Ž. Obradovičius: „Aš esu tas, kuris mano, kad nereikia maišyti politikos ir sporto“

Ž. Obradovičius: „Aš esu tas, kuris mano, kad nereikia maišyti politikos ir sporto“

Karinė agresija Ukraina stipriai smogė ir Rusijos krepšiniui, o geriausi šalies klubai pašalinti iš tarptautinių turnyrų, komandas paliko dauguma legionierių.



Prieš savaitę Eurolyga oficialiai pranešė, jog Eurolygos bei Europos taurės turnyro kovos šį sezoną bus baigtos be Rusijos komandų.

Po šio sprendimo savo nuomonę „Kurir“ portalui pateikė Belgrado „Partizan“ vyr. treneris Željko Obradovičius, kuris nusivylė Eurolygos sprendimu.

„Vyksta baisūs dalykai ir man labai gaila, kad Rusijos komandos nebeturi šansų toliau rungtyniauti Eurolygos ir Europos taurės turnyruose. Pažiūrėjus į tas komandas galime matyti, kad ten dirba ne tik Rusijos piliečiai, bet ir daug žmonių iš užsienio.

Žmonės vis dar bando maišyti politiką ir sportą. Aš esu tas, kuris mano, kad tai nėra teisinga. Visiems sakau, kad krepšinis turi vienyti, o ne skaldyti.



Aišku, esu prieš betkokį karą pasaulyje. Faktas, kad kare vieno žmogaus mirtis yra didelė nelaimė. Man tikrai nuoširdžiai gaila visų, kurie dabar kenčia bei viliuosi, kad viskas greitai baigsis“, – kalbėjo Obradovičius.

Savo komentarą pateikė ir Belgrado „Crvena Zvezda“ prezidentas Nebojša Čovičius. Jis „Kurir“ portalui teigė, jog Eurolyga padarė didelę klaidą, jog pašalino Rusijos komandas.

„Maniau, kad tai bus laikina ir Rusijos komandos po mėnesio pertraukos sugrįš, tačiau Eurolygos sprendimas nustebino. Tikėjausi, kad bus rastas kitas sprendimas, bent jau perkeliant Rusijos klubus į neutralias aikšteles. Man, kaip 50 metų vyrui, toks Eurolygos sprendimas naikinti šio sezono Rusijos komandų rezultatus yra mažų mažiausiai keistas.

Gaila, kad Eurolygos posėdyje negalėjo dalyvauti visos Eurolygos komandos ir neturėjome teisės balsuoti. Dabar labai daug neaiškumo dėl kito sezono. Niekas nežino, kaip atrodys kitas sezonas. Pirmą kartą manau, kad Eurolygos ir Europos taurės ateitis nebėra tokia vieninga, kaip iki šio sprendimo. Atsiprašau savo kolegų iš Rusijos ir gailiuosi dėl Eurolygos sprendimo“, - komentavo N. Čovičius.


Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: