Š. Jasikevičius apie Rusijos klubus Eurolygoje: „Šalis agresorė neturi teisės sugrįžti“

Š. Jasikevičius apie Rusijos klubus Eurolygoje: „Šalis agresorė neturi teisės sugrįžti“

„Barcelona“ ekipos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius dar kartą griežtai pasmerkė Rusijos karinę invaziją į Ukrainą ir prakalbo apie tai, kad ir Lietuvoje jaučiamą Rusijos karinę grėsmę.



Lietuvis taip pat teigė, jog kitą sezoną Eurolygoje negali būti leista sugrįžti Rusijos komandoms.

„Manau, kad šalis agresorė neturi teisės sugrįžti į normalų gyvenimo ritmą, nes patys jį ir išderino. Esu iš Lietuvos ir turiu labai aiškų požiūrį šiuo klausimu. Jiems būtų labai sunku dalyvauti Eurolygoje, kai jie atakuoja nepriklausomą šalį.

Mes užaugome Sovietų Sąjungoje ir puikiai suprantame, kas dabar vyksta. Mes, lietuviai, nuolatos jaučiame grėsmę, tad negalime tik ramiai atsilošti ir stebėti viską iš šono. Jaučiame, kad galime būti kiti. Tai yra pats svarbiausias momentas, tad turime tą žmogų stabdyti tučtuojau.


Vaizdai nemeluoja ir tokia situacija 2022 metais yra siaubinga. Linkiu ukrainiečiams stiprybės ir tikiuosi, kad pasaulis toliau jiems padės. Ukraina turi pilną teisę turėti savo nepriklausomą valstybę“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Primename, kad anksčiau „EuroHoops“ pranešė, jog Eurolyga nežino ką daryti dėl CSKA komandos ateities kitam sezonui ir iki vasaros pradžios neketina priimti jokio sprendimo.

Pridedama, kad Eurolyga nori, bet negali vienašališkai nutraukti kontrakto su CSKA, nes joje nėra „force majeure“ (pvz., karo konflikto) punkto.


Tai reiškia, kad CSKA ir toliau pilnavertiškai dalyvaus visuose Eurolygos posėdžiuose bei turės savo balsą.

Visos A licencijos turinčios komandos 2015 metais sudarė dešimties metų kontraktą. Šis sutartis galios iki 2025 metų, tad sutarties nutraukimas gali kainoti milijoninius nuostolius Eurolygos organizacijai.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: