Serbijos spauda išsijuokė iš „Žalgirio“ fanų: „Tai atrodė juokingai ir neadekvačiai“

Serbijos spauda išsijuokė iš „Žalgirio“ fanų: „Tai atrodė juokingai ir neadekvačiai“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingai užbaigė Eurolygos sezoną. Paskutinėse Pauliaus Jankūno Eurolygos rungtynėse Jure Zdovco auklėtiniai po pratęsimo rezultatu 103:98 (23:14, 22:18, 15:35, 28:21, 15:10) įveikė Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą.



Prieš rungtynes „Žalgirio“ krepšininkai ir teisėjai laikė plakatą su užrašu „Stop war“, tačiau to daryti atsisakė „Crvena Zvezda“ žaidėjai. Toks kvailas serbų poelgis buvo sutiktas švilpimu.

Aistros nerimo ir mačo metu, kuomet „Žalgirio“ fanai skyrė skanduotė serbams - „Fuck you, Serbia“.

Toks „Žalgirio“ fanų elgesys nepraslydo pro Serbijos spaudos akis. Jie po mačo išsijuokė iš lietuvių.


„Aistruoliai pilnoje salėje Kaune prieš rungtynių pradžią nušvilpė „Crvena Zvezda“ krepšininkus, nes nenorėjo aikštės centre kartu su žalgiriečiais laikyti Ukrainos vėliavos spalvų transparanto „Stop the War“.

Rungtynėse nuolat girdėjosi šūkiai, kurie buvo skiriami Ukrainai. Tai atrodė juokingai ir neadekvačiai. Akivaizdu, kad fanai buvo paveikti „iš viršaus“.

Negana to, mačo metu fanai skandavo įžeidžiančius žodžius Serbijos tautai, kurie puikiai girdėjosi per TV ekranus. Taip fanai turėjo uždirbti baudą „Žalgirio“ klubui.

Eurolyga turi kažką daryti, nes krepšinis tampa politika. Toliau tai tęstis negali“, - rašė serbai.

Primename, kad „Crvena Zvezda“ prezidentas Nebojša Čovičius jau anksčiau išreiškė palaikymą Rusijai. Apie tai skaitykite čia.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: