir Lenkijos ekipos paliko turnyrą.

Anksčiau VTB lygoje žaidė ir Lietuvos klubai.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: