„Green White Boys“: „Serbų sirgaliai provokavo lietuvius, nes dėvėjo marškinėlius su Z raidėmis“

„Green White Boys“: „Serbų sirgaliai provokavo lietuvius, nes dėvėjo marškinėlius su Z raidėmis“

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingai užbaigė Eurolygos sezoną. Paskutinėse Pauliaus Jankūno Eurolygos rungtynėse Jure Zdovco auklėtiniai po pratęsimo rezultatu 103:98 (23:14, 22:18, 15:35, 28:21, 15:10) įveikė Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą.



Prieš šias rungtynes daug emocijų sukėlė „Crvena Zvezda“ ekipos protestas. Serbai atsisakė su „Žalgirio“ krepšininkais ir teisėjais iškelti plakatą su užrašu „Stop war“. Šis kvailas serbų poelgis buvo sutiktas švilpimu.

Aistros nerimo ir mačo metu, kuomet „Žalgirio“ fanai skyrė skanduotė serbams - „Fuck you, Serbia“.

Pirmadienį apie šį mačą savo mintimis pasidalijo ištikimiausi „Žalgirio“ fanai - „Green White Boys“. Kviečiame paskaityti:


„Paskutinės Eurolygos rungtynės šį sezoną turėjo būti apie mūsų kapitono Pauliaus Jankūno pagerbimą Eurolygoje ir duoklės atidavimą šiai legendai.

Tačiau serbų klubas nusprendė kiek kitaip, iš anksto nusprendęs nelaikyti solidarumo banerio, skirto palaikymui žūstantiems nuo karo Ukrainos žmonėms. Atvykę serbų sirgaliai taip pat nesedėjo rankų susidėję ir provokavo lietuvius - marškinėliai su Z raidėmis, vėliavos, kurios reiškia Kosovą Serbijos sudėtyje ir Serbijos armijos vėliavą. Tokie jų veiksmai mum nepriimtini, todėl reaguota atitinkamai.

Rungtynių metu nebuvo apsieita ir be daugybės skanduočių, kurios turėjo perduoti žinutę, ką manome apie tokią rusų kekšių poziciją šiuo klausimu.

Panašu, jog arenos reakcija užkūrė kruvinosios žvaigždės klubą ir Žalgiriui ketvirtajame kėlinyje teko vytis serbus. O dėl to atmosfera arenoje tik kaito. Fantastiškas sugrįžimas paskutinėmis sekundėmis ir Cavanaugh buzzer beateris emociškai išsprogdino tribūną ir visą areną.

Iniciatyvą perėmus į savo rankas, buvo akivaizdu, kad pratęsime turime šitas rungtynes imti į savo rankas ir triuškinti serbus. Paulius Jankūnas, įleistas ketvirto kėlinio viduryje, per pratęsimą darė ką tik norėjo bei atrodė lyg 20 metų atjaunėjęs. Dėka nuostabaus kapitono žaidimo per pratęsimą imame pergalę. Galime teigti, jog serbams nepavyko užgošti dėmesio ir Jankūnui tai buvo geriausias įmanomas būdas užbaigti karjerą Eurolygoje. Ačiū, kapitone!

O raudonosios žvaigždės klubui siūlytumėm ne tik keliauti pagal rusų laivą, bet ir solidarizuotis su rusų komandom ir žaisti tik kartu su jomis.

Šlovė Ukrainos didvyriams! Putin Huylo!


Sezonas dar nesibaigė. Komandai liko LKL ir paskutinės kapitono rungtynės Lietuvos krepšinio lygoje. Su komandos legenda  atsisveikinsime atitinkamai ( daugiau informacijos netrukus).

O jau šį sekmadienį keliaujame į Jonavą - prisijunk!“, - rašė „Green White Boys“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: