Rusijos krepšinio federacija: „Serbų žaidėjų ir sirgalių palaikymas mums yra labai svarbus“

Rusijos krepšinio federacija: „Serbų žaidėjų ir sirgalių palaikymas mums yra labai svarbus“

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingai užbaigė Eurolygos sezoną. Paskutinėse Pauliaus Jankūno Eurolygos rungtynėse Jure Zdovco auklėtiniai po pratęsimo rezultatu 103:98 (23:14, 22:18, 15:35, 28:21, 15:10) įveikė Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą.



Prieš šias rungtynes daug emocijų sukėlė „Crvena Zvezda“ ekipos protestas. Serbai atsisakė su „Žalgirio“ krepšininkais ir teisėjais iškelti plakatą su užrašu „Stop war“. Šis kvailas serbų poelgis buvo sutiktas švilpimu.

Aistros nerimo ir mačo metu, kuomet „Žalgirio“ fanai skyrė skanduotė serbams - „Fuck you, Serbia“.

Pirmadienį Serbijos čempionai kritikavo mačo šeimininkus bei apeliuoja į Eurolygą, prašydami imtis drausminių sankcijų dėl Lietuvos klubo ir jo sirgalių elgesio.


Apie tai pasisakyti nusprendė ir Rusijos krepšinio federacijos generalinė sekretorė Natalija Galkina. Ji pasmerkė „Žalgirio“ fanų elgesį ir pasidžiaugė serbų palaikymu.

„Serbų žaidėjų ir sirgalių palaikymas mums yra labai svarbus, ypač visai Rusijos krepšinio bendruomenei. Mes žinome, kad esame ne vieni. Jie rodo, kad sportas turi būti išstumtas iš politikos. Mes taip pat palaikome šią idėją.

Lietuvos fanų poelgiai prasilenkia su visomis moralės normomis. Svarbiausia - nepasiduoti provokacijomis.

Ar esame pasirengę svarstyti galimybę surengti namų rungtynes ​​Serbijoje, jei Rusijos klubams bus leista varžytis? Taip, žinoma. Tai bus svarstoma“, - komentavo N. Galkinga.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: