A. White'as sulaukė užgauliojimų bei raginimų išvykti: „Dink iš Belgrado!“

A. White'as sulaukė užgauliojimų bei raginimų išvykti: „Dink iš Belgrado!“

Aba-liga ir twitter nuotr.

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingai užbaigė Eurolygos sezoną. Paskutinėse Pauliaus Jankūno Eurolygos rungtynėse Jure Zdovco auklėtiniai po pratęsimo rezultatu 103:98 (23:14, 22:18, 15:35, 28:21, 15:10) įveikė Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą.



Prieš šias rungtynes daug emocijų sukėlė „Crvena Zvezda“ ekipos protestas. Serbai atsisakė su „Žalgirio“ krepšininkais ir teisėjais iškelti plakatą su užrašu „Stop war“. Šis kvailas serbų poelgis buvo sutiktas švilpimu.

Aistros nerimo ir mačo metu, kuomet „Žalgirio“ fanai skyrė skanduotė serbams - „Fuck you, Serbia“.

Po mačo buvęs žalgirietis, o dabar „Crvena Zvezda“ aukštaūgis Aaronas White‘as paaiškino, kodėl atsisakė prisijungti prie žinutės „sustabdykite karą“.


„Mūsų komandai buvo pasakyta – nelieskite vėliavos. Noriu, kad būtų aišku – aš nepalaikau karo, aš noriu taikos mūsų pasaulyje“, – socialiniame tinkle rašė amerikietis.

Pirmadienį pasisakyti nusprendė ir A. White'o žmona Grace White.

„Noriu pasakyti, kad visiškai palaikau Ukrainą. Esu laisva pilietė ir turiu teisę į žodžio laisvę. Neatsiprašinėsiu serbų, nes nėra dėl ko. Aaronas nekaltas, kad jo nuomonė yra kitokia, nei jo komandos draugų. Jis nepakišo komandos ar kitaip jos neįžeidė. Jis išsakė savo nuomonę ir turite ją gerbti. Gaila, kad ekipos vadovai ir fanai to nesupranta...“, - teigė G. White.

Tiesa, tokie A. White'o ir jo žmonos žodžiai supykdė „Crvena Zvezda“ fanus, kurie socialiniuose tinkluose apipylė jį įžeidžiančiais komentarais bei pasiūlė amerikiečiui kuo greičiau palikti Belgradą.

„Mes priėmėme tave ir palaikėme. Tu buvai mums savas, bet dabar viskas pasikeitė. Siūlau kuo greičiau dinkti iš Belgrado!“, – pasiuntė žinutė ištikimiausi „Crvena Zvezda“ fanai.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: